Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Is het lastig om de contributie te betalen? Maak gebruik van het Heumenstegoed!

Graag wijzen wij onze leden op de mogelijkheden die de gemeente biedt als het lastig is de contributie voor uzelf of uw kinderen te betalen.

Of mogelijk kent u gezinnen in uw omgeving die hier gebruik van kunnen maken. Hieronder vindt u het artikel geplaatst op de site van de gemeente Heumen https://www.heumen.nl/maak-gebruik-van-het-heumenstegoed).

Maak gebruik van het Heumenstegoed!

Is het voor u lastig vanwege een laag inkomen om met uw kinderen naar de bioscoop of naar de binnenspeeltuin te gaan of om ze aan te melden bij de voetbal- of dansclub of bij de Scouting? Of wilt u graag een keertje naar het theater in Overasselt? Dit is ook voor u en uw kinderen mogelijk! Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom hebben we de regeling ‘Heumenstegoed’ voor inwoners met een inkomen tot 130% van het minimum en een laag vermogen.

Het gaat om alle gezinsleden die tot dit huishouden behoren. Het Heumenstegoed kunt u inruilen voor maatschappelijke activiteiten voor u zelf, uw partner of voor uw kinderen. Mocht u zich willen aanmelden bij een organisatie die nog geen aanbod heeft op Heumenstegoed, laat het de organisatie weten. Elke organisatie mag namelijk meedoen zodra zij zich hebben aangemeld voor het Heumenstegoed via www.heumenstegoed.nl!

 

Hoe werkt het?

Per kalenderjaar is maximaal € 275 per gezinslid beschikbaar. Het tegoed bestaat uit twee bedragen:

  1. Meedoenregeling ter waarde van € 100
  2. Lidmaatschap vereniging of club ter waarde van € 175 

 

Via het aanmeldformulier Heumenstegoed vraagt u bij de gemeente voor u en uw gezin het Heumenstegoed aan. Kijk op: www.heumenstegoed.nl en volg de stappen. Gezinsleden van 18 jaar en ouder met een eigen inkomen melden zich zelfstandig aan via dezelfde site.

 

Heeft u hulp nodig? Of heeft u nog vragen?

Niet iedereen is even digitaal vaardig en soms heeft u even hulp nodig. Dat is geen probleem. Voor hulp kunt u terecht bij medewerkers van de Formulierenbrigade. Bel (06) 23 84 29 64 of kijk voor de spreekuren in Maldensteijn op www.sshbsupport.nl/formulierenspreekuur.

 

Heeft u nog meer vragen over het Heumenstegoed dan kunt u ook terecht bij de afdeling sociale zaken van de gemeente Heumen. Bel (024) 358 83 00 of stuur een e-mail naar: soza@heumen.n