Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

UHC 1 – Overasseltse Boys 1

Zondag 7 november 2022 speelde Overasseltse Boys 1 tegen UHC 1 op sportpark Schaarweide en won na een enerverende wedstrijd in Hernen/Bergharen.

Het was een vermakelijke pot en beide partijen knokten voor de punten die beide partijen goed konden gebruiken. Het waren de doelmannen die het vizier scherp hadden staan en ranselden de vele kansen, van met name de spitsen, uit hun doel.

Al vroeg in de wedstrijd had Daan Schoonwater zijn eerste kans na een prima voorzet van Sam Derks vanaf links. Hij raakte echter de bal niet goed en in de tegenaanval was UHC ook gelijk gevaarlijk. Het schot ging echter langs de linkerpaal en keeper Bart van Wagenberg kon opgelucht ademhalen. Deze Bart groeide in de wedstrijd en het was een genot om te zien met hoeveel zelfvertrouwen hij stond te keepen. Slechts een klein slippertje gaf een deukje, doordat een hoge bal uit zijn handen glipte, maar gelukkig ontstond hier geen doelpunt uit.

UHC is in het bezit van fysiek sterke, maar ook beweeglijke, spelers die verdedigers Thomas Peeters Weem (dit keer in het centrum vanwege blessure Roel van Eeuwijk) en Bart van de Groes tot grote concentratie brachten. Toch slalomde de spits van UHC zeer behendig langs het genoemde duo maar wist Bart dit met klasse te pareren.

Vanaf de linkerkant bracht back Michiel Peeters Weem, met zijn geweldige passing, de bal een paar keer goed voor het UHC-doel maar vanuit de scrimmage wisten de Boys echter niet te scoren. Niet veel later bracht een corner van Bodhi Jetten  (zijn vader sprak langs de kant over flipperkastvoetbal) veel gevaar maar spits Milan Nicolasen schampte de bal met zijn donkerblonde lokken. Diezelfde Milan wist kort daarna een panklare voorzet af te leveren, die de keeper losliet, maar Daan en Sam wisten de bal niet in het net te rammen.

Vanaf de rechterflank maakte Toby van Eeuwijk een goede indruk door de beste speler van UHC kort te houden en hem geen ruimte te geven om te voetballen. Even later was Toby de reddende blonde engel door een bal van de lijn te koppen. Dit was het gevolg van het benoemde slippertje van keeper Bart die appelmoes aan zijn handschoenen leek te hebben na een corner van UHC.  De bal vloog alle kanten op maar gelukkig bleven de Boys een achterstand bespaard door de attente Toby.

De tweede helft kenmerkte zich door een stabiel spelende Boys met de nodige kansen, en UHC die hard werkend de ruimte zocht, die af en toe ontstond, en continue de indrukwekkende gestalte van Bart voor zich zag opdoemen.  Hierdoor ontwikkelde zich een vermakelijk geheel met veel tempo en werd het hele veld benut om het spelletje te spelen.

Het eerste gevaar vanuit de Boys kwam van Milan die zijn voorzet door alles en iedereen bekeken werd zonder de bal aan te raken. Bram Meeuwsen, die in verschillende gedaantes dit weekend te zien was, probeerde het nog met een slimme boogbal maar de keeper had hem door. Gewiekst als Bram is, was hij de aangever van het winnende doelpunt, door slim de bal via de keeper over de achterlijn te spelen na een blessurebehandeling. Uit deze corner wist Bodhi Jetten ineens met een fraaie curve de bal in het net te schieten zonder dat ook maar iemand deze bal aanraakte. Een geweldige opsteker voor de Boys die steeds beter in de wedstrijd kwam en de vele Boys toeschouwers werden aangenaam luidruchtiger. Een mooie dieptepass, van opnieuw Bram, kon niet verzilverd worden door Daan die steeds vermoeider oogde. Zijn vele sprints eisten hun tol en hij mocht tevreden richting dug-out, samen met Sam, en werden gewisseld voor Pieter van Dam en Geert Janssen. Frisse jongens die hard nodig waren om de voorsprong tot een goed einde te leiden. Het had ook zomaar nog 3-4 kunnen eindigen want aan beide zijden werd de ruimte groter en ontstonden er flinke mogelijkheden om te scoren.

Milan had definitief de wedstrijd kunnen beslissen na een terugspeelbal op de keeper van UHC. Deze plaatste hem keurig als een koerier retour, maar in dit geval naar Milan die dit onverwachte kadootje niet kon verzilveren door de snelheid van de bal. Pieter had ook nog een dotje maar gelukkig floot scheidsrechter de Jong, niet veel later, voor het einde van de wedstrijd. De zwaarbevochten zege was een feit en werd de positie op de ranglijst versterkt.

Na afloop was er nog een gezellig oktoberfest in de kantine van UHC en tussen de bergen Bratwurst und Bier vermaakten de Boys zich prima in de derde helft. Wel of geen Lederhose maar de mannen van trainer Rob Ernst voelden zich snel thuis tussen de Dirndl Damen.

Op 21 november de volgende thuiswedstrijd tegen DIOSA uit Balgoij, dus een echte derby, aanvang om 14.00.

Met vriendelijke groet,

Uw verslaggeverJohn Nicolasen