Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

“Overasseltse Boys dwingt DIOSA op haar knieën“

Zondag 3 maart 2024 was de Maas derby, en ook de regionale topper, tussen Overasseltse Boys en DIOSA uit Balgoij op sportpark “de Wissen”. Aangezien het hoofdveld onbespeelbaar was, door de vele regen de laatste tijd, werd de wedstrijd op veld 2 gespeeld onder leiding van scheidsrechter Nijenhuis. De lente had zijn intrede gedaan en een heerlijk zonnetje maakte de omstandigheden perfect voor een mooie pot voetbal tussen de nummer 1 en nummer 2 van de 5e Klasse E zondag.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden, ter nagedachtenis aan ons donderdag overleden clublid Piet van Zuijlen. Vanaf het ontstaan van Overasseltse Boys, op 23 november 1958, was Piet al 66 jaar lid en hij heeft, naast zijn voetbalperiode, ook diverse functies bekleed. Naast leider van het tweede elftal heeft Piet ook in het bestuur gezeten en was hij op de achtergrond erg actief.
De spelers en het bestuur vonden het ook een passend gebaar om met rouwbanden te spelen. Wij wensen zijn vrouw Koosje en kinderen Mariëlle en Jean-Philippe samen met hun partners, zijn kleinkinderen en verdere familie veel sterkte met dit grote verlies.
Namens het bestuur van Overasseltse Boys danken wij het bestuur van DIOSA voor hun medewerking voorafgaand aan deze wedstrijd. 

Vorige week hadden de Boys al de basis gelegd tegen DVSG uit Groesbeek door deze overtuigend met 4-0 te verslaan. Met aanvallend voetbal en veel pressing kregen de gasten geen moment het gevoel dat er in Overasselt iets te halen viel. Doelpunten van Guus Peeters Weem, Cas Derks, Sem Theunissen en Joep van de Groes bepaalden deze uitslag. Saillant detail was dat de gebroeders Rick en Roy Burgers samen in de 2e helft mochten invallen en spelen. Dat was voor de eerste keer dit seizoen en hun inbreng was aanzienlijk. Met veel vertrouwen zag men de derby daarom tegemoet.  Helaas viel Dennis Jetten met een blessure uit en kon ook niet spelen tegen DIOSA. Guus Peeters Weem mocht met zijn schoonfamilie op skivakantie dus hij ontbrak ook op het wedstrijdformulier. Trainer Dennis Mc Sorland van DIOSA kwam ook nog op bezoek en had zijn notitieboek bij zich.

Trainer Robin Kersten moest dus zijn team aanpassen door Cas Derks weer in de frontlinie te plaatsen en op het middenveld was Gilbert Leenders, hij speelde zeer verdienstelijk, de vervanger. Joep van de Groes had deze wedstrijd ook een basisplaats naast de spitsen Cas Derks en Sem Theunissen. Vorige wedstrijden werd de tegenstander opgejaagd om zelf in balbezit te komen, maar je merkte dat er iets behoudender gevoetbald werd door de Boys. DIOSA staat bekend om de lange bal te hanteren, om met name Lauke van Empel aan het werk te zetten. Je moet dan ook niet te veel ruimte weggeven want daarin is hij een gevaarlijke speler. Bram van Hulst had zijn handen vol aan hem. Dat bleek ook wel want in het eerste kwart van de wedstrijd was DIOSA toch wel de gevaarlijkste ploeg met een kans die in het zijnet belandde. Een kleine voorbode voor meer dreiging met als resultaat dat DIOSA een penalty kreeg, vanwege het onderuit tikken van Lauke van Empel. Scheidsrechter Nijenhuis twijfelde nog even maar wees toen resoluut naar de stip. Een buitenkansje voor Tim van Heumen die beheerst de 1-0 scoorde.

Vanaf dat moment kwamen de Boys beter in hun spel en werd er geprobeerd op te bouwen en niet mee te gaan in het fysieke spel van DIOSA.  Dat lukte deels en was Sem Theunissen, met zijn snelheid, de target men die moeilijk af te stoppen was. Aan de andere zijde, op rechts, was vooral Daan Schoonwater erg aanwezig en kon hij een mooie rush niet met een goede voorzet belonen. Tom Derks mocht vanaf links drie corners nemen, die zeer gevaarlijk naar het doelgebied draaiden waar keeper Raymond Schrievers veel moeite mee had. Helaas was er bij de Boys niemand bij de tweede paal om de corners te kunnen afronden. Daar lagen mogelijkheden en dat is zeker iets om mee te nemen in de volgende wedstrijden.

Toch kwam de verdiende gelijkmaker, ook uit een pingel verzilverd door Bodhi Jetten, na het onderuithalen van Bart van de Groes. Uitblinker Roel van Eeuwijk stuurde Bart regelmatig naar het front om “oorlog “te stichten in het strafschopgebied en dat loonde zich. Roel speelde als een jonge god en is in dit soort wedstrijden, waar het om gaat, toch weer de juiste man op de juiste plaats. Tussendoor viel er nog bijna een doelpunt voor de Boys, nadat een speler van DIOSA zijn eigen keeper verschalkte en de bal uiteenspatte op de lat. Een zuiver doelpunt van de Boys werd ook nog afgekeurd, door de scheidsrechter ja wie anders, doordat een speler de keeper zou hinderen maar daar leek geen sprake van. DIOSA leek ook nog met een voorsprong de rust in te gaan, maar de afgemeten voorzet van Lauke van Empel werd hopeloos overgeschoten.

Na de welverdiende thee kon de wedstrijd nog alle kanten op en kwamen er voor beide ploegen nog diverse kansen. Allereerst was er een aanval van DIOSA over rechts en de afgemeten voorzet kende geen succesvol vervolg; Bart van Wagenberg ranselde de kopbal uit zijn doel en in de daaropvolgende scrimmage was het alle hens aan dek maar geen doelpunt. Niet veel later werd Sem Theunissen voor de zoveelste keer gelanceerd, en stuurde hij zijn wat tragere tegenstander het Balgoijse bos in, maar zijn schot ging ruim over. Intussen was Jim Derks zijn broer Tom komen te vervangen en zij doen niet veel voor elkaar onder m.b.t. voetbal.

Gilbert Leenders had zijn goede optreden nog glans kunnen geven met een doelpunt, maar de voorzet van opnieuw Sem Theunissen miste de juiste richting op het doel. Luca Lindsen stond al te trappelen langs de lijn en nam het stokje van Gilbert over en hij maakte zich later in de wedstrijd onsterfelijk. Een individuele actie van Daan Schoonwater werd op waarde geschat door Luca, en zijn voorzet bereikte Cas Derks, die onberispelijk met links binnen schoot. Onhoudbaar voor de keeper en het talrijke Boys publiek ging uit zijn dak. Al weken laat Cas zien dat hij een waardevolle speler is met veel oog voor zijn medespelers maar ook erg doelgericht.

Assistent scheidsrechters vallen weinig op tot ze op het juiste moment op de goede plaats staan. Zo ook Jasper Mulder die met zijn haviksoog exact kon zien dat een een-tweetje van DIOSA uiteindelijk toch buitenspel was, en de 2-2 geen doorgang kon vinden in de ogen van de heer Neijenhuis. Compliment dat hij vandaag geen kaarten hoefde te trekken in dit sportieve, maar wel vol strijd duel.

Zoals benoemd maakte Luca Lindsen een geweldige invalbeurt en die bekroonde hij met een fantastisch doelpunt in de 90ste minuut en leek de wedstrijd beslist. Toch kwam DIOSA nog terug met een doelpunt van topscorer Lauke van Empel die een onbereikbare bal voor Bart van Wagenberg hoog in het doel liet stuiteren. Het bleef nog even spannend in de daaropvolgende blessuretijd maar de eindstand 2-3 was met veel werklust, aan beide kanten, bereikt.

Na de wedstrijd was het nog lang gezellig in de knusse kantine van DIOSA waar DJ Jesse de sfeer flink verhoogde en het pilsje natuurlijk prima smaakte. Dat er in in Overasselt 200 meter zwart-geel lint was opgehangen was een mooie ludieke actie en zo is de Maasderby altijd een genot om te bezoeken.

De Boys hebben nu hun koppositie versterkt, 11 punten voorsprong, en mogen de jongens een weekje rust houden.

Op 17 maart staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma tegen AAC-Olympia om 14.00 te Overasselt.

Uw verslaggever John Nicolasen