Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

“Maasderby in het voordeel van de Boys”

Zondag 7 oktober speelden de Overasseltse Boys tegen buurman DIOSA uit Nederasselt/ Balgoij de maasderby in de 5e klasse E. Een prachtige ambiance met heerlijk weer en heel veel supporters die de weg naar het sportpark wisten te vinden. Zij waren ook getuige van een voorwedstrijd tussen de JO9 van beide clubs die hun talenten mochten tonen aan het publiek. Dezelfde spelertjes mochten ook, aan de hand van de grote jongens, het veld betreden en dat is natuurlijk prachtig. Zij keken hun ogen uit toen er ook nog een aantal zwart/witte rookbommen werden afgestoken, dit om de sfeer te verhogen en dat was aardig gelukt.

Trainer Robin Kersten had veel vertrouwen in het team wat vorige week, ook de uitwedstrijd in Groesbeek tegen DVSG, gewonnen had en zo was iedereen klaar voor een mooie pot voetbal tussen de rivalen. Toch was het meer de spanning die de toeschouwers boeiden want van goed voetbal was het eerste half uur weinig te zien. De spanning zat hem ook in de benen van beide teams en het was erg lastig om een goede aanval op te bouwen. DIOSA was met vlagen toch gevaarlijk door de snelheid van Lauke van Empel die de verdediging o.l.v. Roel van Eeuwijk en Bart van de Groes kopzorgen bezorgde. Tot twee keer toe wist hij met zijn techniek en individuele klasse zijn medespeler vrij voor keeper Bart van Wagenberg te loodsen. Deze keeper stond zijn mannetje met hulp van andere Bart, die de bal van de doellijn wist te pareren, en zo bleven de Boys in de wedstrijd. De snelheid van rechtsback Daan Schoonwater bleek niet altijd voldoende om Lauke af te stoppen. Daarentegen bracht Daan wel weer tempo naar voren en stoomde hij een paar keer langs de dug-outs om de nodige onrust te stichten. Diosa probeerde vooral het spel te ontwrichten met veel strijd, kleine subtiele overtredingen die vooral plaatsvonden op het middenveld. Dit leidde tot veel spelhervattingen, weinig tempo en veel balverlies door beide partijen. Een lichtpunt was ook een solo van Sem Theunissen die vijf spelers zijn hielen liet zien, maar op het cruciale moment toch verzuimde de combinatie te zoeken. Hierdoor strandde zijn solo bij de zesde pion waar een doelpunt vlakbij was. Hard werd er wel gewerkt en dat kan niemand verweten worden in deze partij die toch nog een opleving net voor rust kende. Een vrije trap, vanaf rechts, werd door Bodhi Jetten bij de tweede paal neergelegd en daar stond Dennis Jetten klaar om de bal in het net te koppen. Een prachtig doelpunt op het juiste moment zo net voor het bakkie thee in de kleedkamer.

Menigeen had zeker wel een wissel van trainer Robin verwacht want het merendeel van het team presteerde onder zijn kunnen in de eerste helft. Op de bank zag men kansen om in te mogen vallen maar vooralsnog bleef trainer Robin bij zijn basis voor deze dag. Dit team is in staat om prima voetbal te laten zien en bij vlagen kwam dat ook weer boven drijven in de tweede helft. Bodhi Jetten lobde een bal net voorlangs en ook Guus Peeters Weem liet zien waarom hij het vertrouwen van de trainer bleef houden. Spits Joep van de Groes had het de hele wedstrijd lastig tegen de twee sterke lange verdedigers, die om beurten hem als het ware sloopten in de goede zin van het woord. Tom Derks kwam hem vervangen en de moegestreden Joep had graag deze wedstrijd gescoord maar het zat er deze keer helaas niet in. Guus (misschien penalty verdiend) en Sem zagen hun acties ook niet bekroond en zo bleef de 1-0 voorsprong een spannend feit. Dennis Jetten mocht ook gaan uitrusten en Rik Burgers werd beloond met een invalbeurt. Hij verdient dit ook want je kunt als trainer op hem rekenen sinds de voorbereiding is begonnen. Dat geldt ook voor Milan Nicolasen die zijn invalbeurt gebruikte om te laten zien dat er ook een aanvaller in hem schuilt. Er gebeurde wel iets op de linkerflank in het laatste kwartier dat Milan in mocht vallen. Met lef en bravoure het duel aangaan, met als doel iets te forceren, daarin slaagde Milan en zijn doelgerichtheid leverde op het juiste moment een penalty op. Voor de 16 meter twee spelers verschalken en de derde vloerde hem net over deze bepalende lijn. Voor Bodhi een uitgelezen mogelijkheid om definitief de hekken te sluiten en de punten binnen te houden. DIOSA probeerde nog wel het tij te keren maar de energie was er niet meer en de overwinning kon uitgebreid gevierd worden in en rondom de kantine. Natuurlijk samen met de talrijke sportieve DIOSA supporters die het gerstenat ook goed lieten smaken. Het geel-zwart en zwart-wit stonden gebroederlijk de wedstrijd te analyseren en zo hoort het ook in een derby ongeachte de uitslag.

Voorzitter Anne presenteerde ook nog de langverwachte “Presentatiegids Overasseltse Boys” vol met artikelen, verhalen, sponsoren en van alles wat de Boys aangaat. Een groot compliment voor de commissie die deze gids ieder jaar weer met veel enthousiasme samenstelt. Huis aan huis wordt hij verspreid in de maasdorpen Heumen, Overasselt en Nederasselt en dat is positieve reclame voor onze vereniging.

Opstelling:

Bart van Wagenberg, Daan Schoonwater, Roel van Eeuwijk, Bart van de Groes, Bram van Hulst, Dennis Jetten (Rik Burgers), Bodhi Jetten, Cas Derks, Guus Peeters Weem (Milan Nicolasen), Joep van de Groes (Tom Derks ), Sem Theunissen

Trainers: Robin Kersten en Pieter van Dam
Leiders: Tom Thelosen en Krijn van Haren
Verzorger: Bryan Gijsbers
Assistent scheidsrechter: Jasper Mulder