• Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

JO14 verliest onverwacht van DIO

Zaterdag 30 november kwam DIO uit Druten op bezoek. DIO is een laagvlieger in onze competitie terwijl ons team in een goede flow zit. Een mooie mogelijkheid om onze positie bovenin te versterken.

De eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Dat leverde al snel meerdere kansen op aan beide kanten. DIO had wel het iets betere van het spel, en was dan ook de eerste die doel trof. In de vierde minuut keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Het spel golfde op en neer en in de elfde minuut werd een mooie aanval door Jelte afgemaakt zodat met 1-1 de stand weer werd gelijk getrokken. Overasselt kwam een paar keer goed weg want de kracht van DIO lag duidelijk voorin. Tot de vijfentwintigste minuut hielden beide achterhoedes het echter droog want toen was het DIO die weer op voorsprong kwam 1-2. Lang konden ze daar niet van genieten want drie minuten later frommelde Simon uit een tamelijk onoverzichtelijke situatie de 2-2 gelijkmaker binnen. Er bleven kansen aan beide kanten en nog voor de rust was het wederom DIO de op voorsprong wist te komen zodat met 2-3 de rust aanbrak.
In de tweede helft werd het spel er helaas niet beter op. Beide teams waren minder gevaarlijk, al was het DIO die het betere van het spel bleef houden. Overasselt kwam eigenlijk niet meer echt lekker in het spel, was vaak te laat en de echte spirit leek te ontbreken. Qua kansen bleef het een beetje gelijk opgaan, en hadden beide teams mogelijkheden om te scoren, maar het duurde toch tot de vierentwintigste minuut voordat Teun uit een scrimmage voor het DIO doel de 3-3 binnentikte. Hoewel er veel protest was tegen dit doelpunt (de keeper zou teveel zijn gehinderd) zag scheids Noud geen reden om de goal af te keuren. Gezien het doelpuntenverloop deze wedstrijd leek het logisch dat DIO nu weer aan de beurt was, en dat gebeurde dan ook. Een schot op doel kwam ietwat ongelukkig tegen de elleboog van Lars. De een vind dat hands, en de ander weer niet en de scheids hoorde bij de eerste groep. Uit de toegekende strafschop scoorde DIO de uiteindelijk winnende treffer want hoewel ons team nog wel degelijk enkele mooie kansen kreeg bleef het bij 3-4.

Deze nederlaag hadden we helaas voor het grootste gedeelte aan onszelf te danken. Bijna elke kans van DIO kwam door slordigheden van onze kant, en in de duels konden we ook niet echt een vuist maken. Volgende week sluiten we de eerste seizoenshelft af tegen Orion uit Nijmegen.