Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Tom Derks, de vrije trappen specialist, scoort maar liefst “drie” keer en de Boys zijn Periodekampioen.

Op donderdag 11 april speelden Unitas’ 28 uit Wamel tegen de Overasseltse Boys en het was een spannende, maar ook stevige wedstrijd. Voor beide partijen stond er wat op het spel vanwege het naderende kampioenschap voor de Boys, en voor Unitas stond er nog een tweede plek op de eindranglijst in het vooruitzicht. Tevens konden de Boys, bij winst, zich kronen tot Periodekampioen want dit was nog een inhaalwedstrijd uit de 1e periode.

Dit was ook wel te merken want beide partijen kleunden er stevig in deze wedstrijd, en de scheidsrechter had de handen vol om het een en ander in goede banen te leiden. Hij bleef desondanks erg rustig in zijn doen en laten en liet zich niet gek maken. Misschien mede door het slim praten van good-old Roel van Eeuwijk dat er toch iets ontstaat van een klein voordeel bij bepaalde beslissingen. Dat is puur een gevoel, daar mag u zelf over oordelen en het kan ook heel anders bekeken worden door de neutrale toeschouwer.

De Boys gingen voortvarend van start en uit een corner had Joep van de Groes de 0-1 op zijn schoen liggen maar de bal vloog toch aan hem voorbij. Niet veel later probeerde Sem Theunissen met een schot de keeper te verrassen maar de bal ging maar net over.

Toch was het Unitas 28 die aan de leiding kwam na een snelle aanval over rechts, voorbeeldig afgerond door een zekere Tom Derks uit Wamel. Saillant detail is dat de Boys ook over een Tom Derks beschikken die zich heel goed liet gelden deze wedstrijd.

Zoals genoemd werden erover en weer behoorlijk wat overtredingen begaan en op bepaald moment resulteerde deze in een vrije trap net buiten de 16 meter van het Unitas’28 doel.

De Overasseltse Tom Derks ( liefkozend Stugge genoemd ) is naast Bodhi Jetten de specialist in dit soort “dode” momenten, en hij ontfermde zich gelijk over deze buitenkans.

Dat zijn precieze schot dan precies in de rechterhoek verdwijnt is dan een bekroning voor zijn goede vorm de laatste weken. De 1-1 is dan de ruststand en die was ook wel verdiend te noemen als je de eerste helft bekijkt waar Unitas’28 zeker niet onder deed voor de Boys. De laatstgenoemde had moeite om het spel te maken en dat kwam mede door de felheid van de tegenstander.

De tweede helft waren de Boys slimmer in hun spel en lieten vooral de bal het werk doen. Zoek je de tegenstander op om het duel aan te gaan dan heb je aan Unitas’28 een lastige opponent en daar moet je jezelf op wapenen. Gilbert Leenders, die zich prima staande hield in de eerste helft, was vervangen door Thomas Peeters Weem die van trainer Robin Kersten steeds meer speelminuten mocht maken.

Een extra stukje ervaring kan geen kwaad in de relatief jonge ploeg maar hij had het best zwaar door het fysieke spel. Na zijn blessure aan de rug ( noodzakelijke operatie ) komt Thomas langzaam terug en je zag zijn ouders Marijke en Noud behoorlijk schrikken tijdens de verbeten duels.

Maar Thomas hield stand en bediende Sem Theunissen met een prachtige pass en daar ging de watervlugge linkerspits er weer vandoor. Zijn actie strandde zo rond de 16 meter en Tom Derks was er als de kippen bij om de vrije trap te mogen nemen. In eerste instantie wist de doelman van Unitas’28 het tij nog te keren, maar in de rebound ramde Tom de bal in de rechterbenedenhoek.

Dat was nummer twee, of eigenlijk nummer drie van Tom Derks als je naar de namen kijkt.

De kracht van de tweede helft zat hem met name in het collectief, maar ook in de individuele klasse die regelmatig de boventoon voeren. Zo hadden de buitenspelers Guus Peeters Weem ( wat kan die soms zo mooi schreeuwen ) en Sem Theunissen het op hun heupen en waren een plaag voor de verdediging. Vooral Daan Schoonwater bediende Guus vanaf rechts met bruikbare ballen, maar schroomde niet om ook zelf op avontuur te gaan. Toch was het weer Sem Theunissen die als een heet mes door de boterverdediging sneed en de bevrijdende 1-3 scoorde. Tussendoor bracht trainer Robin Kersten nog Rick Burgers ( het publiek smult van hem ) en Stijn Toonen ( talent uit de JO17 ) in het veld om ook hen speelminuten te gunnen en de gewisselde spelers wat rust te gunnen.

Zo rond 22.00 deze avond konden de Boys hun Periodekampioenschap vieren en dat smaakt behalve naar bier ook naar meer……..Proficiat mannen met deze dik verdiende mijlpaal !!

Zondag 14 april de belangrijke uitwedstrijd bij Alverna om 14.30 en bij winst, maar tevens ook verlies van Aquila, SCP en Diosa kan het kampioenschap gevierd worden. Maar dit scenario lijkt niet geloofwaardig maar je weet het nooit in deze 5e Klasse E……

Uw verslaggever,
John Nicolasen