• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys sleept 3 punten uit het vuur op bezoek bij OSC

Je zou het de hervatting na een tweede winterstop kunnen noemen, want 5 weken geleden stond de laatste wedstrijd van de boys op het programma. In Millingen werd toen, ondanks een behoorlijke wedstrijd, verloren. Afgelopen zondag verging het de boys een stuk moeizamer, maar werd er in de slotfase wel gewonnen: 1-3.

OSC begon iets sterker aan de wedstrijd en had een licht overwicht in het eerste kwartier. Dat leidde tot enkele mogelijkheden. Daarna kwam de wedstrijd in balans en ondanks dat het aan beide kanten slordigheid troef was, waren er aan beide kanten zo nu en dan mogelijkheden tot een doelpunt. De beste mogelijkheid voor de boys was voor Bram, die halverwege de eerste helft naast kopte. Na ruim een half uur was de eerste echte kans van de wedstrijd gelijk raak: Bart rolde de bal snel naar Thomas die broer Guus met een goede pass diep stuurde. Vrij voor de keeper tikte Guus de 0-1 binnen.

De tweede helft bood duidelijk meer spektakel. Beide ploegen kwamen feller uit de kleedkamer en omdat Overasseltse Boys wat minder slordig was, was het heer en meester gedurende het eerste kwartier. Dit leidde tot slechts één kans, toen een kopbal van Joep naast ging. Op de counter werd OSC echter ook gevaarlijk en toen Bart een voorzet liet glippen, moest de andere Bart op de doellijn een Oosterhoutste inzet keren. OSC werd echter in het zadel geholpen door de scheidsrechter, die vanaf de middelcirkel iets zag wat velen niet zagen: Roel zou een speler van OSC (die Roel eerder een bodycheck gaf en gerust zijn tweede geel had mogen ontvangen) geduwd hebben, en ging de bal op stip. Het cadeautje werd uitgepakt: 1-1. Daarna ontstond het beeld uit de eerst helft: veel slordigheden en af toe wat mogelijkheden. Overasseltse Boys werd vooral gevaarlijk uit corners, OSC op de counter en kreeg de grootste kans toen een aanvaller alleen voor Bart opdook, maar naast schoot. Vlak voor tijd volgde gevoelsmatig dan toch gerechtigheid. Sam pikte een bal op op het middenveld en stak Milan alleen richting de keeper. Die bleef koelbloeding en schoof de 1-2 binnen. In de bijzonder ruime extra tijd ontstonden nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van de boys, maar was een Overasseltse counter beslissend. Harm ging alleen op de doelman af, maar schoot naast. Een licht duwtje zou daarvan de oorzaak zijn, dus ging ook hier de bal op de stip. Bas Janssen wist wel raad met dit cadeautje en bepaalde eindstand op 1-3.

Zo boekte Overasseltse Boys een zeer prettige en belangrijke zege op laagvlieger OSC en staat het stevig in de middenmoot. Volgende week zondag volgt er een thuiswedstrijd. Titelkandidaat RODA ’28 is dan de tegenstander. Er wordt om 14.00 uur afgetrapt.

OSC – Overasseltse Boys 1-3

35′ 0-1 Guus Peeters Weem
62′ 1-1 Ruben Jansen (pen.)
88′ 1-2 Milan Nicolasen
90’+ 1-3 Bas Janssen (pen.)