Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys neemt 4e positie van Germania over!!

Zondag 5 februari was de eerste competitieronde, na de winterstop, weer actueel en stond er Overasseltse Boys (OVB) – Germania op de affiche.
 
Gelijk een topper, want beide teams hadden belang bij 3 punten om de aansluiting bij de top 3 te handhaven, en zo de degradatiezone wat verder achter te laten. Dat lukte deels want de 3 punten werden behaald, maar de concurrentie, RODA, Ewijk en OSC pakten ook hun broodnodige overwinningen en bleven ook in het vizier van de Boys. Dat neemt niet weg dat het vertrouwen binnen het team gegroeid is en de Boys niet bang hoeven te zijn dat het hierbij blijft. Het was jammer dat Bart van de Groes geblesseerd langs de lijn moest toekijken en toch nadrukkelijk verbaal aanwezig was.
Zijn plek werd ingenomen door Jim Derks, die juist een hele vervelende blessure periode achter de rug had. Jim speelde echter een geweldige wedstrijd en was een rots in de branding. Het andere harde gesteente, Roel van Ewijk, moest na 15 minuten echter Jim en het team geblesseerd verlaten. Hierdoor werd Dennis Jetten, ook al terug van een blessure, voor de leeuwen gegooid. Maar als een ware gladiator stond ook hij zijn mannetje tegen de Germanen van de Stekkenberg. Deze Germanen zijn in de winterstop druk bezig geweest om de wilde zwijnen, die hun trainingsveld teisterden te vangen, want die hadden een ware veldslag aangericht. Net zoals wij de das hebben bestreden met aaltjes en een nieuwe omheining moesten ook zij met ingegraven staalmatten hun territorium beveiligen. Dit werk is schijnbaar ten koste gegaan van training en conditie want trainer Jeffrey Kooistra (ex-prof van o.a. Heerenveen) was na afloop niet zo te spreken over de fysieke gesteldheid van zijn jongens. Daarentegen mag trainer Robin Kersten trots zijn hoe zijn spelers deze wedstrijd met goed voetbal, veel kansen, een onuitputtende strijd tot een einde brachten.
 
De Boys, met de teruggekeerde Milan Nicolasen weer op de linksback positie, startten de wedstrijd met overtuigend spel richting het Germania doel. De eerste 15 minuten had keeper Bart van Wagenberg nog geen bal richting doel zien komen en dat zegt genoeg. Behalve het doelpunt van, pupil van de week, Ido van der Wielen die beheerst scoorde. Volgens Ido wordt hij de nieuwe Virgil van Dijk en dat geeft heel veel hoop voor de toekomst dus zou zeggen trainer Robin plak er nog een paar jaar aan vast !

De vertrouwde aanval bestaande uit Sem Theunissen, weer heerlijk op dreef, Bram Meeuwsen, weer de openingstreffer en Guus Peeters Weem, weer helemaal terug op niveau wisten in het begin veel ruimte te benutten achter de verdediging van Germania. Met wat meer precisie voor het doel had het duel al voor rust beslist kunnen zijn. Soms zie je twijfel in de afronding en de gedachten spelen dan door hun hoofd: voor eigen gewin gaan of die bal breed leggen op de medespeler. Snap het dilemma want die bewuste medespelers willen dan natuurlijk ook dolgraag die bal hebben om dat netje te laten bollen. 

Van achteruit werd de opbouw prima verzorgd en de smeermiddelen op het middenveld, Bodhi Jetten en zijn adjudanten Tom Derks en Bram van Hulst, lieten zien dat ze prima in hun vel zitten. Fysiek is Tom Derks de anderen vooruit en dat zie je in de duels. Maar door slim weg te draaien en de ruimte te benutten zijn Bodhi en Bram van grote waarde voor de Boys.

Een opmerkelijk feit deed zich voor net voor rust toen een speler van Germania geblesseerd op het veld lag. Meestal wordt dan de bal uit het veld geschopt maar nu gingen de Boys vol in de aanval. Sem Theunissen snelde door op links en zijn voorzet was perfect op maat voor Bram Meeuwsen die koelbloedig scoorde. Germania was woest ( onterecht want ook zij speelden door bij Boys spelers liggend op het veld ) en Bram was natuurlijk de kwade genius. Hij werd tegen de grond gewerkt op een wijze dat een kaart terecht zou zijn geweest maar scheidsrechter John Christian had niet goed kunnen zien wat er in het tumult gebeurde.
 
Na de pauze bleef eigenlijk het spelbeeld hetzelfde hoewel Germania toch meer de aanval zocht en een aantal kansen kreeg die keeper Bart uitstekend wist te pareren. En vrije trap van Thomas van Mossel ranselde hij uit de kruising op weergaloze wijze. Toch moest hij capituleren nadat een boogbal over de verdediging van de Boys doeltreffend werd afgerond. Aanvoerder Thomas Peeters Weem rook een luchtje van buitenspel, maar Jasper Mulder had het beste zicht en hield de vlag naar beneden voor deze actie van Germania.

Na deze gelijkmaker bleef het lang spannend en bleven de kansen voor de Boys vanwege de snelheid van de Boys spitsen die de Germanen tot wanhoop dreven. De ingevallen Daan Schoonwater en Sem Theunissen zijn watervlug en stonden ieder oog in oog  met de wat stevig uitgevallen keeper van Germania. Met deze snelheid kun je de keeper met grote zekerheid uitspelen maar opnieuw twijfel maakte zich meester van de situatie. Toch was het Sem Theunissen, die na een fantastische lange bal van Jim Derks, voor de 2-1 zorgde en zijn twijfel was als sneeuw voor de zon verdwenen.

Deze actie werd kort daarna herhaald maar nu was het Milan Nicolasen die met een mooie diepe bal Guus Peeters Weem in twee instanties liet scoren. Maar de spanning keerde terug toen een vrije trap van Germania te laat door Bart van Wagenberg werd gezien. Hij had geen controle over de bal en spits Atilla Ercan wist dit buitenkansje te benutten. Gelukkig was daar ook nog Harm Arts, invaller en moest Feynenoord-PSV laten gaan, maar dit werd ruim gecompenseerd door zijn fantastische doelpunt in blessuretijd. Zijn inzet was te machtig voor de Germania keeper, de 4-2 was een feit, en zo zie je maar hoe belangrijk een brede selectie is. Dat het 2e elftal met Frank Meeuwsen en John van Eeuwijk ook wist te winnen van de koploper UHC zegt genoeg hoe de selectie door de winter is heen gekomen.
 
Komende zondag naar Krayenhoff om 14.30 te Nijmegen is weer een topper en komt allen onze jongens ondersteunen.
 
Uw verslaggever John Nicolasen