• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

JO14 sluit competitie winnend af

Zaterdag 7 december speelde JO14 haar laatste wedstrijd van de najaarscompetitie in Nijmegen bij Orion. Anne was deze wedstrijd verhinderd, en gezien het aantal kleine blessures leek het ons verstandig om wederom twee spelers op huurbasis mee te nemen. Chris Hulleman en Bram van de Groes werden bereid gevonden ons team te versterken.

De eerste helft startte voortvarend. Overasselt trok ten aanval en dat leverde al meteen een aantal kansen op. De beste was voor Simon de in de vierde minuut rakelings over schoot. Ons team bleef aandringen en het was vooral Jelte die met een paar mooie acties gevaarlijk was. Toch duurde het nog tot de veertiende minuut voordat er werd gescoord. Uit een onoverzichtelijke situatie voor het Orion doel met veel paniek bleef alleen Marcus koel en scoorde met een soort van halve omhaal de 0-1. Vlak daarna was er nog een grote kans voor Jelte maar die werd gepakt door de keeper. Vervolgens schoot Rick op de lat en raakte Simon met een zacht rollertje slechts de paal. Eigenlijk was Orion rijp voor nog een tegentreffer, maar het tegenovergestelde gebeurde. In de negenentwintigste minuut werd een van de Orion spelers bijna op de achterlijn geen strobreed in de weg gelegd en kon daardoor eenvoudig de gelijkmaker aantekenen. Zoals vaak duurde het ook niet erg lang voordat de tweede tegentreffer viel, en dat gebeurde dan ook in de drieëndertigste minuut zodat we zeer teleurstellend met een 2-1 achterstand de rust ingingen.

Met Chris op het middenveld en Bram in de spits gingen we proberen de achterstand om te buigen en dat gebeurde al vrij snel. In de tiende minuut gaf Teun een perfecte assist op Bram die meteen doel trof. Nog binnen het kwartier was het diezelfde Bram die ervoor zorgde dat we weer op voorsprong kwamen 3-2. Orion kwam bijna niet meer over de middellijn en de paniek achterin werd per minuut groter. In de drieëntwintigste minuut zorgden goede inzetten van Marcus en Simon voor zoveel onrust dat een van de verdedigers de bal in zijn eigen doel schoot. Overasselt had de tegenstanders in hun greep en liet niet meer los. Bram schoot in de achtentwintigste en eenendertigste minuut nog twee keer raak en bepaalde de eindstand zo op 6-2. Met nog een paar minuten te spelen vond iedereen het wel best en gebeurde er niets noemenswaardig meer. Giel had de gehele tweede helft precies NUL ballen gehad en zijn handen en gezicht begonnen al bijna net zo blauw te worden van de kou als zijn keepersshirt.

De eerste helft van de competitie is behoorlijk goed verlopen. De Treffers was de enige ploeg die tweemaal wist te winnen van ons en was de terechte kampioen. We hebben vaak erg spannende wedstrijden gespeeld, al moet worden gezegd dat we bijna altijd zelf en onnodig voor de meeste problemen zorgden. Als we dat in het voorjaar beter onder controle kunnen krijgen gaan we nog een mooi voorjaar tegemoet.