• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys maakt het zichzelf moeilijk en geeft Aquila de punten cadeau

Overasseltse Boys ontmoette afgelopen zondag een oude bekende; de kampioen van het vorige seizoen kwam op bezoek in Overasselt. Er was veel vertrouwen in een positief resultaat, maar de boys deden zichzelf de das om. Na 90 natte minuten stond er een uitslag van 2-3 op het scorebord.

Overasseltse Boys begon goed aan de wedstrijd en had binnen de minuut al op voorsprong moeten komen. Na een goede aanval kwam de bal bij Joep terecht, die recht op de keeper schoot. Het was echter Aquila dat kort daarna op voorsprong kwam. Na een splijtende steekpass werd Mamadou Conté vrij voor Bart gezet, die hij prima wist de omspelen waarna hij de bal in het lege doel schoof. Overasseltse Boys was hierna even van slag, maar na een goede actie Thomas die ineens vrij voor de keeper opdook en hem helaas op zijn weg vond, waren de boys heer en meester. Er werden diverse (grote) kansen gecreëerd, maar de Dreumelse doelman stond met enige regelmaat op zijn post. Het was wachten op de gelijkmaker, maar vanuit het niets stond het 0-2. Een lukrake lange bal leek eenvoudig door Bart te worden weggeschoten, maar Bart leek te schrikken van zijn positie en schoot de bal pardoes in de voeten van Teun van Mourik, die vervolgens om hem heen ging en ook een leeg doel voor zich had. De boys toonden echter veerkracht en binnen een paar minuten was de stand dan toch gelijk. Een door Sam versierde vrije schop werd door Thomas ingebracht; de keeper grabbelde en Joep tikte binnen. Een vlotte aanval kort daarna – waarbij de invalscheidsrechter (fijn dat hij er was!) liefst driemaal voordeel kon geven (of de overtredingen wellicht niet zag) – leidde tot de 2-2, toen Geert Milan alleen voor de keeper zette, die fraai raak schoot. Aquila leek nu rijp voor de slacht, maar 2-2 werd de ruststand.

Met veel Overasselts vertrouwen werd de tweede helft tegemoet gezien, maar binnen de minuut liepen de boys weer achter de feiten aan. Na slordig balverlies en een te korte terugspeelbal kwam Teun van Mourik aan de bal en die schoot via de binnenkant van de paal raak, waarbij Aquila zich dus bijzonder effectief toonde. Aquila kwam duidelijk beter uit de kleedkamer en leek even het heft in handen te nemen, maar na een minuut of 10 kregen de boys weer wat grip op de wedstrijd. Na een uur spelen had Overasseltse Boys een strafschop moeten krijgen, maar de scheidsrechter leek niet voldoende zicht op de situatie te hebben. Kort daarna mocht Aquila ook van geluk spreken dat het met 11 mocht blijven staan na een opstootje. Op dit soort momenten zit het dan ook niet mee. Aquila leek daarna de slimste ploeg te hebben door het achterin goed dicht te zetten en tijdrekken te verheffen tot een zeer hoog niveau, maar daarmee de overwinning wel over de streep te trekken. Overasseltse Boys deed er alles aan om tot de gelijkmaker te komen, maar kwam er nauwelijks doorheen. Uit een corner kreeg Roel vlak voor de tijd nog een grote kans, maar zijn schot ging via een Dreumels been over. In de slotfase kreeg Aquila uit de counter nog enkele grote kansen om het duel in het slot te gooien, maar dat lieten de gasten na. Na slechts vier minuten extra tijd was het afgelopen en moesten de boys wederom een nipte nederlaag slikken, waarbij de eigen fouten vooral debet waren aan de nederlaag.

Zo zakt Overasseltse Boys richting de onderkant van de ranglijst en moet het helaas wat naar beneden gaan kijken. Daar ziet het onder andere OSC staan, de tegenstander van volgende week. Deze relatief ongekende tegenstander komt dan op bezoek op de Passelegt. De aftrap is zoals gebruikelijk om 14.00 uur.

Overasseltse Boys – Aquila 2-3

3′ 0-1 Mamadou Conté
32′ 0-2 Teun van Mourik
34′ 1-2 Joep van de Groes
36′ 2-2 Milan Nicolasen
46′ 2-3 Teun van Mourik