• Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Verdiend gelijkspel Overasseltse Boys tegen koploper en periodekampioen Roda`28 uit Winssen

Afgelopen zondag speelde Overasseltse Boys  tegen Roda ’28 op een zonnig en druk bezocht sportpark  “de Boshof”.  Het werd een spannende wedstrijd die geen winnaar verdiende, want de ploegen waren aardig tegen elkaar opgewassen.

Vooral in de eerste helft was er weinig te merken, vanuit Roda ’28 zijde , van de ambitie om als periodekampioen een biertje te gaan drinken.  De “Boys” hadden het betere van het spel en domineerde vooral het middenveld o.l.v. Bas Janssen, die weer met veel passes vol balgevoel, de voorwaartsen aan het werk zette.

Op rechts de hardwerkende Sam Derks, in de basis i.p.v. de geblesseerde Guus Peeters Weem, en op links Milan Nicolasen die met zijn acties de verdediging uiteen probeerde te splijten. Daartussen stond weer Geert Janssen, die nog niet de topscorer van afgelopen jaren is, maar altijd zijn mannetje staat en die je een bal in de voeten kunt geven. Dat gebeurde ook regelmatig en hieruit kwamen een paar goede kansen die best benut hadden kunnen worden, maar telkens zat er een voet of been tussen en bleef het lang 0-0 op het scorebord.

Roda ’28 kon hier slechts een paar uitvallen tegenover zetten, maar die waren dan ook wel weer erg gevaarlijk door hun snelle spitsen. Op deze momenten hadden vleugelverdedigers Michiel Peeters Weem en Thomas Peeters Weem  (neven) hun handen vol maar in samenwerking met de goed keepende Bart van Wagenberg bleef het doel schoon. Onder inspiratie van Roel van Ewijk, niet altijd even gelukkig met de lange bal, maar altijd met het vizier naar voren zochten de “Boys” naar de ruimte achter de linies van de verdediging van Roda ’28. Het veld was echter klein vanwege de defensieve gedachte bij de tegenstander maar toch was er voldoende balbezit om de wedstrijd te controleren. Schoten en kopballen van Bram Meeuwsen en Tom Derks waren een prooi voor de keeper van Roda ’28 of gingen net over het doel. Een vrije trap van Milan Nicolasen scheerde net voorlangs en een voetje had zomaar een doelpunt kunnen betekenen.

Aan de andere kant was stopper Bart van de Groes zeer attent op een aanval van Roda ’28 en haalde hij met veel gevoel de bal van de doellijn.

Wat opviel dat scheidsrechter Van der Zwan, die de wedstrijd deskundig leidde, weinig of geen commentaar kreeg van de spelers. Dat is voor de “Boys” spelers een groot compliment, want voorgaande weken zijn er teveel gele kaarten ontvangen voor commentaar op de leiding.  Trainer Rob Ernst heeft dit  “probleem”  goed opgepakt in de wedstrijdbespreking en het was mooi om te zien dat het ook op deze wijze tot resultaat kan leiden.

In de 2e helft was het spelbeeld iets veranderd en kreeg Roda ’28 iets meer controle over de wedstrijd. Daardoor ontstonden er ook een paar goede kansen voor Roda ’28 maar die werden om zeep geholpen door te gehaast handelen. Tussendoor was er ook nog een vlammende rush van Thomas Peeters Weem die hij net niet met succes kon afronden en dat was toch ook wel weer zonde, want een goal had hij wel verdiend. Toch scoorde de  “Boys” in de 61e minuut door Sam Derks een prachtig doelpunt maar helaas werd deze i.v.m. buitenspel afgekeurd. De VAR was niet aanwezig en op sommige momenten moet je daar toch weleens aan denken.

Scheidsrechter Van der Zwan keek goed naar zijn grensrechters, waaronder Jos Peeters Weem (je gaat bijna denken aan een familie-elftal) die de geblesseerde Tobi de Hair verving, en het arbitrale trio maakte een solide indruk deze wedstrijd.

Bart van de Groes had spits Pim Tromp tot de 67e minuut aardig in zijn broekzak maar moest toch capituleren na een individuele actie  van deze snelle jongen. Zijn slalom door de verdediging leek op niets uit te draaien  maar zijn schotje werd op een ongelukkige plek van richting veranderd,  en zo rolde de bal tergend langzaam buiten het bereik van Bart van Wagenberg over de doellijn.

Trainer Rob Ernst bracht Joep van de Groes voor Sam Derks in het veld om nieuwe impulsen te geven voor een alles of niets offensief.  Dat had bijna succes met  een hard schot van Thomas Peeters Weem die ogenschijnlijk door een arm werd geblokt,  en alles wat “Boys” heette schreeuwde om een penalty maar de scheidsrechter zag het helaas anders.  Toch lukte het om de gelijkmaker te forceren via een vrije trap van Milan Nicolasen.  Zijn linkerpoot krulde de bal, 7 minuten voor tijd, vanaf rechts dwars door de verdediging van Roda ’28 en iedereen stond erbij en keek ernaar. Niemand greep in en voordat iedereen het goed en wel in de gaten had lag de bal in het netje en was Milan de gevierde man en de gelijkmaker was over de hele wedstrijd bekeken verdiend.

Zo eindigde dit duel met een tevreden puntje voor de “Boys” en een periodetitel voor Roda ’28 en was er een klein feestje op sportpark “de Boshof”.

Volgende week is Overasseltse Boys vrij en 24 november staat Nijmegen op het programma in de thuiswedstrijd om 14.00 op sportpark “de Passelegt”.