• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys leidt geflatteerde nederlaag in laatste bekerwedstrijd

Na de ruime thuisnederlaag tegen Groesbeekse Boys stond vanmiddag de laatste bekerwedstrijd op het programma. In en tegen 3e klasser Brakkenstein leden de Boys uiteindelijk een ruime nederlaag. Het werd 5-2.

Op een zonnig en zomers sportpark was Brakkenstein in de openingsfase duidelijk de bovenliggende partij. De ploeg voetbalde soms gemakkelijk door Overasseltse defensie heen en dat leidde logischerwijs al snel tot een aantal kansen. Nadat na ruim tien minuten nog een bal van de lijn was gekopt, leidde de volgende goede aanval wel tot de 1-0 van Niki Coors. Tot aan de drinkpauze op het ongetwijfeld warme kunstgras bleef Brakkenstein beter en hield Bart zijn ploeg in de wedstrijd. Na de drinkpauze werd Overasseltse Boys wat brutaler en kreeg het na een half uur een vrije schop aan de rechterkant van het strafschopgebied. Deze vrije trap leidde tot niks, maar de daaropvolgende aanval kwam terecht bij Joep. Die legde bal keurig terug op Bram en die schoot van zo’n achttien meter zuiver raak: 1-1. Zo bleek Overasseltse Boys effectief en kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. Brakkenstein kreeg echter wel de beste kansen en dat leidde op slag van rust tot de 2-1, toen na een aanval over links Thomas Coenen eenvoudig kon binnenknikken.

Na rust kreeg Overasseltse Boys nog wel de eerste corner, maar Brakkenstein begon wat feller en dat leidde direct tot twee grote kansen, waarvan Bart er één onschadelijk wist te maken. Toch werd het 3-1, toen een bal ongelukkig tussen de verdediging en Bart inviel en Erik Bruijsten de bal mooi over Bart lobte. Het werd echter snel 3-2, toen Jim werd vrijgespeeld in het strafschopgebied en hij met een prima schuiver de lange hoek vond. Daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en waren er weinig kansen te noteren. De energie leek langzamerhand wat weg te vloeien bij de boys en toen Brakkenstein weer wat gevaarlijk werd, werd het ook direct 4-2 door Rick van Eijk en was de wedstrijd wel beslist. Praktisch in het eindsignaal werd het ook nog 5-2 door Bart Otten, praktsich een kopie van de 3-1.

Daarmee won de thuisploeg terecht, wellicht ietwat geflatteerd. In elk geval hebben de boys goede dingen laten zien tegen een ploeg die een klasse hoger speelt en kan met vertrouwen toegewerkt worden naar de eerste competitiewedstrijd. Die vindt a.s. zondag plaats op het eigen sportpark De Passelegt en zal aanvangen om 14.00 uur. Tegenstander is dan OSC.

Brakkenstein – Overasseltse Boys 5-2

13′ 1-0 Niki Coors
29′ 1-1 Bram Meeuwsen
45’+ 2-1 Thomas Coenen
51′ 3-1 Erik Bruijsten
55′ 3-2 Jim Derks
76′ 4-2 Rick van Eijk
90’+ 5-2 Bart Otten