• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Knap herstel van “de Boys” in Bergharen

Zondag 4 februari speelden de Overasseltse Boys tegen UHC in Bergharen. Hoe zouden de Boys zich houden en herstellen na de eerste nederlaag de week ervoor tegen Aquila ? De verwachtingen waren natuurlijk wisselend want UHC heeft zeker een hele aardige ploeg met als middelpunt hun topscorer Jordy Hachmang.

De tactiek van trainer Robin Kersten was eigenlijk hetzelfde als de week ervoor: druk zetten en zo snel proberen de bal te veroveren en in de omschakeling de snelheid en behendigheid van vleugelspitsen Guus Peeters Weem en Sem Theunissen benutten.
Door de afwezigheid van Bram van Hulst (ziek thuis) en Milan Nicolasen (enkelbreuk op de donderdagse training) waren er natuurlijk wat kopzorgen voor trainers Robin Kersten en Pieter van Dam. Met name Milan had tegen Aquila een sterke indruk achtergelaten en zijn positie was vacant deze zondag. Maar dan is er nog altijd Jim Derks die misschien niet helemaal de drive heeft om in het 1e elftal te spelen, maar er dan gewoon weer staat als je hem nodig hebt. Complimenten hoe hij deze wedstrijd gebruikte om te laten zien dat hij een geweldige voetballer is. Het zinnetje van Jim in de 2e helft sprak boekdelen: ” stel je niet zo aan klungel ” sprak hij vol zelfvertrouwen tegen zijn directe tegenstander, als die weer eens begon te klagen over de felheid van Jim. Het mooie van Jim is dat hij niet alleen het gras opvreet, maar ook de graszoden weer netjes terug legt na een sliding. Ooit zullen we hem in de maandagmorgen ploeg mogen bewonderen.

Toch begon de wedstrijd voor de Boys wat slordig ondanks het vele balbezit. De passing liep wat te wensen over en het duurde even voordat de voetbalmachine zonder sputtering begon te draaien. Sem Theunissen en Guus Peeters Weem waren gretig en hoopten op bespeelbare ballen van de middenvelders Tom Derks, Bodhi Jetten en zijn neef Dennis Jetten. De laatstgenoemde valt niet altijd op maar hij verzet bergen werk en is de stofzuiger, het vuile werk opknappen waar anderen mooi gebruik van kunnen maken.

Een dieptepass van achteruit, na zo’n 20 minuten, gaf Sem Theunissen vrije doorgang richting UHC goalie maar zijn inzet was net te hoog. Ook Daan Schoonwater liet zich gelden en zijn drive naar voren is ongekend, en dit leverde weer een paar gevaarlijke aanvallen op.

Tom Derks mocht twee vrije trappen nemen vanaf ongeveer 25 meter, maar zijn indraaiende ballen waren wat te diep ingespeeld. Hierdoor is het dan ook lastig afmaken voor de inlopende teamgenoten. Als Tom de ruimte tussen de keeper en de tweede paal weet te vinden, gaat dit zeker doelpunten opleveren. Een kopbal van Cas Derks, van dezelfde Tom vanuit een corner, ging maar net over het doel. Ook Cas maakt vele vuile meters en is een plaag voor de verdediging.

Een luchtduel tussen de twee reuzen Jordy Hachmang en Tom Derks, liet de goed leidende scheidsrechter Kampschreur geen keus om het spel stil te leggen. Tom had veel last van zijn nek, en na een minuutje op een stoel plaatsgenomen te hebben, schudde hij flink met zijn hoofd en ” de stugge ” ging er weer als vanouds tegenaan.

De kansen bleven komen en het was wachten op een welverdiende goal. Die kwam er ook en na een afgeslagen aanval kwam de bal bij Tom Derks, die verwoestend uithaalde. Zijn projectiel sloeg het water uit het net en de keeper van UHC, toch 2 meter hoog, kon er onmogelijk nog bij. Niet veel later, net voor rust, was er een mooie individuele actie in de 16 meter van Guus Peeters Weem, en zijn voorbereidende werk werd afgerond door Sem Theunissen. De keeper zag er hier wat ongelukkig uit maar het veld was ook nat en glad.

De ruststand was dezelfde als de week ervoor, maar de wedstrijd kantelde niet in de tweede helft, en de Boys gingen door waar ze de eerste helft mee stopten. UHC kwam maar niet in het spel en keeper Bart van Wagenberg had weinig moeite om zijn doel schoon te houden. De wisselwerking tussen stopper Bart van de Groes en laatste man Roel van Eeuwijk zorgde ervoor dat spits Jordy Hachmang totaal niet in het stuk voorkwam, behalve in de slotfase maar daarover later meer.

Sem Theunissen had het vandaag ouderwets op zijn heupen en zijn snelheid bracht hem twee schitterende doelpunten in de 61e en 84e minuut. Vol zelfvertrouwen schoof hij de ballen met veel gevoel in het doel, na een tweetal diepe ballen waar hij wel raad mee wist. Er volgden echter nog twee mooiere hoogtepunten, zowel aan de Boys zijde als aan de UHC zijde.

Een bal vanaf de zijlijn bereikte Cas Derks die in één beweging deze pass aannam en tegelijkertijd een loepzuivere lob, vanaf 40 meter, produceerde. Met militaire precisie verdween deze lob hoog in het doel, Cassa en de 0-5 was een feit. Tussendoor mochten ook nog Joep van de Groes en Luca Lindsen invallen en zij deelden het succes deze zondag.

Maar dan is er ook nog de regionale topscorer Jordy Hachmang van UHC. Hij liep hoofdschuddend over het veld maar zijn vrije trap, net voor tijd, was een brok schoonheid. Vanaf 30 meter joeg hij de bal in de kruising en de verbouwereerde Bart van Wagenberg zag sterappeltjes rond zijn ogen.

Eindstand dus 1-5 en dit geeft heel veel vertrouwen richting 18 februari, de zondag na carnaval, om de eerste periode te pakken tegen de combinatie AVIOS/DBV om 14.00 te Alphen.