Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

SCP 1 – Overasseltse Boys 1

Zondag 31 oktober speelden de mannen van Overasseltse Boys tegen SCP in het mooie dorpje Puiflijk onder de rook van Druten. Klinkt wat cynisch met de rook, maar in het voorjaar werd de accommodatie van SCP geteisterd door een felle brand. Deze legde de kantine in de as, maar ondertussen stonden er toch weer noodbarakken waar wij als vereniging erg welkom werden geheten door het aanwezige bestuur. Zij wezen ons erop goed naar de verzekering te kijken, want het is niet allemaal vanzelfsprekend als je getroffen wordt door dit noodlot. Dan merk je pas hoeveel impact dat op een kleine vereniging kan hebben en herkenbaar, want in het verleden kenden we ook een vergelijkbare situatie.

Door een aantal blessures was Thomas Peeters Weem verhuisd naar de rechtsback positie en mocht de weer fitte mr. positivo Pieter van Dam op het middenveld zijn kunsten laten zien. Ook snelheidsduivel Daan Schoonwater was weer terug in de basis en de jarige Tom Derks begon op de reservebank.

De wind joeg dwars over het veld met kunstgras en de omstandigheden waren niet ideaal voor mooie combinaties maar er de Boys hadden er veel sportieve zin in. 
 
De eerste helft kenmerkte zich, zoals gezegd, met veel wennen aan het veld en de wind waardoor de passing ook onder het gewenste niveau bleef. Waar de Boys tegen Nijmegen elkander in met name de tweede helft elkaar goed vonden, was het nu erg lastig. De bal stuiterde veel en het controleren van de bal gaf bij de meeste spelers behoorlijk problemen. 
Hierdoor bevond zich het spel voornamelijk op het middenveld en de eerste echte kans, na een half uur, was voor SCP maar deze joeg de bal over het doel van Bart van Wagenberg.
De Boys eigende zichzelf ook regelmatig de lange bal toe maar door de snelheid die het kunstgras aan een bal meegeeft, was het het rennen tot aan de achterlijn zonder de bal te kunnen controleren. 
Toch werd OVB na een half uur steeds sterker en werd er via het middenveld vaker de spitsen Sam Derks en Milan Nicolasen gezocht, maar dat leidde nog niet tot een treffer. Sterker nog, soms was het alle hens aan dek voor verdedigers Michiel Peeters Weem en Bart van de Groes om in de counter de snelle spitsen van SCP af te stoppen. Mede door goed keeperswerk van Bart bleef het althans nog gelijk maar een treffer hing toch wel een beetje in de lucht. Het gevoel werd waarheid want na ongelukkig balverlies op het middenveld schakelde SCP onmiddellijk om met een lange bal op spits Bram Melchers, die beheerst scoorde en de 1-0 was een feit.
Na de aftrap was er nog een mooie combinatie tussen Bodhi Jetten en Sam Derks maar eerstgenoemde schoot de bal in het net van de ballenvanger i.p.v. het doel. Tussendoor werd ausputzer Roel van Eeuwijk, die er weer flink in kleunde, toch vervelend geraakt op zijn knie, en moest zich in de rust laten vervangen door Tom Derks die zijn positie met vertrouwen overnam. 
 
Trainer Rob Ernst zal in de pauze toch een aantal zaken besproken hebben, die gelijk door het rijkelijk aanwezige Overasseltse publiek op het veld herkend werden als ” zo kennen we jullie weer ” en ” kom op doorgaan, want het zit erin “. Het spel werd beter en verzorgd  gespeeld en een vrije trap van Pieter van Dam spatte uiteen op de keeper van SCP.
Vlak daarna pikte Sam Derks de bal op en met een verwoestend schot passeerde hij de keeper die aan de grond genageld stond. Een terechte gelijkmaker en dat smaakte naar meer. 
Bram Meeuwsen liet zien dat hij de heerser op het middenveld is en zijn pass, gekromd door de wind, viel precies achter de verdediging en daar stond Milan Nicolasen klaar om weer eens ” boom boom ” te tonen en de gelijkmaker kon genoteerd worden. Dit had Milan even nodig en je ziet hem daarna ook met veel meer vertrouwen voetballen. 
Gevoelsmatig had iedereen zoiets van ” die 1-3 is een kwestie van tijd want het loopt een stuk beter ” maar toch viel de 2-2 voor SCP. Een aanval over links werd niet goed beoordeeld en ook keeper Bart werd uit zijn positie gespeeld, hierdoor kon de linkerspits Bram Melchers bereiken die opnieuw scoorde en dat had eigenlijk niet mogen gebeuren. 
Maar de Boys rechten hun rug en opnieuw was het Bram Meeuwsen die met een precieze kopbal Bodhi Jetten bereikte, die vrij voor de keeper zo schrok dat hij de bal juist tegen de keeper aanschoot en de overwinning had kunnen brengen. Jonge jongens als Bodhi en Daan ontwikkelen zich prima en we moeten ze op deze leeftijd vooral steun geven en juist de sterke punten benoemen in hun spel en houding in en om het het veld en dat doen ze prima. Bodhi breng rust in het veld, voetbal beheerst en Daan zorgt voor veel dreiging met zijn acties in de diepte. 
Het fijne gezicht van Daan kreeg echter ook nog een trap te verwerken toen hij op de middellijn op de grond lag. Geen fraaie actie van de speler van SCP en de scheidsrechter had het ook niet zien gebeuren. Toch leiden dit soort situatie tot emoties en de vlam sloeg gelijk in de pan tussen de spelers op het veld. Hier en daar werd wat tikken uitgedeeld en het is jammer en ook niet acceptabel dat ook een aantal mensen uit het publiek zich ermee gaan bemoeien. Dit kan leiden tot het staken van een wedstrijd maar de scheidsrechter was een wijze man en deelde ook geen kaarten uit aan betrokken spelers. 
Het laatste wapenfeit lag bij SCP die een dot van een kans, speler alleen voor keeper Bart, om zeep hielpen en zo bleef de 2-2 op het scorebord.
 
Volgende week speelt OVB tegen UHC in Hernen en aanvang om 14.30
 
Uw verslaggever John Nicolasen