• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys heeft na hattrick Bram Meeuwsen handhaving in zicht

Afgelopen donderdag speelde Overasseltse Boys thuis tegen hekkensluiter Aquila. Na een goede eerste helft volgde een moeizame tweede helft waarin gelukkig toch nog de zege werd veiliggesteld. Na 90 minuten stond er 3-1 op het scorebord.

Overasseltse Boys begon voortvarend aan het duel. Al na twee minuten kopte Bram een prima voorzet van Guus tegendraads tegen de touwen: 1-0. Overasseltse Boys gaf daarna gas en was veel beter dan Aquila, hetgeen tot diverse kansen en een afgekeurd doelpunt leidde. In de beginfase kon Aquila daar alleen een eenvoudig te pakken schot tegenoverstellen. Na een minuut of twintig leverde een schot van Roel bijna een verdubbeling van de score op, ware het niet dat de bal op de paal eindigde. Een goede aanval na een half uur bereikte Bodhi als eindstation, maar zijn prima schot werd knap uit de kruising getikt door de Dreumelse doelman. Daarna namen de boys wat gas terug en kon Aquila wat beter in de wedstrijd komen. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke momenten en een schot voorlangs. De rust werd echter bereikt met een terechte 1-0 voorsprong.

Het is bekend dat Aquila in de tweede helft vaak sterker voor de dag komt en dat was vanavond niet anders. Het waren echte de boys zelf die Aquila in het zadel hielpen. Een lange bal viel in niemandsland en Michiel schatte de bal niet juist in en werkte hem slordig weg. De bal kwam voor de voeten van Willem van Welie en die kon de bal van een meter of veertig in het lege doel schuiven. Zo stond het plotseling 1-1 en geloofde Aquila in een goed resultaat. De bezoekers waren feller en konden ook het meeste gevaar stichten. Het was echter Bram die Overasseltse Boys weer op het juiste spoor hielp. Hij kopte een goede vrije trap van Tom binnen in de korte hoek. De voorsprong leek van korte duur toen Michiel met een slechte uitworp Aquila weer bijna in het zadel hielp. Gelukkig stond Bart op de doellijn om het schot te keren. De wedstrijd werd daarna wat meer opener omdat Aquila voor haar laatste kans wilde gaan en de boys weer ruimte kregen op de counter. Zo kreeg Pieter na een voorzet van Bram de uitgelezen kans de wedstrijd te beslissen, maar schoot de bal in vrije positie over. Aan de andere kant kwamen de boys goed weg doordat tijdens een scrimmage de bal maar niet over de doellijn wilde. In de slotminuut was het wederom Bram die het net vond door een voorzet van Thomas wederom tegendraads in het doel te koppen.

Zo boekte Overasseltse Boys de tweede zege op rij en neemt het afstand van de nacompetitieplaatsen. De afstand is riant, maar de voorsprong nog niet helemaal veilig. A.s. zondag kan handhaving definitief veilig worden gesteld met een overwinning op concurrent OSC. De wedstrijd in Nijmegen-Noord begint om 14.15 uur.

Overasseltse Boys – Aquila 3-1

2′ 1-0 Bram Meeuwsen
47′ 1-1 Willem van Welie
60′ 2-1 Bram Meeuwsen
90′ 3-1 Bram Meeuwsen