Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Interview vrijwilliger

Iedere maand gaat de vrijwilligerscommissie in gesprek met een vrijwilliger van de club. Deze keer is het de beurt aan Tom Roelofs. Tom is al 26 jaar actief lid als speler en speelt in het Zondag 3 elftal. Sinds enige tijd is hij ook actief als vrijwilliger voor onze club. Wij vroegen hem naar zijn functie en drijfveren voor het doen van vrijwilligerswerk.

Tom Roelofs (32 jaar, 26 jaar lid, actief speler zondag 3)

Functie: Lid van Coronacommissie

Welke vrijwilligersfunctie vervul je bij OVB en wat zijn zoal jouw taken?
Sinds afgelopen zomer ben ik lid van de coronacommissie. De coronacommissie is afgelopen jaar opgericht om zaken die binnen de club spelen rondom corona op te pakken.
Deze commissie bestaat naast mij uit, Jolanda van Dijk, Astrid Theunissen, Geke de Wildt en Bryan Gijsbers.
Ik heb in principe geen specifieke taak binnen de commissie. Gezamenlijk hebben wij onder andere een coronaprotocol opgesteld en looproutes uitgezet. We zijn als commissie een aantal keer bij elkaar gekomen om deze zaken te regelen. Verder werden wij ondersteund vanuit het bestuur en hebben we gekeken naar voorbeelden van andere verenigingen in de regio. Dit alles om ervoor te zorgen dat iedereen verantwoord kan sporten en ons sportpark veilig kan bezoeken.

Op welke manier ben je benaderd voor vrijwilligerswerk bij OVB?
Afgelopen zomer kregen we in de groepsapp van het derde een oproep om je aan te melden voor de coronacommissie. In eerste instantie werd hier niet direct op gereageerd, ook ik ‘hapte’ niet gelijk toe. De reden dat ik niet gelijk ja heb gezegd zit hem in het feit dat ik naast mijn werk ook nog bezig ben met een studie en hier gaat veel tijd inzitten. Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog mijn gezin, hierdoor blijft er weinig (vrije)tijd over. Uiteindelijk kwam er geen reactie op de oproep in de groepsapp en heeft Stefan Folmer mij persoonlijk benaderd met de vraag of ik zitting wilde nemen in de coronacommissie. Uiteindelijk heeft het verhelderende gesprek mij toen doen besluiten om ja te zeggen en mijn steentje bij te dragen.

Waarom doe jij vrijwilligerswerk bij OVB?
Ik ben blij dat ik uiteindelijk ja heb gezegd. Het geeft mij namelijk een goed gevoel om vrijwilligerswerk te doen voor OVB. Als actief lid ervaar ik al jaren hoeveel vrijwilligers er binnen OVB actief zijn en wat voor goed werk zij doen voor de club. Dit is dan ook één van de redenen waarom ik graag iets terug doe voor de club.   

Wat levert het vrijwilligerswerk bij OVB jou op?
De functie die ik op dit moment vervul is redelijk beperkt en het levert mij dus niet direct heel veel op. Wel ben ik op dit moment goed thuis in de coronaregels die gelden voor de sport. Verder is het een leuke bijkomstigheid dat ik in contact kom met andere leden en vrijwilligers binnen de club.

Hoeveel tijd ben je kwijt met jouw taken/werkzaamheden?  
Als lid van de coronacommissie ben ik op dit moment niet veel tijd kwijt. In de zomer kostte dit wat meer tijd, omdat we toen een draaiboek hebben gemaakt en voor aanpassingen hebben gezorgd rondom de accommodatie. Op dit moment kost het me qua tijdsinvestering gemiddeld één uur in de maand, afgelopen zomer was dit gemiddeld één uur in de week.
Op dit moment zijn de kantine en kleedkamers gesloten en vinden er enkel trainingen plaats. Dit loopt allemaal en hier hoeven wij als coronacommissie op dit moment niet extra in te ondersteunen.
Zodra de maatregelen weer wat worden versoepeld verwacht ik dat wij als commissie weer bij elkaar komen om naar het protocol te kijken en waar nodig aanpassingen te doen.
De ‘angst’ die ik in eerste instantie had over het tijdrovende van vrijwilligerswerk bleek een verkeerde aanname. De vrijwilligersfunctie die ik op dit moment bekleed past prima in mijn vrije tijd en andere werkzaamheden.

Wat vind je het leukst aan je taak/vrijwilligerswerk? 
Het leukste aan het vrijwilligerswerk vind ik de binding met de club en met de medecommissieleden. Je leert mensen binnen de ‘Boys’ kennen die je normaal gesproken niet snel zou spreken.

Zou je vrijwilligerswerk bij OVB aanraden? En waarom dan?  
Ik raad iedereen sowieso aan om vrijwilligerswerk te doen voor de club, omdat dit natuurlijk de club enorm helpt. Het zorgt verder ook voor binding met anderen, wat leuke nieuwe contacten oplevert.  Daarnaast geeft het mij gewoon een goed gevoel om iets bij te dragen aan de club.

Beschrijf OVB in één woord
‘Groepsgevoel’. Hiermee bedoel ik het ‘werken’ in teamverband. Dit doe ik als actief speler in het derde, maar inmiddels ook als vrijwilliger binnen de coronacommissie.