Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Zwaar bevochten zege van de Overasseltse Boys bij OSC in Oosterhout

Zondag speelden de Boys hun 2e wedstrijd achter elkaar op vreemd grondgebied en deze keer in Oosterhout, dat valt onder Noord Nijmegen. Een heerlijk zonnetje bracht de temperatuur tot 18 graden en dat was zeker genieten. Het was een lastige wedstrijd op kunstgras en de Boys mochten zeer tevreden huiswaarts keren met de drie punten. De week ervoor was de wedstrijd in de Ooij tegen de combinatie SVO 68 / VVLK SSA en hier liep men tegen een 1-0 nederlaag aan. Geen slechte wedstrijd van de ploeg van Robin Kersten, ze hadden zeker kansen, maar een vrije trap van spits Weeren deed hen de das om.
Daarom was het zaak om te gaan winnen tegen OSC, want de ploeg zit op het vinkentouw en wilde aansluiting in het linker rijtje. Zoals ook in de Ooij moest er op kunstgras gespeeld worden en dat blijft toch altijd even wennen. De bal stuitert veel beter en de balsnelheid is ook veel hoger en daar moet je als speler zeker rekening mee houden. Vooral als de wind ook nog een beetje meespeelt dan heb je het gevoel dat de bal steeds meer snelheid krijgt na een pass of een uittrap. Keeper Bart van Wagenberg wist in de eerste helft gemakkelijk met zijn uittrappen de achterlijn van de tegenstander te bereiken maar dat resulteerde niet altijd in balbezit. Bart wisselde vandaag een aantal uitstekende reddingen af met af en toe wat onzekerheidjes wat toch wat onrust in de verdediging af. Met zijn lengte en spanwijdte als een adelaar moeten eigenlijk de hoge ballen voor het doel voor hem zijn maar dat lukte niet altijd. Daarentegen duikt hij als een panter naar het gras en ranselt hij de ballen uit het doel waar je denkt dat wordt een doelpunt. Maar het vertrouwen is er en deze jonge keeper kan alleen nog maar groeien, in de lengte hoeft niet meer, en zullen we zeker de vruchten ( niet alleen appels ) gaan plukken in de komende wedstrijden.

Roel van Eeuwijk zijn blessure is toch wat heftiger dan we dachten en zijn plek werd ingenomen door Dennis Jetten die weer fit zijn wedstrijden meepakt. Deze jongen heeft veel blessureleed achter de rug, maar lijkt zijn draai gevonden te hebben in het centrum van de verdediging. Robin beschikt over een ruime selectie en hij gaf deze keer de voorkeur aan Jim Derks boven Milan Nicolasen op de linkerflank. Vergelijkbare spelers en waar Jim wat dichter op zijn tegenstander speelt is Milan meer de man van de zone en is hij in de opbouw veel meer aanwezig.

Aanvoerder Thomas Peeters Weem is een zekerheidje op rechts, maar hij heeft nooit onder stoelen of reserve banken gestoken dat hij liever een positie hoger speelt. Maar daar lopen dit jaar een paar zeer belovende middenvelders in de namen van Bodhi Jetten en Bram van Hulst. Technisch zeer goed onderbouwd, maar in deze wedstrijd hadden ze veel moeite het spel te controleren. Dat kwam ook wel door de gehanteerde speelwijze door de tegenstander te laten komen en in de omschakeling de snelle spitsen Sem Theunissen en Guus Peeters Weem te bereiken. Dat lukte moeizaam want de lange ballen op spits Bram Meeuwsen waren meestal een prooi voor de stopper van OSC. Daardoor kon hij de vleugels lastig bereiken en hadden Sem en Guus minder mogelijkheden om hun acties te maken. Vanwege een blessure van Tom Derks assisteerde Joep van de Groes het middenveld, maar voor hem was het ook wennen na een periode van blessures en minuten maken in het 2e elftal. Toch was het weer Bram “Klaassen¨ Meeuwsen die de openingstreffer voor zijn rekening nam en dat was al snel in de openingsfase. Hij stond plotseling zo vrij als een vogeltje in het strafschopgebied, had nog even naar huis kunnen bellen volgens vader Frans, en scoorde zeer beheerst de 0-1 voor de Boys. Dit was natuurlijk een domper voor OSC die veel druk probeerde te zetten, maar ook weer onzorgvuldig waren in de eindpass. Maar er ontstonden wel een paar hachelijke situaties voor het doel van keeper Bart zoals een bijna niet te missen kopbal en een voorzet die door iedereen gemist werd en voorlangs het doel rolde.

Aan de andere kant had Sem Theunissen weer een geweldige individuele actie die doel had mogen treffen, maar dat bewaarde hij voor de 38e minuut waarin hij een ovatie van het publiek ontving. Na een sublieme pass van Bram van Hulst lobde Sem de bal magistraal over de verbouwereerde keeper en zo stond het zomaar 0-2. Wel wat tegen de verhouding in, maar als je de summiere kansen feilloos benut dan heeft de tegenstander het aan zichzelf te wijten. Het had ook nog 0-3 kunnen worden maar Daan Schoonwatervlug werd afgevlagd na een mooie rush die die hij koel afrondde. Daan was in het veld gekomen voor Guus Peeters Weem die na een duel, met zijn knie in aanraking was gekomen met de tegenstander. Strompelend verliet hij het veld, maar de laatste signalen zijn dat het mee zou kunnen vallen. Bram Meeuwsen kopte ook nog net via een stuit de bal over het doel en die bal had zomaar erin kunnen gaan. De Boys hadden dus met ruime voorsprong de rust in kunnen gaan, maar daar zette OSC een stokje voor. De laatste aanval over rechts werd feilloos binnen geschoten door Dylan Dekker die gewoon wat attenter reageerde op de voorzet.

Na de thee werd het spelbeeld vergelijkbaar met een fanatiek aanvallend OSC, de Boys die probeerden te controleren en af en toe met lange ballen de spitsen kansen te gunnen. Toch had je het gevoel dat het eigenlijk niet mis kon gaan want achterin was OSC ook wel vrij zwak in de opbouw. Daar profiteerde de Boys opnieuw van, want na een misser in de achterhoede stond Sem plotseling oog in oog met de keeper van OSC. Deze wist het vege lijf nog te redden, maar in de rebound ramde Joep van de Groes op de lat en de daar was Bram Meeuwsen weer die heel OSC pijn deed door weer doeltreffend te zijn. Via 20 benen vocht hij toch een gaatje richting het net en was de 1-3 een feit.
Dat frustreerde OSC behoorlijk en het spel werd af en toe zeker te hard en de verder uitstekend leidende scheidsrechter John Christian moest toch even handelend optreden. John houdt van het spelletje en wil het liefst zoveel mogelijk laten doorgaan, maar dat kan ook blessures opleveren. Joep was de dupe van zo’n actie en moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Milan Nicolasen. Jim verhuisde naar het middenveld en zo zie je maar dat meerdere spelers op diverse posities kunnen voetballen.

De Boys kregen meer grip op de wedstrijd en er kwamen kansen voor Bodhi Jetten en Bram van Hulst (schoten net over) en een goede voorzet van Milan werd ternauwernood gemist. Beide Brammetjes werden gewisseld door respectievelijk Sam Derks en Gilbert Leenders en kregen zij ook hun speelminuten. Het werd nog een hectisch slot (7 minuten extra speeltijd) en OSC zette alles op alles om toch nog gelijk te komen. Dat lukte maar deels want vanuit een scrimmage voor het Boys doel scoorde Steven Barkel de anschlusstreffer, maar verder dan deze goal lieten de Boys het niet komen.

Komende zondag om 14.00 opnieuw een Maasderby en is de tegenstander sc DIOSA uit Balgoij. Alle reden om het sportpark te bezoeken want het blijven altijd bijzondere wedstrijden.

Overasseltse Boys:
Bart van Wagenberg, Thomas Peeters Weem, Bart van de Groes, Dennis Jetten, Jim Derks, Bram van Hulst (Gilbert Leenders), Joep van de Groes (Milan Nicolasen), Bodhi Jetten, Sem Theunissen, Bram Meeuwsen (Sam Derks), Guus Peeters Weem (Daan Schoonwater)

Trainers: Robin Kersten en Pieter van Dam
Leiders: Tom Thelosen en Roy Peters
Assistent scheidsrechter: Jasper Mulder
Fysiotherapeut: Brian Gijsbers

Uw verslaggever John Nicolasen