Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys 1 – UHC 1

Zondag 27 maart 2022 speelde OVB 1 tegen UHC en ondanks een veldoverwicht en voldoende kansen werd een 0-2 nederlaag geïncasseerd tegen de opponent uit Hernen / Bergharen.
Op een zonovergoten sportpark de Passelêgt begonnen de Boys te afwachtend en was UHC gewoon feller in de duels. Dat resulteerde al vrij snel in een ongelukkig doelpunt voor de gasten. Een schot op doel van UHC werd door een woud van benen getoucheerd en stond keeper Bart van Wagenberg verbouwereerd, op het verkeerde been, te kijken hoe de bal in het net verdween. Op dat moment eigenlijk een terechte voorsprong vanwege het betere spel wat op de mat gelegd werd. Deze mat was nu beter bespeelbaar door een paar keer extra te sproeien in deze droge periode van het jaar. Namens de spelers dank voor de kwaliteit van de grasmat en dat mag ook weleens gezegd worden. Toch hadden de Boys moeite om elkaar te vinden en werd er pas na een half uur door Tom Derks voor het eerst op het doel van UHC geknald, maar de keeper redde bekwaam op deze poeier. Daarna was een schot van Thomas Peeters Weem nog noemenswaardig en werd een doelpunt van UHC afgekeurd vanwege een overtreding op Bart.  Al met al geen beste eerste helft en dat zou toch veel beter gemoeten hebben na de offday tegen en in Nijmegen de week ervoor. De Boys hebben voldoende kwaliteit in de ploeg maar het ontbreekt aan zuiverheid en scherpte op de juiste momenten. Dat wil niet zeggen dat er niet hard gewerkt wordt voor het resultaat maar voetbal blijft onvoorspelbaar en soms kom je in de flow waar veel lukt en dat mis je nu.

Na de pauze herstelde de ploeg van Rob Ernst en werd er met meer passie en doelgericht gevoetbald. Vooral vanuit rechts was Jim Derks de stuwer naar voren waardoor de ingevallen Daan Schoonwater de ruimte kreeg om goed te excelleren op zijn kracht; snelheid te combineren met acties. Afwisselend Daan met aanvoerder Thomas kwamen er een paar goede aanvallen over rechts waardoor met name Bram Meeuwsen met een paar goede kopballen gevaar kon stichten. Toch was het opnieuw UHC die tussendoor scoorde door een discutabel gegeven penalty door de scheidsrechter. Of het nu een overtreding of een handsbal was, de scheids was er niet duidelijk over maar de pingel ging er toch in.

Met nog meer aanvallend geweld, door het inbrengen van Guus Peeters Weem en Geert Janssen, werd geprobeerd het resultaat tegen Millingen ( van 0-2 naar 2-2 )  te herhalen. Het spel werd zeker beter maar tot scoren scheen het maar niet te lukken ondanks een paar hachelijke situaties voor het UHC doel. Opportunistisch voetbal kreeg de overhand om toch maar te proberen met wat meer geluk te gaan scoren. Het inbrengen van de creatieve Milan Nicolasen gebeurde op een wel heel laat tijdstip voor de moegestreden Daan maar hij wist wel gelijk voor gevaar te zorgen. De tijd was te kort om het tij nog te keren en mogen de Boys de pijlen richten op buurman DIOSA, komende zondag om 14.30, en zal er een heuse derby gaan plaatsvinden in Balgoij.

Als supporters moeten we ze blijven steunen, in welke vorm dan ook,  en dan zal het resultaat zeker terugkeren. Dus kom allen zondag de jongens ondersteunen want helaas moeten we de blik nu wat meer naar de onderste plaatsen richten en dat houdt zeker de spanning erin. 
 
Opstelling:
Doel: Bart van Wagenberg
Verdediging: Jim Derks, Bart van de Groes, Roel van Eeuwijk (65′ Guus Peeters Weem, Michiel Peeters Weem (87′  Frank Meeuwsen)  
Middenveld:  Thomas Peeters Weem, Bram Meeuwsen, Tom Derks
Aanval: Daan Schoonwater (85′ Milan Nicolasen), Sam Derks (65′ Geert Janssen), Bodhi Jetten