Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Unieke trilogie Boys; winnaar 1e periode, kampioen 5e klasse E en winnaar 2e periode !!

Op zondag 12 mei 2024 speelde de Overasseltse Boys tegen de combinatie AVIOS/DBV uit respectievelijk Alphen en Maasbommel, en dit bracht alweer het 3e feestje van het seizoen op. Doordat de concurrentie weer punten verspeelde, en de Boys met 3-1 wonnen, was de winnaar van de 2e periode een feit. Een uniek moment voor Overasselt maar zeker ook in het amateurvoetbal.

Dat de Boys er met kop en schouders bovenuit steken is opmerkelijk te noemen maar heeft natuurlijk ook een basis. Elke amateur- of profclub heeft te maken met blessures of met tegenslagen die opgevangen moeten worden. Daarbij is een brede selectie een vereiste en dat was dit seizoen mede een argument om de succesvolle reeks te verklaren. Lopende het seizoen was de bezetting van het team aan mutaties onderhevig, maar dat wist de staf van de Boys toch prima op te vangen. De loyaliteit van spelers speelt hierbij ook een rol en als 12e of 13e man moet je toch maar iedere week scherp blijven. Normaler wijze speel je vaker in het 2e elftal maar als de trainer dan beroep op je doet moet je er toch staan. Dat is toch wel de kracht van de selectie van de Boys dat er veel samen getraind wordt en iedereen weet hoe de speelwijze is. Daarnaast wordt er vanuit de jeugd al stevig op de selectie-deur geklopt en gaat die deur ook regelmatig open. Vooral de laatste weken zakte de gemiddelde leeftijd van de spelende Boys behoorlijk naar beneden.
Afgelopen zondag moest trainer Robin Kersten weer improviseren doordat een aantal spelers geblesseerd of geschorst waren. Keeper Bart van Wagenberg raakte geblesseerd in de kampioenswedstrijd tegen Unitas ’28 en het zag ernaar uit dat hij dit seizoen niet meer zou kunnen spelen. Zijn beoogde vervanger Sem van Dijk kreeg prompt een week later een rode kaart bij het 2e elftal en kreeg 2 wedstrijden aan zijn broek. Het hele seizoen op de bank mogen zitten als reservekeeper, en dan op het moment suprême krijg je een brief van de KNVB met een vervelende boodschap. Zo zuur voor Sem maar hij blijft er positief onder en dat siert hem. Maar in het zaterdag 2 team loopt nog een ouwe keepers vos met de naam Michiel Peeters Weem, die jarenlang bij de Boys keepte, de overstap maakte naar Eendracht ’30 uit Mook en daar 2e klasse speelde. Natuurlijk had Robin Kersten zelf in de goal kunnen gaan staan maar Michiel was natuurlijk een uitkomst. Hierdoor mocht ook Tom Hopman, van de JO17, als reservekeeper zijn debuut op de bank maken.

Milan Nicolasen is na zijn enkelbreuk aan het revalideren maar het slot van de competitie komt net te vroeg voor hem. Dat geldt ook voor Sam Derks, die herstellende is van een knieblessure. Thomas Peeters Weem was juist weer fit na zijn rugoperatie maar ook hij moest deze wedstrijd door een blessure laten schieten. Gilbert Leenders, Bodhi Jetten en Bram van Hulst waren er ook niet bij en zo kom je tot een opstelling die net weer even anders is. In de achterhoede mocht cultheld Rik Burgers de verdediging versterken, en hij deed dit met verve moet ik zeggen. Voorin stond de altijd goedlachse Harm Arts op de linkerspits positie. Joep van de Groes was hierdoor een plekje naar het middenveld gezakt en mocht hij dit keer de handige Sem Theunissen en Guus Peeters Weem van goede ballen voorzien.
Roel van Eeuwijk, goed uitgerust na een vakantie in de Caribbean, stond weer achterin samen met Bart van de Groes en dat is een solide basis. Wie volgend jaar daar komt te staan, want Roel stopt ermee, is een uitdaging voor trainer Robin Kersten die nog een jaar heeft bijgetekend. Aanjager Daan Schoonwater is niet meer weg te denken uit zijn rechtsachter positie en stuift regelmatig als een wervelwind naar voren. Hij laat soms een verbouwereerde Tom Derks achter die zo graag de ballen in de voeten wil hebben, of nog liever een vrije trap in de touwen jaagt.
Maar dan is er nog Dennis Jetten, de stille kracht op het middenveld die zoveel goed werk verricht. Na het jarenlange blessureleed oogt Dennis weer topfit en bloeit hij dit seizoen weer helemaal op.
Matthijs van Wieringen was de pupil van de week en deze speler van de JO11-1 heeft kijk op voetbal want zijn favoriete speler is Milan Nicolasen.

De wedstrijd was er eentje die op en neer golfde want AVIOS/DBV gaf heel goed partij en was geregeld gevaarlijk voor het doel van, mister rust-him-selve, Michiel Peeters Weem. Na een bal die met een krul op de lat ketste stond hij even later oog in oog met de spits van AVIOS/DBV. Tot drie keer toe wist hij de inzet te pareren en dat gaf deze keeper vertrouwen en liet hij zien waartoe Michiel in staat is. Aan de andere kant waren er kansen voor de Boys spitsen en wist Guus Peeters Weem in de 23e minuut de 1-0 aan te tekenen en die was ook wel verdiend te noemen.
AVIOS/DBV had niets te verliezen en speelde vrijuit voetbal en dat maakte het tot een aantrekkelijke wedstrijd. Ook na de rust was er weinig verandering, behalve dat Sem Theunissen was vervangen door JO17 speler Georgios Padadovasilakis. Zijn naam is geweldig maar een tongbreker voor een verslaggever maar dat terzijde. Georgios liet zien dat hij veel potentie in zich heeft en zijn spel doet denken aan die van Sem Theunissen. Jammer dat zijn goal in buitenspelpositie werd gemaakt want het was hem zo gegund. Uiteindelijk gaf kwaliteit de doorslag en liet Harm Arts zien wat een mooie traptechniek hij bezit. Vanuit de linkerzijde van het veld kromde hij de bal in de rechterbovenhoek en een beloning voor zijn altijd positieve houding. Dat tussendoor AVIOS/DBV nog scoorde was mooi voor de statistieken maar daar bleef het ook bij.

Het was mooi om te zien dat de staf, Robin en Pieter van Dam, nog meer de jeugd een kans gaven want ook Teun Dinnissen van de JO17 mocht nog invallen. Zijn actie over rechts, waarbij hij uiteindelijk Guus Peeters Weem een niet te missen kans gunde, was prachtig om te zien en belooft veel voor de toekomst. Denkend aan Luca Lindsen, die er ook nog bij kwam, en Stijn Toonen ( ook van JO17 ) die er nu niet bij was, is er heel veel reden tot voetbal optimisme vanuit de jeugd richting senioren. Dat Bart van Wagenberg ook nog als verdediger inviel had niemand verwacht maar ” Appeltje ” had schijnbaar een paar herstellende fruitsapjes gedronken.
Uiteindelijk was het een verdiende 3-1 overwinning en het puntenaantal tot recordhoogte van 54 !!

Komende maandag, 2e Pinksterdag, naar Aquila in Dreumel en komt allen de Boys aanmoedigen vanaf 14.00 uur.

Uw verslaggever John Nicolasen