• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys op de valreep onderuit tegen SCE

Afgelopen zondag speelde Overasseltse Boys de – op papier – moeilijke uitwedstrijd tegen SCE. Overasseltse Boys kon te gastheren echter prima bijbenen het leek een terecht punt mee te nemen naar Overasselt. Helaas ging het vlak voor tijd mis: 2-1.

Overasseltse Boys en SCE waren, zoals gezegd, gewaagd aan elkaar en dat uitte zich bij beide ploegen in een goede organisatie. Beide ploegen stonden goed en waren in de eerste helft niet in staat om elkaar aanvallend te verrassen. Er waren zodoende weinig kansen te noteren. Als ze al ontstonden, kwam dat omdat er achterin iets misging. Op deze wijze ontstond in de openingsfase de grootste kans, toen een SCE-aanvaller alleen voor Bart werd gezet; de boys-doelman redde echter bekwaam. Na ruim een half uur redde Bart wederom in een vergelijkbare situatie. Overasseltse Boys probeerde het alleen van afstand, dus een ruststand van 0-0 was logisch.

SCE kwam wat bedrevener uit de kleedkamer en was wat meer op de Overasseltse helft te vinden. Zij kregen dan ook de eerste kans, maar de bal ging naast. Roel probeerde met een prima schot de vuisten van de Nijmeegse keeper, maar de tweede helft leek zich hetzelfde te ontwikkelen als de eerste helft. SCE kwam echter uit het niets op voorsprong. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd door Bart gered, maar Daniel Heideveld was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te schieten. Hierna deed Overasseltse Boys er een schepje bovenop en kwam beter in de wedstrijd. Dat leidde al snel tot de 1-1. Geklungel achter in bij SCE zorgde ervoor dat Roel de bal veroverde en Geert in staat stelde de bal in de lange hoek te schieten. Hierna bleef het gelijk op gaan, beide ploegen wilde winnen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Totdat vlak voor tijd Overasseltse Boys een prima aanval op de mat legde en Sam via de linkerkant een goede actie in huis had. Hij legde de bal prima terug op Thomas, die bal verkeerd raakte en een reuzenkans voorbij zag gaan. Kort daarna had Kay de Kluis een aantal prima acties in huis en schoot hij de bal met links zuiver in de korte hoek: 2-1. Overasseltse Boys probeerde in de resterende minuten nog wat te forceren, maar was niet in staat om nog een gelijkmaker te produceren.

Zo won SCE enigszins gelukkig met 2-1 en had Overasseltse Boys wat meer verdiend. Maar de ploeg heeft al meerder keren laten zien prima mee te kunnen in deze klasse en dat biedt vertrouwen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen oude bekende Aquila op het programma. De ploeg uit Dreumel is prima gestart in deze competitie met reeds 9 punten. De aftrap op de Passelegt is 14.00 uur.
SCE – Overasseltse Boys 2-1

58′ 1-0 Daniel Heideveld
66′ 1-1 Geert Janssen
89′ 2-1 Kay de Kluis