• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys leidt met tien man ongelukkige nederlaag tegen DSZ

Afgelopen zondag speelde Overasseltse Boys de thuiswedstrijd tegen medepromovendus DSZ. Bij een overwinning zou de thuisploeg over de gasten heen gaan en zich wat meer lucht verschaffen. Een ongelukkige eerste helft leidde echter tot een nederlaag. Uiteindelijk werd het 1-3.

Overasseltse Boys begon zeer stroef aan het duel en had ook de pech dat steunpilaar Roel al na een aantal minuten geblesseerd uitviel. Na ruim tien minuten was het echter wel Overasseltse Boys dat kort na elkaar een paar mogelijkheden kreeg, maar ongelukkig was in de afwerking. Daarna redde Bart goed om een hard schot en bracht in de tegenaanval Milan Pieter in stelling, maar die zag zijn inzet over gaan. Overasseltse Boys leek zo beter in de wedstrijd te komen, maar een onachtzaamheid achterin zorgde voor een vrije doorgang voor Jasper van Dreumel en noopte Frank om aan de noodrem te trekken. Omdat hij daarbij vasthield besloot de – voor de verandering uitstekende – scheidsrechter tot een rode kaart en een strafschop, welke door Van Dreumel werd benut. Overasseltse Boys was van slag en bij een aanval over rechts werd het al snel 0-2 doordat Jasper van Dreumel ogenschijnlijk vanuit buitenspelpositie de 0-2 binnentikte. DSZ kreeg hierna mogelijkheden om de wedstrijd voor de rust te beslissen, maar profiteerde niet van de ongelukkige eerste helft van de gastheren. Overasseltse Boys probeerde het wel, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer.

Direct na rust leek de wedstrijd beslist toen Bram van Baren alleen voor Bart werd gestoken en de bal in de lange hoek schoof: 0-3. Overasseltse Boys kwam echter fel uit de kleedkamer en na wat gefrommel en een goede aanname van Milan schoot Milan al snel de 1-3 binnen. Het was daarna Overasseltse Boys dat de bal had en DSZ wist zich geen raad meer met de situatie en was het hopen (en wellicht wachten) op de 2-3. Daarvoor was het echter te slordig van de boyskant en werden echt grote kansen niet gecreëerd. Joep had echter nog een goede schietkans, maar raakte de bal niet goed. Aan de andere kant was op oppassen op de counter en had het wellicht geholpen als Lars Spanbroek z’n tweede gele kaart had gekregen voor het wegschieten van de bal (eerder werd Tom voor een dergelijk vergrijp vroeg in de wedstrijd wel op de bon geslingerd), maar het zit dan ook niet mee. DSZ kreeg nog alle ruimte om in de slotfase verder uit te lopen, maar speelde het slecht uit.

Uiteindelijk een terechte nederlaag voor de boys en langzamerhand ziet het de ploegen onderaan dichterbij komen. Komende zondag staat – ijs en weder dienende – de uitwedstrijd tegen Krayenhoff op het programma, waarna het winterstop is. Aanvang 14.30 uur.

Overasseltse Boys – DSZ 1-3

22′ 0-1 Jasper van Dreumel
26′ 0-2 Jasper van Dreumel
49′ 0-3 Bram van Baren
52′ 1-3 Milan Nicolasen