• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

JO14 wint eenvoudig van Orion

Zaterdag 9 november speelde JO14 de thuiswedstrijd tegen Orion uit Nijmegen. Orion is later aan onze competitie toegevoegd en hadden pas twee wedstrijden gespeeld dus het was moeilijk in te schatten hoe sterk ze waren. Met iedereen weer fit begonnen we op volle oorlogssterkte aan deze pot.

Voor de afwisseling begonnen we deze keer goed aan de wedstrijd. Zoals trouwe lezers van onze verslagen inmiddels weten hebben we doorgaans veel moeite om op gang te komen, maar deze wedstrijd was dat anders. Al vanaf het begin waren we de bovenliggende partij. Orion deed overigens ook goed mee maar kon toch niet voorkomen dat in de achtste minuut Jelte de 1-0 liet aantekenen. Als Orion gevaarlijk was dan kwam dat meestal door foutjes achterin of op ons middenveld waar we ietsje te onrustig waren. Orion kon hier echter niet van profiteren omdat Alex en Siem J in het midden uitstekend op dreef waren. Bovendien werden de twee gevaarlijkste schoten op doel vakkundig onschadelijk gemaakt door Giel. Levi en Abe hadden het wat rustiger omdat het spel van Orion vrijwel steeds door het midden ging. In de twaalfde minuut scoorde Teun heel beheerst (zoals we dat van Teun gewend zijn) de 2-0. Daarna kregen we nog een aantal grote kansen maar het vizier week behoorlijk af zodat Simon (twee keer) en Jelte niet meer tot scoren kwamen. Die grote kansen kwamen vooral door de goede passes van Lars en Anne op het middenveld. Met een voor ons riante voorsprong van 2-0 brak de rust aan.

In de tweede helft namen Lars, Teun en Levi plaats op de bank. Met Siem R als voorstopper en Rick op de rechtsback positie kwamen we achterin ook de tweede helft niet meer in gevaar. De grootste uitdaging voor Giel was dan ook om wakker en warm te blijven want hij kreeg welgeteld geen enkele bal meer op doel. Marcus nam de plaats van Teun over en we bleven kansen krijgen. Jayden kon op links ook steeds meer naar voren en dat leverde enkele gevaarlijke situaties op. Abe en de beide Siems maakten achterin enkele slachtoffers omdat zij er (in tegenstelling tot onze tegenstanders) er hard maar wel fair ingingen. Het was daarbij blijkbaar vooral de schrik bij Orion die voor blessure behandelingen zorgden, want echte gewonden vielen er niet in deze sportieve pot. Gelukkig konden we ons overwicht op het veld ook nog in de score uitdrukken. In de achtentwintigste en de drieëndertigste minuut was het twee keer Jelte die zijn hattrick volbracht en de eindscore op 4-0 bracht. Een prima overwinning waardoor we mooi op de derde plaats blijven.