Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Slordigheid en pech ingrediënten voor derbynederlaag Overasseltse Boys

Afgelopen zondag stond onder wederom vervelende omstandigheden de derby tegen DIOSA op het programma. Zonder publiek op het sportpark, met enig publiek buiten de hekken werd de derby onder zonnige omstandigheden afgewerkt. DIOSA was wat beter én gelukkiger en won derhalve verdiend met 1-3.

Na flink wat vuurwerk van beide supportersgroepen buiten de hekken ontspon zich in de beginfase een duel dat ogenschijnlijk gelijk opging. Het was echter DIOSA dat direct een aantal grote kansen kreeg en aan Bart was te danken dat de 0 op het scorebord bleef. Na een kwartier spelen kreeg ook Overasselte Boys een grote kans, maar de kopbal van Pieter werd op puike wijze onschadelijk gemaakt door doelman Artz van DIOSA. De gasten lieten inmiddels zien iets gemakkelijker aan voetballen toe te komen en konden daardoor de wedstrijd naarmate de eerste helft vorderde meer naar zich toetrekken. Heel gek was het dan ook niet dat na een goede aanval over links een lage voorzet Tim van Heumen bereikte die de bal eenvoudig bij de tweede paal kon binnentikken. Dat ook Overasseltse Boys kwaliteit bezit lieten kort daarna Daan en Bodhi zien. Een eentweetje tussen deze talentvolle gasten zorgde ervoor dat Bodhi vrij kwam op de zestien, maar zijn geplaatste schot spatte boven de kruising op de lat uiteen. DIOSA pakte daarna weer het initiatief en dat leidde na een half uur spelen tot de 0-2. Een eenvoudig gegeven voorzet vanaf rechts werd niet goed weggewerkt en dat stelde Tim Theunissen in staat de score de verdubbelen. Kort daarna werd de 0-3 terecht wegens buitenspel afgekeurd, anders was de wedstrijd al vroegtijdig beslist geweest. Kort voor rust drong Overasseltse Boys wat aan en dat leidde tot een grote kans voor Pieter. Hij had na een aanval door het midden net iets teveel tijd nodig waardoor de doelman Artz wederom redding kon brengen.
In de tweede helft werd de wedstrijd echter alsnog beslist. Een lange bal kwam bij de volledig vrijstaande Lauke van Empel terecht die alle tijd had om de bal over Bart te lobben. Wederom zwak verdedigen zorgt er dus voor dat het alsnog snel 0-3 stond. Hierop leek het geloof bij de boys verdwenen en kreeg DIOSA kansen op meer. Bart hield de schade beperkt. DIOSA leek het daarna wel te geloven en Overasseltse Boys had niet echt geloof meer in een resultaat. Invaller Jim Derks bracht wat nieuw elan met zich mee en kreeg ook daadwerkelijk twee mogelijkheden, maar het ontbeerde hem aan geluk in de afwerking. Geluk ontbeerde ook Michiel; zijn schitterende vrije trap spatte wederom uiteen op de lat. Hierdoor bleef de hatelijke 0 voor de boys op het bord staan. DIOSA kwam er soms nog uit en leek recht te hebben op een strafschop, maar de scheidsrechters besliste anders. Kort daarna werd Jim omvergelopen en nu werd de bal – wellicht wat te gemakkelijk – wel op de stip gelegd. Bodhi schoot de bal keurig binnen. Het geluk bleek hierna alweer op, want net in de blessuretijd belandde een schitterende bal van Bodhi wederom op de lat. Het mocht helaas niet zo zijn dat er een aansluitingstreffer en wellicht toch wel meer op het bord terecht kwam.

Qua kansen had er met een beetje geluk meer ingezeten voor de boys, maar de gasten uit Balgoij voetbalden iets gemakkelijker en nemen terecht de drie punten mee naar huis. Normaal gesproken zouden we schrijven dat het nog lang gezellig was in de kantine, maar dat zit er in deze tijden helaas niet in. Of we volgende week mogen voetballen weten we ook niet zeker, maar mocht het doorgaan trappen we om 14.00 uur af in Dreumel tegen hekkensluiter Aquila. Helaas ook nu weer zonder publiek.

Overasseltse Boys – DIOSA 1-3

19′ 0-1 Tim van Heumen
31′ 0-2 Tim Theunissen
49′ 0-3 Lauke van Empel
88′ 1-3 Bodhi Jetten (pen.)