• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys opent competitie met verdiende winst tegen OSC

Afgelopen zondag werd onder het laatste zomer zonnetje de opening van de competitie afgewerkt tegen OSC; een ploeg waartegen Overasseltse Boys vaak de punten pakt. Dat was vandaag niet anders. Na vooral een sterke tweede helft werd het 2-1 voor de gastheren.

De openingsfase bood voldoende vertier. Beide ploegen kregen kansen en het was al snel raak. Nadat de bal aan de linkerkant bij Sam belandde, kapte hij mooi naar binnen en schoot met een schitterende krul de bal met rechts in de verre hoek: 1-0. OSC nam daarna heft in handen en maakte al snel gelijk. Na een goede aanval kopte Noud Maassen uit de daaropvolgende corner raak. OSC bleef daarna iets sterker, maar het waren de boys die nog binnen het half uur op voorsprong kwamen. Na een aanval door het midden werd Bodhi vrijgespeeld voor de keeper, die zijn inzet nog wist te keren. De bal viel echter voor de in de competitie debuterende Daan die eenvoudig de 2-1 binnen schoof. Het vervolg van de eerste helft bleef rommelig en vrij open, waarin beide ploegen kansen kregen op een doelpunt. Na een aanval over links schoot Sam voorlangs een corner van OSC belandde op slag van rust boven op de lat.

De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld. Overasseltse Boys was veel feller en beter in staat om de bal in de ploeg te houden. Zodoende kwam OSC nauwelijks van eigen helft af. Omdat de boys weinig kansen wisten te creëren, bleef het desondanks een spannende wedstrijd. Toch waren er wel wat momenten die bijna tot een doelpunt leidden. Zo schoot Bram van ruime afstand net naast en waren er een aantal gevaarlijke corners, waarbij de scherpe in de afronding ontbrak. Een kwartier voor tijd had de wedstrijd in het slot gegooid moeten worden toen Bram op de lat schoot en de rebounds die volgden veel te slordig werden afgewerkt. Hierdoor bleef het 2-1 en rook OSC in de slotfase nog wat kansen. De spaarzame aanvallen die het eruit perste leverde echter nauwelijks echt gevaar op.

Zo boekte Overasseltse Boys uiteindelijk een dikverdiende en relatief eenvoudige zege. Volgende week zijn de boys i.v.m. de terugtrekking van sv Hatert vrij en wordt op zondag 10 oktober de competitie voortgezet met opnieuw een thuiswedstrijd. Angstgegner DSZ is dan om 14.00 uur de tegenstander.

Overasseltse Boys – OSC 2-1

8′ 1-0 Sam Derks
14′ 1-1 Noud Maassen
26′ 2-1 Daan Schoonwater