Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys op Kampioenskoers met Bart van Wagenberg in de hoofdrol

Zondag 7 april speelde de Overasseltse Boys tegen Niftrik en werden er opnieuw 3 punten aan het totaal toegevoegd. De uitslag deed vermoeden dat het een “makkie “was, maar mede door het handelende optreden van keeper Bart van Wagenberg bleven de punten verdiend in Overasselt. Door op cruciale momenten het doel schoon te houden kwam de overwinning niet in gevaar, en er worden nu al verschillende scenario’s bedacht wanneer de kampioensvlag gehesen kan worden.

Vandaag mocht Kevaindro Mathilda de pupil van de week zijn en hij bezit de mooiste naam in de Boys gelederen. Spelend in JO 11-2, zijn jeugdteam deed hij vakkundig de aftrap en scoorde hij een prachtig doelpunt. Scheidsrechter was de heer Peter Croonen, die op respectabele leeftijd alles op de juiste afstand inschatte.
De licht geblesseerde Daan Schoonwater, hij liet zich bijtijds vervangen door een prima Gilbert Leenders, startte op links en op de rechtsback positie was Dennis Jetten te vinden. Joep van de Groes startte in de spits en hierdoor zakte Cas Derks naar het middenveld waar een positie (Dennis Jetten) vrij was gekomen. Tom Derks (goede vrije trappen en sterk positiespel) en Bodhi Jetten (veel scorend en het rustpunt) speelden al weken vertrouwd op hun positie. Dat geldt ook voor het centrale duo Bart van de Groes (spitsenkiller en waar mogelijk opkomend voor een doelpunt) en Roel van Eeuwijk (strooiend met passes en voorop in de strijd). De flanken zijn het speelveld van Guus Peeters Weem en Sem Theunissen met beiden een neusje voor de goal en hard werkend in dienst van het team.

De Boys startten de wedstrijd overrompelend en binnen 13 minuten was de stand al 2-0 in het voordeel van Overasselt. Sem Theunissen, vandaag weer ongrijpbaar, scoorde de 1-0 en het leek dat Guus Peeters Weem de 2-0 binnentikte, maar het bleek toch een eigen goal van Niftrik te zijn. Tussendoor, een minuut later dan de 1-0, mocht de spits van Niftrik alleen op de bewierookte Bart van Wagenberg afgaan, maar supergeconcentreerd liet hij zich niet verrassen. Dit was één van de vele reddingen die hij deze middag op zijn naam bracht.

Het was niet zo dat Niftrik geweldig voetbalde, volgens trainer Robbie Ernste hadden ze een offday, maar ze waren op momenten wel heel gevaarlijk maar de scherpte was er gewoon niet. Maar als je als spits oog in oog met Bart komt te staan dan raak je even onder de indruk en daar profiteert hij van. Toen Joep van de Groes halfweg de eerste helft de 3-0 scoorde was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, maar complimenten voor Niftrik hoe hard zij bleven strijden voor een beter resultaat. Maar dan is er toch weer die dekselse Sem Theunissen die alles en iedereen te vlug af was en zijn tweede doelpunt mocht scoren.

Het spelbeeld veranderde na rust niet echt maar er slopen een aantal slordigheidjes in en daar moet je wel voor waken natuurlijk. Toch waren er natuurlijk hoogtepunten en eentje ervan was de 5-0 van Bodhi Jetten, die een toegekende strafschop beheerst op “Bodhi`s wijze” verzilverde. Maar een nog mooier moment was de invalbeurt van Thomas Peeters Weem, die na lang blessureleed weer een aantal weken in training is. Trainer Robin Kersten gaf hem het vertrouwen en Thomas maakte een prima indruk op de plaats van Roel van Eeuwijk die ook uit voorzorg de kleedkamer voor het veld verruilde. Trainer Robin wilde niet het elftal omgooien en dat was een prima keuze.

Je merkte dat de Boys het zo wel prima vonden en de gedachten waren misschien bij de Mexicaanse middag met de Desperados biertjes en het broodje Mexicano wat na afloop zou lonken. Dat lieten de gasten uit Niftrik, samen met de talrijke supporters, zich ook goed smaken en zo was het natuurlijk ook weer erg gezellig, in en buiten de kantine, in de middagzon.

Donderdag 11 april om 20.00 staat de wedstrijd tegen Unitas in Wamel op het programma en daar kan het verschil gemaakt worden. DIOSA speelt op hetzelfde moment vlak in de buurt bij Aquila in Dreumel en alle vier de clubs staan in de top 5. Na afloop van beide wedstrijden kan het rekenen beginnen maar eerst maar eens de 3 punten pakken!!!

Uw verslaggever
John Nicolasen