Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Overasseltse Boys 1 – Krayenhoff 1

Op zondag 2 oktober 2022 speelde Overasseltse Boys (OVB) 1 tegen Krayenhoff uit Nijmegen, en na een attractieve wedstrijd, gingen de 3 punten naar de gasten die daarmee koploper in de 4 klasse werden. Na de onfortuinlijke nederlaag tegen Germania uit Groesbeek, waar de Boys na een 2-0 achterstand, terug kwamen tot 2-1 door een schitterende vrije trap van Tom Derks. Er had nog meer ingezeten maar in de laatste minuut schoot Tom opnieuw op doel, maar de bal schampte de deklat en ging alsnog over. 

Met veel vertrouwen stapte dus het verjongde team van OVB, onder leiding van coach Robin Kersten, het veld op en was een stunt tegen Krayenhoff zeker mogelijk. 

Toch was het Krayenhoff die met veel elan het spel onmiddellijk naar zich toe trok, en hieruit stonden twee vrije trappen op rand strafschopgebied, die vakkundig door keeper Bart van Wagenberg uit het doel geranseld werden. Bart lijkt de keepersstrijd binnen de selectie van Sem van Dijk gewonnen te hebben, maar Sem maakte in de voorbereiding ook een solide indruk, en zijn kans zal vast nog een keer komen. De overgang van JO19 naar de selectie is voor alle spelers een grote stap en dat geldt natuurlijk ook voor een keeper.
 
Zoals vermeld was Krayenhoff in het eerste half uur de wat stabielere ploeg en had het middenveld van de Boys moeite om het spel naar zich toe te trekken. Het spel van OVB oogde wat rommelig en werd er best veel balverlies geleden. Fysiek is Krayenhoff altijd wel een sterke ploeg en daar hadden de jonkies Bodhi Jetten en Bram van Hulst (debutant vanuit de JO19) de handen vol aan. Gelukkig zijn Thomas Peeters Weem en Tom Derks altijd wel in de buurt om ondersteuning te bieden. Regelmatig werd ook gepoogd om de snelle Daan Schoonwater en aanspeelpunt Bram Meeuwsen te bereiken en dat lukte ook vrij aardig maar de verdediging van Krayenhoff met good old Theo Dams als rots in de branding hield vrij makkelijk stand. Er was wel degelijk dreiging richting het Krayenhoff doel maar het 16 meter gebied was vaak een blokkade voor de Boys. Krayenhoff zocht natuurlijk ook volop de aanval over links en rechts en uit deze pogingen ontstond de 0-1 door Kay de Kluis die een voorzet vanaf rechts vrij kon binnen tikken en doelman Bart was kansloos op deze inzet. 
 
Maar de Boys gingen niet bij de pakken neerzitten en met name over links, waar de getransformeerde aanvaller Milan Nicolasen was omgeturnd tot “wingback “, ontstonden een paar prima aanvallen. Nu hij het spel voor zich heeft is er meer durf om te voetballen maar de botte bijl hanteren is hem ook niet vreemd. Soms moest een overtreding er aan te pas komen om Milan te stoppen met zijn drang naar voren. Daar wist Tom Derks wel raad mee en, net als de week ervoor in Groesbeek, schoot hij de bal feilloos binnen en was de 1-1 een feit. Uiteindelijk ook wel verdiend want ondanks de betere kansen van Krayenhoff wisten de Boys goed stand te houden en zochten zonder schroom de aanval. Hieruit ontstond een aanval die sterk deed denken aan de finale van Oranje in 1988 op het EK in Duitsland. Een bal werd over links door Milan, sterk aangesneden , richting Thomas Peeters Weem gestuurd en à la Marco van Basten nam Thomas hem direct op zijn pantoffel. Helaas zijn de kwaliteiten van Marco net iets beter maar het was een mooie actie met veel lef.
 
Achterin stond het ook prima en leidde Roel van Ewijk zijn verdediging als een dirigent. Dennis Jetten en Gilbert Leenders (ook een debutant uit de JO19) deden het naast de genoemde Milan ook uitstekend en toonden geen respect voor hun tegenstanders die zeker handig aan de bal waren. Gilbert was wat ziekjes aan de wedstrijd begonnen en moest uiteindelijk na een helft uitstekend verdedigen toch in de kleedkamer blijven. Guus Peters Weem was zijn vervanger en die liet in de 2e helft zien dat er met hem ook rekening gehouden moet worden.
 
Na de thee waren nog niet alle talrijke supporters op het veld of het stond zomaar 1-2 na een vrije trap van Krayenhoff vanuit de rechter zijkant. De bal werd door iedereen gemist en vanuit de linkerzijde dook daar plotseling Yannick Stegehuis op die verrassend scoorde. Grensrechter Jasper Mulder zag hierin duidelijk buitenspel maar de scheidsrechter negeerde hem en keurde de goal toe.  Dit was toch een moment wat niet had gehoeven maar het was wel het sein om de mouwen op te stropen en Krayenhoff achteruit te laten voetballen. Er ontstond een strijd waarin de Boys veelal de aanval zochten en werd Sem Theunissen (ook al een protégé uit de JO19) ingebracht voor de moegestreden Daan Schoonwater. Sem is ook een snelle handige voetballer en lijkt steeds fitter te worden na een slepende blessure. De verdediging van Krayenhoff stond op vallen maar het laatste tikje om de 2-2 te maken bleef helaas uit. Een scrimmage voor het doel van de tegenstander leek toch de gelijkmaker op te leveren, maar op de een of andere manier kreeg Thomas Peeters Weem de bal niet in het doel. Zonde want deze was uiteindelijk toch verdiend geweest als je de hele wedstrijd bekijkt. 
 
Smet op het geheel was ook nog een rode kaart (2e gele) voor Roel van Ewijk van de Boys maar het was een onoverzichtelijke situatie en volgens Roel raakte hij met name de bal en niet de tegenstander.
De overtal situatie leverde uiteindelijk toch de 1-3 op door Johnny Loeff van Krayenhoff maar dat was toch tegen de verhouding in.  Tussendoor waren er ook nog een aantal schietkansen voor Bram, Tom en Thomas maar het net werd niet meer gevonden.
 
Komende zondag speelt Overasseltse Boys in en tegen Heumen om 13.00, op verzoek van Heumen zelf. Deze derby is terug van weggeweest en Heumen wordt nu getraind door Rob Ernst die vorig jaar de Boys onder zijn hoede had. Het is coach Robin Kersten er alles aangelegen om te laten zien dat hij de nu de betere ploeg heeft en 3 punten zal wegkapen uit het buurdorp.