• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

JO14 verliest opnieuw van de Treffers

Zaterdag 16 november was het alweer de derde keer dit seizoen dat JO14 tegen de Treffers uit Groesbeek speelde, dit keer voor het eerst in een thuiswedstrijd. De vorige twee ontmoetingen werden beiden verloren en inmiddels stond onze tegenstander ook bovenaan in de competitie. Het beloofde dus een zware pot te worden.

De eerste helft begon niet slecht. De eerste tien minuten waren de tegenstanders weliswaar de bovenliggende partij, maar ons team hield goed stand. De eerste twee kansen waren wel voor onze gasten, maar Rick kon steeds redding brengen. Daarna nam Overasselt het heft in handen. We waren fel in de duels, sterk in de combinatie en de eerste kansjes dienden zich aan. Vooral door de uitstekende inzet bleven we veel aan de bal en moesten de Groesbekers vaak achter ons aan. In de negentiende minuut kreeg Teun de bal aangespeeld, omspeelde enkele tegenstanders en schoot bekeken de 1-0 binnen. Deze stand wisten we lang vast te houden mede doordat onze verdedigers erg weinig ruimte weggaven. In de dertigste minuut was er een uitval van de Treffers die goed werd afgerond. Vlak voor rust was er een schot op doel va de Treffers waarvan iedereen zeker wist dat die een goal zou gaan opleveren.  Iedereen, behalve Rick. Hij bleef goed naar de bal kijken, strekte zijn volledige 1.50 meter lange lijf extra uit en dook als een roofdier op zijn prooi. Met de laatste centimeter van zijn langste vinger wist hij de bal naast het doel te duwen.

Na de rust begonnen we wederom goed aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten kregen we twee uitstekende kansen maar we wisten deze niet in doelpunten om te zetten. Abe was inmiddels met rugklachten gewisseld (en hij was ook wel een beetje leeg gespeeld), Jelte kreeg last van zijn slepende knie blessure, maar invaller Jayden zette vanaf seconde een de turbo aan en zorgde voor een paar fantastische rushes langs de linker zijkant en creëerde zodoende veel gevaar. Ondanks de goede start konden we niet voorkomen dat er wat verval in ons spel sloop. De schwung was er een beetje uit, en ging bij sommigen het lampje wel een beetje uit. De Treffers werden steeds gevaarlijker, en scoorden uiteindelijk binnen acht minuten nog eens drie keer. Omdat we zelf nauwelijks nog gevaarlijk konden worden stond er na het laatste fluitsignaal een geflatteerde 1-4 op het scorebord. Jammer, want vijfenveertig minuten waren we net zo goed of zelfs de betere partij. Nu moeten we nog leren om dit niveau langer vol te houden en effectiever om te gaan met onze kansen.