• Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys boekt belangrijke zege op SCP en neemt afstand van de onderste plaatsen

Afgelopen zondag speelde Overasseltse Boys op een zonovergoten sportpark De Passelêgt de thuiswedstrijd tegen SCP. Na een moeizame eerste helft werd in een betere tweede helft een verdiende zege geboekt op de ploeg uit Puiflijk; het werd 2-0.

SCP begon goed aan de wedstrijd en een matige voorzet zorgde ervoor dat het niet al binnen de minuut 0-1 stond. Kort daarna volgde weer een vlotte aanval op rechts en dat noopte Bart om de bal op zijn eigen paal te schieten. Ook de rebound was niet aan de groen-witte aanvallers besteed. Daarna begon Overasseltse Boys iets meer in de wedstrijd te komen en na ruim een kwartier was het bij de eerste kans direct raak. Bas lobte te bal mooi naar de volledig vrijstaande Bram die de bal na een aanname hard in de korte hoek schoot. Direct daarna liet SCP zich weer gelden, maar werd ook duidelijk dat de schoten die de gasten op doel losten wel heel secuur moesten zijn, want Bart hield met een aantal schitterende reddingen zijn doel schoen. SCP mocht van de scheidsrechter ook stevig voetballen, want een aantal duidelijke (en harde) overtredingen werden weggewoven, evenals een zuivere strafschop na een overtreding op Guus, die het het meest gevaarlijk was en de keeper van SCP regelmatig aan het werk zette. Al met al mochten de gastheren niet klagen dat het 1-0 stond bij de rust.

Na de rust was Overasseltse Boys duidelijk de bovenliggende partij dat uitte zich al snel in de 2-0. Na een goede aanval door het midden kwam de bal bij Roel, die de keeper op zijn weg vond, waarna de rebound werd hoog en hard in het doel geschoten door Milan. Daarna leek SCP in de touwen te hangen en was het wachten op meer doelpunten. Die kwamen er niet, omdat het te vaak in de eindfase onzuiver was of dat er wat geluk ontbrak, zoals een corner van Tom die direct op de lat belandde. Tussendoor kreeg SCP wat cadeautjes om terug te komen in de wedstrijd, maar ook daar ontbrak nog altijd de echte scherpte. Pas in het laatste kwartier leek SCP nog hernieuwde energie gevonden te hebben en begon het aan te dringen. Maar net zoals in de eerste helft bleek Bart met een aantal goede reddingen een te grote sta in de weg. Aan de andere kant kregen de boys ruimte om te counteren, maar met name Joep wist een aantal kansen niet te verzilveren.

Zo bleef het 2-0 en deed Overasselts Boys goede zaken. Het neemt afstand van de onderste plaatsen en kan het rustig toewerken naar de twee komende wedstrijden tegen de sterkere ploegen in de competitie. Te beginnen a.s. zondag in Millingen tegen de plaatselijk SC; de wedstrijd begint om 14.30 uur.

Overasseltse Boys – SCP 2-0

19′ 1-0 Bram Meeuwsen
53′ 2-0 Milan Nicolasen