• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

JO11-1 Kampioen

Zaterdag 14 december was het dan zover, onze kampioenswedstrijd. We stonden ongeslagen bovenaan met negen overwinningen en een doelsaldo van plus 38. De laatste wedstrijd van het seizoen was uit tegen de Treffers in Groesbeek die twee wedstrijden minder hadden gespeeld en slechts 1x hadden verloren en dus in theorie nog langszij konden komen als ze alles zouden winnen. Met recht toch nog een echte topper. We waren echter vol zelfvertrouwen afgereisd naar Groesbeek want de week ervoor hadden we de nummer twee, Orion, met 3-1 verslagen in Nijmegen.

Op het prachtige informatie bord stond netjes aangegeven dat we op veld 5A moesten spelen en we gingen dan ook bergaf richting veld 5. Voordat we daar kwamen togen we tot onze enkels door het water alvorens we op een modderige weitje aankwamen met slechts een goal. Maar niet getreurd we kwamen het kampioenschap hier ophalen en we pakten fanatiek onze warming-up op. Ondertussen roken Paul en Theodoor toch wat onraad en Paul ging toch maar eens vragen waar we moesten spelen, en jawel, veld 2 op kunstgras!!! Dus onze spullen gepakt en naar veld 2 waar onze tegenstander al klaar stond.

De warming-up hadden we al gedaan en wij waren niet onder de indruk van deze koude oorlogsvoering dus maar meteen beginnen. Fanatiek probeerde de Treffers ons onder druk te zetten en de eerste minuten keken we de storm rustig aan en bleven met Luca, Sara en Froukje verdedigend makkelijk overeind. Bij de eerste de beste aanval scoorden Ellemijn de 1-0 en langzaam pakten we het initiatief. De wedstrijd werd ook wat grimmiger en de Treffers kregen steeds minder grip op ons. Na een prachtige uithaal van Luca viel de 2-0 uit een slijtende pass van Thomas.

Via aanvallen op links via Stijn en op rechts via Wyatt werd keer op keer de verdediging onder druk gezet en de Treffers moesten steeds verder achteruit. Ondertussen was Tom, onze keeper, samen met Lars achterin een echt slot op de deur geworden en scoorden Luca voor rust nog de 3-0.

Na de rust een zelfde beeld en al snel na rust scoorde Luca uit een vrije trap de 4-0. Na een spaarzame aanval scoorde de treffers in de kluts nog 4-1 maar daar raakten we niet van in de war en  het spel speelden zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander.

Vanaf links scoorden Keano met een afstandsschot de 5-1 en even later scoorden Ellemijn ook nog de 6-1 en kon de overwinning en het kampioenschap ons niet meer ontgaan. Voor de Treffers was de domper zo groot dat ze maar 5-1 noteerden als eindstand. Luid toegejuicht door onze fanatieke supporters en onder een “champagnedouche” gingen we dan ook snel naar de Passelegt waar we onder het genot van een frietje ons kampioenschap vierden.