Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys leidt nipte nederlaag in en tegen Millingen

Afgelopen zondag speelde Overasseltse Boys de uitwedstrijd tegen hoogvlieger sc Millingen. De mannen uit Overasselt konden op het kunstgras goed mee met de thuisploeg, maar dolven nipt het onderspit; het werd 2-1.
 
De eerste kenmerkte zich door rommeligheid. Lange ballen die niet op maat waren door de wind, maar ook over de grond kwam veel ballen niet aan omdat het kunstgras toch anders werkt dan normaal gras. Beide ploegen hadden hier duidelijk last van. Zo nu en dan wisten de ploegen het vijandelijke doel toch te bereiken. De eerste mogelijkheid was voor de boys, toen via een counter over links Michiel werd weggestuurd, maar zijn voorzet was net te hard voor Bas. Aan de andere kant leidde paniek in de defensie voor een goede kans voor Millingen, maar het schot van zo’n 20 meter spatte op de lat uiteen. Op dat moment wellicht iets tegen te verhouding in kwamen de boys op voorsprong. Milan werd diep gestuurd en hield de bal prima binnen. Zijn voorzet bereikte Bas en die werkte de bal na drie pogingen in het Millingse net. Lang konden de boys niet van de voorsprong genieten, want een corner werd verrassend op de 16 gelegd en Dirk Spann schot zeer knap de gelijkmaker binnen. Kort daarna kreeg Bram nog een kopkans uit een corner, maar de 1-1 ruststand was een terechte.

Millingen begon goed aan de tweede helft, was wat feller en wist Overasseltse Boys onder druk te zetten. Bij de boys was het spel een stuk onrustiger en daarmee bleef de druk aanhouden, zonder dat Millingen echt gevaarlijk werd. Pas na ruim een uur moest Bart ingrijpen en deed dat met verve. Net toen de Millingse storm wat leek te gaan liggen, werd het toch 2-1. Een voorzet bereikte de vrijstaande Sam van der Velden en die schoot van randje 16 de bal hoog in het dak. Kort daarna kreeg Joep een grote kans op de gelijkmaker, toen hij door Roel vrij werd gezet voor de keeper. Joep vond de keeper echter op zijn weg. Voor Millingen het sein de boel achterin dicht te gooien en de voorsprong te verdedigen. Omdat Overasseltse Boys er niet doorheen kwam en Millingen niet meer wilde, werd het er niet aantrekkelijker op. Sam kreeg vlak voor tijd nog een kans na een goede actie van hemzelf, maar zijn schot ging over.
 

Zo verloor Overasselte Boys bij sc Millingen, maar blijft het in de middenmoot staan. IJs en weder dienende speelt Overasseltse Boys a.s. zondag thuis tegen NSVV FC Kunde. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

sc Millingen – Overasseltse Boys 2-1

30′  0-1 Bas Janssen
36′  1-1 Dirk Spann
69′  2-1 Sam van der Velden