• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Nipte nederlaag Overasseltse Boys tegen koploper SCE

Zondag 6 maart speelde Overasseltse Boys de uitwedstrijd op het Nijmeegse kunstgras tegen SCE. Hoewel de koploper liet zien dat een plek in de top een terechte plek is, werd het niet een simpele walk-over. Met een beetje geluk konden de boys zelfs een punt meenemen. Het werd echter 1-0.

De eerste helft had SCE veel balbezit, zakte Overasseltse Boys terug en loerde op de counter. De eerste kans leek voor Overasseltse Boys te zijn, ware het niet dat Daan volgens de Nijmeegse grensrechter buitenspel stond…. In de aanval daarna moest Bart zijn eerste redding verrichten. Bart maakte het daarna even spannend door een misstrap bij een terugspeelbal, maar de aanvallers van SCE hadden het vizier nog niet op scherp. SCE probeerde combinerend door de boysdefensie te komen, maar dat ging zeer moeizaam. Als het dan wel lukte, stond Bart zijn mannetje. Na ruim een half uur was het dan toch raak toen Jayrell Tarziyan de bal in het strafschopgebied aangespeeld krijg en de bal vrij in de lange hoek kon schieten. Daarna gebeurde er niet veel meer, op een kopkans voor SCE na.

Het eerste kwartier na de rust was duidelijk voor SCE en kregen de gastheren een aantal (flinke) kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Er ontbrak scherpte of Bart stond zijn mannetje. Daarna ging de Nijmeegse storm weer wat liggen. Desalniettemin kreeg SCE een grote kans, maar wellicht was het wel tekenend dat een goed uitgespeelde aanval op 2 meter van het doel toch naast geschoten werd. Er werd aan boyszijde aanvallend gewisseld en naargelang de 90e minuut naderde, werd er wat opportunistischer gespeeld. Daar had SCE moeite mee, al leidde dat aanvankelijk niet tot grote kansen. In de extra tijd kwam dan toch die ene kans, toen een lange bal op het hoofd van Bram belandde. Zijn kopbal ging echter net over.

Zo won SCE verdiend van Overasseltse Boys, maar hebben de gasten hun huid duur verkocht. A.s. zondag spelen de boys thuis. sc Millingen is dan te gast en er wordt om 14.00 uur afgetrapt.

SCE – Overasseltse Boys 1-0

33′ 1-0 Jayrell Tarziyan