• Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Opnieuw onnodig puntenverlies in een overtuigende wedstrijd van Overasseltse Boys tegen FC Kunde

Op zondag 1 mei speelde Overasseltse Boys ( de Boys ) tegen de studentenploeg FC Kunde ( Kunde )  uit Nijmegen. De omstandigheden waren ideaal onder een flauw lentezonnetje en aangename temperaturen en iedereen ging er weer eens goed voor zitten. Na de prima prestatie, ondanks verlies tegen Krayenhoff, van vorige week was iedereen wel gespannen of de positieve lijn qua voetbal doorgetrokken kon worden. Scheidsrechter Jan Langendonk uit Apeldoorn floot een prima wedstrijd en dat mag zeker benoemd worden.

De basisopstelling was hetzelfde gebleven, en dat impliceert dat trainer Rob Ernste vertrouwen heeft in een goede afloop en dat er vandaag ook gescoord moet worden om de tegenstander te kunnen verslaan. Toch moet er geconstateerd worden dat er te weinig rendement wordt gehaald uit de aanvallen die de Boys op de grasmat legt. We zien al wekenlang prima aanvallen, met name over links en rechts, maar de beloning die gegeven kan worden wordt teniet gedaan door te weinig rust en klasse om te scoren. Met name Daan Schoonwater is een plaag voor iedere verdediger, zijn snelheid is een wapen, maar de vervolgactie levert gewoon te weinig doelpunten op. Opnieuw stond Daan in de 7e minuut alweer oog in oog met de doelman van Kunde maar de laatste kwam als winnaar uit de bus. Daarvoor had Daan ook al een prima assist afgeleverd aan Guus Peeters Weem maar zijn schot was te onrustig en ging ruim over. Bram Meeuwsen had tussendoor ook al laten zien dat hij gevaarlijk dicht bij een treffer was.

Tot zo aan de 30e minuut overheerste de Boys toch wel de wedstrijd en was Kunde niet bij machte echt gevaar te stichten richting het doel van stand-in Michiel Peeters Weem, die opnieuw liet zien wat een geweldige keeper hij toch is. Zijn ervaring en ook zijn mooie traptechniek maken hem tot een waardig vervanger voor de geblesseerde Bart van Wagenberg.
Hierna kwam Kunde wat beter in de wedstrijd maar bleven de kansen toch ontstaan in het voordeel van de Boys. In een periode van 10 minuten was er een scrimmage met Bram en Daan, de laatste schoot nog een keer over en ook Tom Derks wist het net niet te vinden. Daarentegen was er slechts een schot van Kunde wat in het zijnet verdween en een kopbal net langs het doel van Michiel.
Toch kwam de voorsprong nog voor rust op het scorebord door weer een prima actie van Daan en zijn voorzet werd door Bodhi Jetten op juiste waarde ingeschat en de verdiende 1-0 was een feit. Maar ook een vrije trap van Kunde was levensgevaarlijk, en werd door Michiel uit de kruising geranseld, onder toeziend oog van een trotse hond van de fam. van Wagenberg die kwispelend naar Bart keek.

Na de thee was het wedstrijdbeeld niet veel anders en was het wachten op de 2-0 die wel moest vallen dacht menigeen op de tribune. Een vrije trap werd door Tom Derks als een soort regenboog tegen de paal gekruld en dat had hem kunnen zijn. Een aantal gevaarlijke corners aansluitend leverden ook niets op en Cor Gerrits vond dat driemaal een corner een penalty had moeten zijn maar die regel is al jaren geschrapt.
De mooiste aanval van de Boys ging via Jim Derks, sterk over rechts, vond Bram en uiteindelijk bereikte die Daan die de bal net voorlangs zag gaan. Dit zou een beloning van jewelste geweest zijn en de nekslag voor Kunde. Daarna ook weer een paar mogelijkheden maar er was niemand om af te ronden en dat klinkt een beetje eentonig in het verslag.
Milan Nicolasen en Joep van de Groes ( weer fit ), beiden spitsen maar weinig speelminuten, kwamen in het veld voor Guus en Daan die er doorheen zaten.
Maar de voetbalwetten zijn voor iedereen duidelijk; als je zelf niet scoort dan sterk je de tegenstander en die gaat dat wel doen. Zo geschiedde het ook want Kunde werd sterker en de momenten om te scoren kwamen dichterbij en je voelde dat de 1-1 een beetje in de lucht hing. Dat gebeurde uiteindelijk ook en vanaf rechts werd de bal keurig voorgezet en de afronding was perfect tot afgrijzen van de Boys supporters.  Zo zonde als jezelf de wedstrijd in het slot had kunnen gooien ( citaat trainer Rob Ernst ) maar daar krijg je slechts een punt voor en je hebt ze zo hard nodig in de laatste periode.

Thomas Peeters Weem, viel  geblesseerd uit, werd nog vervangen door Pieter van Dam ( van beroep spits ) en Jim mocht het veld ruimen voor Toby van Eeuwijk maar in de stand van geen verandering meer.

Komende zondag 8 mei in en tegen Millingen om 14.30 en daar kan er goede zaken gedaan worden.

Opstelling Boys:
Doel: Michiel Peeters Weem
Verdediging: Jim Derks ( Toby van Eeuwijk ), Bart van de Groes, Roel van Eeuwijk, Frank Meeuwsen
Middenveld: Tom Derks, Bram Meeuwsen, Thomas Peeters Weem (Pieter van Dam), Guus Peeters Weem ( Milan Nicolasen )
Spitsen: Bodhi Jetten, Daan Schoonwater ( Joep van de Groes )
Coach: Rob Ernst
Grensrechter: Jasper Mulder
Leiders: Roy Peters en Tom Thelosen
Verzorger: Bryan Gijsbers

Verslag: John Nicolasen