Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

“Van de staart ranglijst naar een 5e plek in de winterstop”

Zondag 11 december 2022 speelde de Overasseltse Boys, hun laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen FC Kunde uit Nijmegen. Deze ploeg bestaat uit studerende spelers van de universiteit en de HBO en de samenstelling van de ploeg wil nog wel eens wijzigen per week. maar ook jaarlijks met vele mutaties, behalve trainer Anne Duis die er al 2 jaar de scepter zwaait. Voor die tijd was Gert Visscher 15 jaar verbonden aan de club die wekelijks een balletje trapt en waar je nooit incidenten hoort.
Een sterke technische ploeg met veel variatie in het spel en als het eenmaal loopt dan kunnen ze fantastisch voetbal op de mat leggen. Nu hadden ze de pech dat ze tegen een ploeg speelde die de laatste weken goed voetbal laat zien in combinatie met een fantastische werklust door onervaren en ervaren spelers. Het proces wat trainers Robin Kersten en Pieter van Dam in werking hebben gezet, begint zijn vruchten af te werpen nu we halverwege de competitie zitten. Een valse start met na 4 wedstrijden nog geen punt en stijf onderaan in de 4e klasse E waar veel dorpsclubs positie hebben genomen.

Nu mochten de Boys ook beginnen tegen, op papier, de beste clubs die je vooraf zou inschatten en zelfs tegen Heumen werden er geen punten meegenomen. Maar op 30 oktober tegen OSC thuis zat het mee en werd er, na een lange strijd, vlak voor tijd door clubtopscorer Bram Meeuwsen de winnende treffer binnen geschoten en dat was toch wel een keerpunt in de competitie. Er werd nog wel verloren van Millingen en Ewijk maar die hadden evengoed een winstpartij kunnen zijn, want de Boys waren beide keren niet de mindere ploeg. Uitwedstrijden tegen respectievelijk DIOSA, UHC en Roda `28 werden verdiend gewonnen en daarnaast zag je het team groeien en volwassener worden. Spelers uit de JO19 hadden in het begin moeite om zich aan te passen aan de wetten van de selectie. Daar wordt iets meer van het individu verwacht en is de trainingsarbeid zwaarder en fysieker. Ook op het veld zie je dat terug, want jongens van 18 en 19 jaar staan tegenover ervaren fysiek sterke spelers en dat kost gewoon aanpassing en tijd. Blessures zijn dan ook vaak een gevolg, alhoewel je niet altijd de vinger kunt leggen waar het soms misgaat op het veld en in de training. Het mooie is dat op een gegeven moment  de jongere spelers het voortouw namen en zij ook beslissend waren in de resultaten. Daarnaast zijn er een aantal spelers (Bram van Hulst, Gilbert Leenders, Cas Derks en ook Guus Peeters Weem en Milan Nicolasen, maar ook anderen) inzetbaar zijn op meerdere posities en waar ze ook renderen. Dat geeft de technische staf de mogelijkheid om per wedstrijd te kijken waar tactische resultaten geboekt kunnen worden. 

Jamie Ariëns was de pupil van de week en zijn dribbel en scorend vermogen heeft hij toch van zijn vader Erik die altijd een lichtpunt in de duisternis was. Zelfs nu weet hij het licht in de Wilhelminastraat te laten schijnen in deze kerstperiode. Energie heeft Erik genoeg en dat heeft hij overgedragen aan zoon Jamie. De eerste helft waren de Boys de toch wat onderliggende partij en hadden moeite om het spel te maken. Daar was FC Kunde wat bedrevener in en dat leidde na 15 minuten tot een doelpunt die ook verdiende te noemen was. De veerkracht van de ploeg uit Overasselt wordt steeds sterker en zij gaan niet bij de pakken neerzitten, maar een tandje erbij is het motto. Tom Derks en de al eerder genoemde vaak scorende Guus Peeters Weem wisten de achterstand net voor rust om te zetten in een voorsprong en dan smaakt de thee net iets beter.  Maar ook de koffiedames Esther van Wagenberg en Jacqueline Nicolasen verzorgden weer, in de theepauze :-), een heerlijk bakkie tegen een lage prijs en dat wordt erg gewaardeerd. 

De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld met een wat sterker FC Kunde, maar de Boys waren erg sterk in de omschakeling. Vooral Sem Theunissen was weer lekker op dreef en een plaag voor de studentenverdediging. Afgelopen week wat ziekjes geweest, maar hij weet dat om te zetten in wilskracht en snelheid. Daarmee wil ik de rest niet tekort doen want je doet het als team en dat team staat voor veerkracht en werklust en daarnaast een stel goede voetballers. Dat Bodhi Jetten ook nog een pingel wist te scoren was een bekroning op zijn spel waar anderen zich aan optrekken. De actie van opnieuw Sem werd door de scheidsrechter Oosterman op waarde getaxeerd. Dat hij Guus nog trakteerde op een gele prent was een detail maar daar kunnen we mee leven.  Daan Schoonwatervlug kon weer eens heerlijk juichen om zijn prachtige doelpunt, hing al weken in de lucht, maar je moet het toch maar even doen. Dit was niet de einduitslag want Roel van Eeeuwijk, speelde weer stabiel, moest zijn meerdere erkennen in de spits die 4-2 scoorde. Er ging wel een overtreding aan vooraf, maar dat had geen invloed op de winst die uiteindelijk gewoon verdiend was.
 
De winterstop duurt tot begin februari en dit geeft alle gelegenheid om geblesseerde spelers weer terug te laten keren. Dat is ook hard nodig, want het tweede elftal speelt wekelijks met net wat te weinig spelers en sommigen zijn dan weer een “natte wissel” zoals dat in voetbaltermen heet. De wisselwerking binnen de selectie ( lees 1e en 2e elftal ) is belangrijk om de spelers scherp en inzetbaar te houden. Daarom is de metamorfose van de laatste plek naar de 5e plaats een logisch gevolg van de bereidheid om er allemaal iets extra voor te doen, zowel spelers, trainers, staf en supporters en eenieder die de Boys een warm hart toedraagt.  Kortom genoeg perspectief om uit te kijken naar een mooie voortzetting van de competitie in 2023.
 
Prettige feestdagen en een mooie jaarwisseling, maar vergeet de bingo, in de kantine met prachtige prijzen, op 16 december niet !!

Groeten van uw verslaggever John Nicolasen