• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys sleept punt uit het vuur tegen Krayenhoff

In verband met het naderende carnaval werd woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Krayenhoff al afgewerkt. Eveneens de eerste wedstrijd sinds er strenge coronamaatregelen werden afgekondigd. Overasseltse Boys liet zich van een sterke kant zien en – hoewel Krayenhoff de beste kansen had – sleepte het niet geheel onverdiend een punt uit het vuur tegen de titelkandidaat: 1-1.

Of Krayenhoff ook echt titelkandidaat is, valt op basis van een groot deel van de eerste helft sterk te betwijfelen. De compact spelende thuisploeg hield eenvoudig stand en Krayenhoff was niet in staat om voetballend bij het doel van Bart te komen. Zo nu en dan deelde de gasten wel wat speldenprikjes uit, maar evengoed deden de boys dat via de counter. Pas halverwege de 1e helft was er een kans te noteren voor Krayenhoff, maar Bart redde op de inzet van de spits die plotseling voor hem opdook. Eigen fouten in de boys-verdediging leidde tegen de rust tot een aantal mogelijkheden voor Krayenhoff was er een goede lopende aanval over rechts die tot de grootste kans leidde. De vrije schietkans die deze aanval opleverde, leidde slechts tot een rolletje.

Krayenhoff begon de tweede helft wat sterker en kreeg kansen via een kopbal en een scrimmage. De strijdende boys gooiden zich steeds voor de bal, die daardoor het doel niet bereikte. Net binnen het uur legde de boys de beste aanval van de wedstrijd op de mat toen de ingevallen Daan op rechts kon opstomen. Zijn voorzet bereikte Sam, die die zijn inzet over zag gaan. De frustraties bij de groen-witten namen toe en dat uitte zich vooral in verbaal geweld waarbij de prima leidende scheidsrechter het steeds vaker moest ontgelden. Wellicht mede hierdoor wist Krayenhoff nauwelijks kansen te creëren en leek de wedstrijd op 0-0 af te stevenen. Vlak voor tijd echter had de ingevallen Bodhi een mooi actie in huis en werd hij onreglementair gestopt in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Bodhi benutte dit buitenkansje en zette de boys op voorsprong. Met de moed der wanhoop ging Krayenhoff op zoek naar de gelijkmaker. Via een vrije trap die doorgekopt werd kwam de bal terecht bij Moni Chahaibi die eenvoudig de 1-1 kon binnenschuiven.

Daar bleef het bij, tot grote frustratie bij alles en iedereen van Krayenhoff. Gezien het taalgebruik leek het wel alsof de club de Champions League finale had verloren. Gelukkig was het slechts een wedstrijd in de 4e klasse op woensdagavond vlak voor carnaval. In Overasselt was men in elk geval tevreden en werd er nog lekker een biertje op gedronken. Donderdag 3 maart gaan we verder en staat op de Passelegt de thuiswedstrijd tegen Angeren op het programma, aanvang 20.00 uur.

Overasseltse Boys – Krayenhoff 1-1

86′ 1-0 Bodhi Jetten (pen.)
90′ 1-1 Moni Chahaibi