• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys in derby op de valreep naast Heumen

Afgelopen zondag stond onder zomerse omstandigheden voor het eerst in drie jaar weer een Heumense Derby op het programma. In het bekertoernooi rolde na een klein jaar zonder wedstrijden eindelijk de bal weer. Onder het oog van zo’n 300 bezoekers eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 1-1.

Lange tijd was de opkomst van de spelers het knallende hoogtepunt van de wedstrijd. Van beide clubs staken de jonge supportersgroepen veel vuurwerk af en dat zorgde voor een echte derbysfeer. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin beide ploegen probeerden te voetballen, maar ook een wedstrijd waarin het ritme duidelijk nog gezocht moest worden. Na een rommelig begin kreeg Overasseltse Boys in de loop van de wedstrijd steeds meer de overhand en had ook de beste kansen. In de openingsfase stuitte Bodhi na een goede aanval op de sterke Heumense doelman en wist Guus na twintig minuten na een goede counter ook de doelman op zijn weg. Na ongeveer een half uur kreeg Michiel na een vrije trap de bal voor zijn voeten, maar ook nu stond de Heumens doelman met katachtige reactie een doelpunt in de weg. Het was wachten op de 0-1 en die leek ook te vallen toen Guus een rebound intikte na een vrije trap van Michiel, maar de scheidsrechter had een overtreding geconstateerd en zonder al te veel protest werd die beslissing geaccepteerd. Heumen kreeg vlak voor rust haar eerste goede kans na een prima aanval, maar de poging verdween naast het doel van Bart.

Al dan niet door de zomerse temperaturen kabbelde de slordige tweede helft lange tijd voort. Pas na zeventig minuten gebeurde er wat noemenswaardig en dat betekende de 1-0 voor Heumen. Bij een klutssituatie net buiten het Overasseltse strafschopgebied leek een speler van Heumen hands te maken, maar het spel mocht doorgaan. In de daarop vloeiende aanval kreeg Luuk Poos een intikker aangeboden die hij eenvoudig verzilverde. De boys schrokken wakker en zette een tandje bij. Er werden direct twee kansen gecreëerd, maar Sam was erg ongelukkig in de afronding. Vlak voor tijd kreeg Heumen nog een goede kans na een scrimmage, maar in de blessuretijd kreeg Overasseltse Boys alsnog loon naar werken. Met inmiddels Roel in de spits erbij bleef bij een scrimmage de bal hangen in het Heumense doelgebied en viel die uiteindelijk voor de voeten van Michiel, de bal in het netje schoot 1-1.

Kort daarna floot de scheidsrechter af en eindigde deze derby in een terecht gelijkspel en kon iedereen daarmee leven. Daarna was het tijd voor een ouderwets feestje en blijkt dat een derby met strijd in het veld en gezelligheid na de wedstrijd een uitstekende combinatie kan zijn. Zoals het hoort, dus eigenlijk. A.s. zondag de eerste thuiswedstrijd. Dan bekeren we om 14.00 uur verder tegen Groesbeekse Boys.

Heumen – Overasseltse Boys 1-1

70′ 1-0 Luuk Poos
90’+ 1-1 Michiel Peeters Weem