• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

OVB 1 – sc Millingen 1

Onder lenteachtige omstandigheden, zonnetje aan de hemel en vol terras, speelde OVB 1 tegen de plaatselijke club uit Millingen aan de Rijn.

Het was niet de beste wedstrijd van het huidige seizoen maar de spanning en het slotakkoord gaven toch genoeg reden om deze pot tot het einde te blijven kijken. De manschappen van trainer Rob Ernst, die we feliciteren met de stap naar buurman Heumen, hadden weer eens zin om 3 punten te pakken en zodoende in het linker rijtje te blijven.

Na zware wedstrijden tegen Krayenhoff, Angeren en het ongeslagen SCE was Millingen een fijne tegenstander om te kijken hoe de Boys de periode waren doorgekomen. Trainer Rob hield vast aan het 4-4-2 systeem wat de laatste wedstrijden was gehanteerd tegen de genoemde tegenstanders van formaat. Toch was Millingen niet de ploeg die zelf het spel kon maken en zij werden vanaf minuut 1 gedwongen om achteruit te voetballen en de lange bal te hanteren. Zodoende namen de Boys het initiatief in handen en zetten spitsen Sam Derks en Pieter van Dam (proficiat met geboorte dochtertje) veel druk op de jonge verdedigers van sc Millingen. Tot aan de 27e minuut golfden de aanvallen van de Boys richting het doel van de tegenstanders en werden kopballen van Bram Meeuwsen (kon net Sam niet bereiken) en van kersverse vader Pieter (via de lat over) niet het succes wat zich leek aan te dienen. De Boys speelden met veel werklust, maar ook behoorlijk nerveus waardoor veel ballen allemaal net niet bij de medespelers terecht kwamen. Dat was erg zonde want sc Millingen had niet de macht om zelf het initiatief te nemen en beperkten zich tot een incidentele counter. Maar die bleek juist na een klein half uur toch een doelpunt op te leveren wat zeer tegen de verhouding in was. Maar zo werkt het vaak in de voetballerij als je zelf niet de mogelijkheden uitbuit en de tegenstander in de wedstrijd kan blijven. De gebroeders Thomas en Guus Peeters Weem wonnen wel degelijk de strijd op het middenveld maar het spel bleef te onrustig om voor echt gevaar te zorgen. De prima leidende scheidsrechter Orhan Arslan viel niet op tussen de 22 strijders en dat geeft meestal een teken dat er ook niet echt opwindende momenten waren tot aan de rust, behalve de paar kansen voor de Boys en het doelpunt van sc Millingen. Het centrale duo Roel van Eeuwijk en Bart van de Groes hadden eigenlijk alles prima in de hand en toch sta je zomaar achter tegen een zwak sc Millingen.

Rob Ernst wilde meer diepte en snelheid in het spel en zodoende kwamen Bohdi Jetten en Daan Schoonwater voor de hardwerkende Guus, en Pieter die ouderschapsverlof kreeg toegewezen. Dit gaf nieuwe energie in het veld en er ontstonden een paar hachelijke situaties voor het doel van Millingen, met schoten van Tom Derks en een vermeende penalty voor het iets te hard wegduwen van Daan. Maar sc Millingen bleef opnieuw gevaarlijk met een corner die door Frank Meeuwsen van de doellijn werd getrapt, en dat was zijn laatste actie want hij werd vervangen door Michiel Peeters Weem. Onder toeziend oog van grensrechter Jos, zijn vader die de geblesseerde Jasper Mulder verving, moest hij voor nieuwe impulsen zorgen. Supersub Geert Janssen, een stormram onder zijn arm, verving Sam die moegestreden zijn bardienst (ook dat nog erbij doen !!!) mocht gaan draaien, en met Geert in de buurt gebeurt er altijd wel iets.

In eerste instantie kon Geert er weinig aan doen want een corner van sc Millingen draaide, mede door de wind, ineens in de kruising van het Boys doel. Ook de lange armen van keeper Bart van Wagenberg grepen in het luchtledige en zo stond iedereen verbouwereerd elkaar aan te kijken en was 0-2 een feit. Nog 20 minuten te spelen en hoe zet je de kopjes dan nog in de goede richting zou je denken. Maar daar had de evenementencommissie olv Krijn van Haren wat op gevonden door een Duitse middag te organiseren. En van Duitsers weet je dat ze nooit opgeven, en strijden tot de laatste minuut, en dan vaak ook nog scoren en zo geschiedde het ook. Met nog slechts 10 minuten te spelen ramde Geert op goal, de keeper grabbelde, en toen was Daan er als de Hühner bij om de 1-2 binnen te schieten. Dat was dus, zoals het niet te vertalen valt, der Anschlusstreffer.  De lucht van Bratwurst, vanuit de sfeervolle kantine, trok over het veld en dat gaf nog meer Arbeitspensum om alsnog een gelijkspel af te dwingen. Toby van Eeuwijk was inmiddels de stabiele youngster Jim Derks komen te vervangen en het laatste offensief deed zijn intrede. Wat niemand nog voor mogelijk had gehouden gebeurde toch, en opnieuw was het Daan Schoonwater die fantastische scoorde met een schitterende volley en werd das Unentschieden 2-2 gefeierd wie ein Sieg !!

Het bleef nog lang onrustig in de Duitse kantine en lieten de Schlachtenbummler, de HKO, zich van zijn beste kant zien met een mooie kledingactie en een massale opkomst, wat voor veel sfeer zorgde, en het Warsteiner gerstenat volop vloeide op deze mooie zonnige middag. Compliment voor de evenementencommissie, de koffiedames, de kassa, de lotenverkoop,  het barpersoneel en alle anderen die toch maar weer klaar staan voor iedereen die de Boys een warm hart toedraagt.

Volgende wedstrijd is Nijmegen 1 – Overasseltse Boys 1 op 20 maart om 14.00 te Nijmegen.