• Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

JO14 en DIO houden elkaar in evenwicht

Zaterdag 12 oktober betrad ons team het kunstgrasveld van DIO uit Druten. Eerder deze week had Bjorn aangegeven te stoppen met voetbal en tweeling Rick en Alex waren op vakantie. Met nog twaalf spelers begonnen we aan de klus.

De eerste helft was niet al te best van onze kant. Wonder boven wonder was de eerste grote kans wel voor Overasselt maar Jelte wist een mooie pass van Anne niet te verzilveren. De tegenstanders kregen veel te veel ruimte en die benutten ze optimaal. In de zesde minuut werd het na slap verdedigen 1-0. Dit zorgde er echter niet voor dat we wat feller werden, integendeel. De tegenstanders werd geen strobreed in de weg gelegd en in de veertiende minuut sloegen ze voor de tweede maal toe en verhoogden de score naar 2-0. Daarna ging het een ietsepietsie beter. Het passen werd wat zuiverder, en op een mooie pass van Simon prikte Teun ietwat onverwacht de 2-1 binnen. Vooral omdat DIO verzuimde de score naar een echt dramatische hoogte te brengen en Giel nog enkele reddingen verrichtte brak met deze stand de rust aan.

De tweede helft tapten we uit een heel ander vaatje. DIO werd hevig op de huid gezeten en daar hadden ze duidelijk erg veel moeite mee. Doordat we meer en langer balbezit kregen werd het spel ook een flink stuk beter. Was het de eerste helft nog bij elke aanval van DIO paniek, nu werden de meeste aanvallen afgeslagen voordat het echt gevaarlijk werd. Vooral Siem, Siem, Abe en Jayden beten zich vast in hun tegenstander. Door dit betere spel kon Lars wat meer naar voren spelen en samen met Marcus konden ze Teun en Jelte voorin beter bereiken. Het aantal kansen steeg gestaag en na een kwartiertje was het Simon die het doel trof. Helaas had de bal onderweg Jelte die in buitenspelpositie liep geraakt zodat deze goal terecht werd afgekeurd. Doordat we de tegenstander onder druk konden houden waarbij Anne en Levi goed werk verrichtten bleven de gevaarlijkste momenten toch voor Overasselt. In de drieëntwintigste minuut sneed een pass van Simon door de DIO muur en bereikte Teun die onberispelijk afwerkte en de stand gelijktrok naar 2-2. Hoewel we daarna de bovenliggende partij bleven kwamen we niet meer tot scoren zodat we ons tevreden moesten stellen met dit gelijkspelletje.

Aankomende twee weken zijn we vrij en begin november vervolgen we onze competitie met de return wedstrijden.