• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

“Super-Sunday: een middag vol hoogtepunten”

Zondag 15 december 2019 speelde Overasseltse Boys 1 zijn laatste wedstrijd voor de winterstop, op sportpark Schoonhorst, tegen Krayenhoff uit Nijmegen. Een belangrijke wedstrijd om uit de onderste regionen te klimmen en daarbij tellen alleen drie punten tegen een ploeg die net wat hoger staat in de 4e klasse E.

Op deze zondag ( Super-Sunday ),waar een aantal toppers op het programma stonden,  was het eerste hoogtepunt al in de rit met de auto naar Nijmegen toen op de radio de bloedstollende finale van het WK Handbal voor dames te beluisteren viel. In de laatste seconden werden ze wereldkampioen en zo ging de verslaggever met een goed gevoel richting de Energieweg te Nijmegen. Al bij het binnenrijden van de poort  richting Krayenhoff terrein ontstond het gevoel van een hoogtepunt aangezien een groot bord van sponsor Eroworld je welkom heet. Gezellige kantine en een prima biertje, getapt door een vriendelijke barmedewerkster, maakte het dat de wedstrijd ook het aanzien waard zou zijn en dat was zeker een goede voorspelling.

De “Boys “namen vanaf de eerste minuut het initiatief en probeerde sowieso de slag op het middenveld te winnen en Krayenhoff niet in het spel te laten komen. Dat lukte erg goed, door met name de duels niet te schuwen, en het scheelt dat zowel Bram Meeuwsen, Bas Janssen en Joep van de Groes door moeder natuur gezegend zijn met een grote en sterke body. Krayenhoff is een ploeg die ook wel van stevig voetbal houdt maar ze hadden eigenlijk geen verweer op het offensieve spel van de “Boys “. Waar zij hun spitsen maar met moeite konden vinden was het aan de andere kant een genot om te zien hoe zowel Milan Nicolasen als Sam Derks keer op keer het duel aangingen en regelmatig de tegenstander hun hielen lieten zien. Hieruit kwamen natuurlijk ook kansen en binnen drie minuten ontstonden er een aantal gevaarlijke situaties voor het doel van Krayenhoff.

Een voorzet van Sam Derks werd terug gekopt door Milan Nicolasen maar Bram Meeuwsen mistte deze mogelijkheid. Diezelfde speler schoot even later net over maar in de 15e  minuut was het toch raak. Een splijtende pass van Bas Janssen bereikte Joep van de Groes en die wist dit klusje wel te klaren en schoot onberispelijk de 0-1 binnen. Een minuut later had Joep de 0-2 op zijn hoofd,  na een voorzet van Michiel Peeters Weem, maar deze kopbal ging maar net voorlangs.

In deze fase had Krayenhoff het erg moeilijk en zij konden niet  in hun vertrouwde spel komen en kozen veelal voor de bal achteruit en daar profiteerde Milan Nicolasen in de 22e minuut van door heel attent te zijn. Een iets te zachte terugspeelbal werd door hem onderschept en koel afgemaakt en zo was de 0-2 een feit. Dit leidde een periode in van de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te zetten en ruim afstand te nemen van gastheren uit Nijmegen.

Spits Pieter van Dam zag in een flits Milan startten en zijn afgemeten pass was loepzuiver maar de keeper van Krayenhoff wist deze superkans onschadelijk te maken. Niet veel later waren er opnieuw grote kansen voor Bram Meeuwsen en Pieter van Dam maar een compliment voor de sluitpost die met veel bravoure zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Tekenend was dat Krayenhoff pas in de 31e minuut zijn eerste grote kans kreeg, maar goaltjesdief Angelo van Elk lobde de bal net naast het doel van Bart van Wagenberg. Het stond achterin gewoon goed bij de “Boys “ en  laatste man Tom Derks samen met Bart van de Groes hadden de zaakjes prima  op orde. Aan de flanken werden zij geassisteerd door aanvoerder Thomas Peeters Weem en neef Michiel Peeters Weem die regelmatig naar voren stormden om de aanvallen steun te geven. Michiel moest helaas in de 34e minuut het strijdtoneel verlaten na een fors duel waarbij hij vol op zijn scheenbeen geraakt werd. Dit vervelende voorval werd echter opgevolgd door een nieuw hoogtepunt waarbij wisselspeler Jim Derks een hoofdrol had.

Hij mocht Michiel komen vervangen en zo stonden voor de eerste keer drie gebroeders Derks samen op het veld in het eerste elftal. Boerenzonen Tom, Sam en Jim Derks zijn een toonbeeld van werklust maar kunnen ook gewoon goed voetballen en leren veel van hun ploeggenoten en trainer Rob Ernst. Het laatste wapenfeit voor rust was een terugspeelbal op keeper Bart van Wagenberg en dat leverde Krayenhoff,  op vijf meter afstand van het doel, een vrije trap op maar die werd huizenhoog over het doel gemikt.

Hoe goed je ook speelde  voor de rust , bij een 0-2 stand is er nog van alles mogelijk  “und ein Anschlusstreffer” zou zomaar Krayenhoff de nodige energie geven om terug te keren in de wedstrijd. Daarom werd good-old  Theo Dams uit de dug-out gestuurd om de tweede helft meer vorm te geven aan het spel van Krayenhoff.

Het eerste kwartier lukte dat ook heel aardig en liepen de “ Boys “ te zoeken naar het niveau wat voor rust als vanzelfsprekend gold. De 1-2 hing een beetje in de lucht en het gevoel was dat een kwestie van tijd de wedstrijd zou kunnen kantelen in het voordeel van de thuisploeg. Maar op het juiste moment werd Joep van de Groes de diepte in gestuurd, en op het randje van buitenspel, mocht hij doorgaan en voordat hij kon scoren lag hij gestrekt in het strafschopgebied.

De uitstekend leidende scheidsrechter was resoluut in zijn besluit om een penalty toe te kennen. Dit varkentje wist Pieter van Dam wel te wassen en zijn schot eindigde links van de keeper tegen het netje. Dit moment was eigenlijk de doodsteek voor Krayenhoff en zij waren niet meer bij machte om het tij te doen keren. Sterker nog, er kwamen juist nog een aantal royale kansen voor de ploeg in het zwart-wit en inzetten van Milan Nicolasen en  Bas Janssen werden net voor de doellijn onschadelijk gemaakt.

De moe gestreden Sam Derks werd vervangen door Harm Arts die de topper van Feijenoord tegen PSV ( hoogtepuntje ?? )  liet schieten en dat siert deze speler.  Hopende op een goede invalsbeurt knokt hij wekelijks op de training om toch speelminuten te pakken en zijn  moment was vandaag daar.

De beste aanval leverde de 0-4 op en een combinatie tussen Bas, Milan en Bram eindigde bij Pieter en koel als een kikker schoof hij de bal onder de keeper door.

Echter het mooiste moment was een aanval over links waarbij Harm Arts gelanceerd werd en schuin voor het doel wist hij te scoren,  tot groot enthousiasme van alle supporters en alle spelers.

Het was hartverwarmend om te zien hoe alle medespelers, inclusief keeper Bart van Wagenberg, zich op Harm stortten en hem tot cultheld verhieven en zijn hoogtepunt een feit was.

Dat Krayenhoff in een slotoffensief nog uit een vrije trap van Giovanni Wanders de 1-5 liet aantekenen was bijna iedereen ontgaan en zo eindigde de wedstrijd met een uitstekende uitgangspositie voor de tweede helft van de competitie waarbij op 26 januari 2020 de tegenstander SCP zal zijn.

Namens de spelers, technische staf en trainer Rob Ernst, daarnaast  het bestuur  wenst uw verslaggever alle supporters en leden  fijne kerstdagen en een gezond 2020 toe.