Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Hoeveel kansen heeft een team nodig om te scoren?

Op zondag 16 april 2023 speelden de Boys tegen UHC uit Hernen/Bergharen en op dit moment zijn voor alle teams in de 4e klasse E zondag de punten noodzakelijk. Niet alleen om degradatie te voorkomen, maar ook om te zorgen dat je niet, op de ranglijst, bij de onderste vijf plaatsen terechtkomt. De nummers 12 en 11 degraderen rechtstreeks en de nummers 10, 9 en 8 spelen nacompetitie voor lijfsbehoud in de klasse. In het kort komt het erop neer dat je met 36 teams (nummers 10, 9 en 8) uit de 4e klasse en met de periodekampioenen uit 5e klasse vecht om slechts 6 plaatsen in de 4e klasse. De kampioenen van de 4e klasse promoveren rechtstreeks en de 3 periodekampioenen mogen het uitvechten met de ondersten uit de 3e klasse. Het gaat er dus iedere week om, en dus ook deze zondag, waar beide teams alleen tevreden konden zijn met winst op het wedstrijdformulier.

Roel van Eeuwijk is nog steeds niet fit en dat merk je zeker in de defensie van de Boys, die de eerste helft erg onrustig speelden en Bart van Wagenberg moest weer alles uit de kast halen om zijn doel schoon te houden. Spits Jordy Hachmang en diepgaande middenvelder Karen Tevonyan waren een plaag voor het centrale duo Bart van de Groes en Dennis Jetten. Keeper Bart schreeuwde zich schor om iedereen op de juiste positie te houden, wat helaas niet altijd lukte. Zoals genoemd was er te veel onrust en misschien was de spanning in de koppies van de Boys de oorzaak van het wisselende spel.

Toch waren het Sem Theunissen en Guus Peeters Weem, zij waren heel dreigend aanwezig, maar niet alles lukte, die de eerste kansen op de openingsgoal op hun voeten hadden liggen. De keeper van UHC tikte een bal net voor de voeten van Guus weg en Sem kwam net te laat om dezelfde keeper te kunnen verschalken. Aan de andere kant bleef het, zoals al eerder genoemd, ook dreigend en moest keeper Bart zich tot bijna drie meter uitrekken om een kopbal van spits Hachmang tot corner te verwerken. Menigeen telde deze actie al, maar Bart is soms een telescoopkraan met een grote reikwijdte en dat kwam nu goed van pas.
Vandaag bestond het middenveld uit Tom Derks, Bodhi Jetten en Cas Derks, die een vaste waarde lijkt te worden in het team van trainer Robin Kersten. In de wedstrijd tegen Krayenhoff, een week eerder, speelde Cas ook al een degelijke wedstrijd. Dat er verloren werd was zonde want een gelijkspel was op zijn minst verdiend geweest. Bram van Hulst is hierdoor verhuisd naar de linksback positie die eerder door Milan Nicolasen en Jim Derks ingevuld werd. Toch een opmerkelijke keuze van de trainer omdat Bram het smeermiddel op het middenveld is, met al zijn creativiteit, en nu heeft hij heel andere taken op zijn bordje. Cas en Tom zijn harde werkers maar missen wel de finesse wat Bram van Hulst in zich heeft. Bram hield zich goed staande maar heeft meer in zijn mars met zijn spelinzicht.

De wedstrijd golfde op en neer en het wachten was eigenlijk op het eerste doelpunt dat aan beide zijden zou kunnen vallen. De eerder genoemde snelle Tevonyan van UHC was Bart van de Groes te slim af, en Bart van Wagenberg moest opnieuw redding brengen en deze kans verijdelen. Bodhi Jetten is een slimme jongen en bij een vrije trap wachtte hij niet op het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Marco ten Broek, maar zette hij rechtsback Thomas Peeters Weem aan het werk. Deze had alle ruimte over de rechterflank en wist de spits Bram Meeuwsen, wie anders, te bereiken die beheerst scoorde. Opnieuw zette Bram de 1-0 op het scorebord en dat is toch een kwaliteit die hij beheerst. Bram was nadrukkelijk aanwezig en zette hij gedurende de wedstrijd menig speler alleen voor de keeper van UHC. Als aanspeelpunt sterk aan de bal en verdeelt hij het spel naar beide kanten om dan zelf weer gevaarlijk voor het doel te verschijnen.

Er waren nog een aantal kansen voor Guus ( in de draai schietend net naast ) en Sem ( in de 1 op 1 situatie balverlies ) en dat de voorsprong kunnen vergroten. Maar het cliché blijft gelden als je zelf niet scoort doet UHC dat wel en dat gebeurde ook in dit geval. Een corner werd niet goed weggewerkt en in een malais van spelers wist Jordy Hachmang de gelijkmaker binnen te tikken. Deze gelijkmaker viel net voor rust en dat is psychologisch altijd een opsteker voor de ploeg die dan scoort.

Na rust was het spelbeeld gekanteld en was er eigenlijk nog alleen maar eenrichtingsverkeer naar het doel van UHC. Het besef dat deze wedstrijd gewonnen moest worden was gelijk duidelijk en vooral Sem Theunissen had wat extra buskruit in zijn schoenen gedaan. Over rechts bleef hij maar gaan en binnen korte tijd werd een voorzet door iedereen gemist en redde de sluitpost van UHC een open kans voor Sem. De druk op het UHC doel werd groter en de kansen bleven maar komen, maar op de een of andere manier wist UHC het vege lijf te redden mede door hun keeper die wel vier armen leek te hebben. Toch mag men het zichzelf verwijten dat er 2 punten verloren werden, want je moet gewoon wat scherper voor het doel zijn. Open kansen moet je met hartstocht binnen knallen en niemand de gelegenheid geven er nog aan te komen. Dat de scheidsrechter nog een doelpunt afkeurde vanwege de keeper van UHC hinderen, maakte het nog zuurder en begon het aftellen van de minuten. Tussendoor kreeg Bram Meeuwsen nog een gele kaart, al of niet terecht, en zal hij waarschijnlijk de derby tegen DIOSA moeten gaan missen.

Met zijn hoofd legde Bram een paar ballen panklaar maar niemand beloonde het team voor het harde werken en het massale overwicht van de 2e helft. Een vlammend schot van Cas Derks scheerde nog net over de lat en het publiek werd ook een beetje moedeloos en menigeen sloeg zich tegen het hoofd uit frustratie. Ook trainer Robin en zijn staf zaten zich te verbijten en wisselden Cas Derks voor Sam Derks en Daan Schoonwater voor Guus Peeters Weem. De spanning en beleving was zo hoog op de Boys bank dat zij helemaal vergaten dat Milan Nicolasen al een half uur aan het warmlopen was en af en toe als een toeschouwer naar de wedstrijd keek. Hij mocht nog invallen voor Bram van Hulst.
Uiteindelijk leek een handsbal, in het strafschopgebied, van UHC de redding te brengen en was een penalty een feit. Zekerheidje Bodhi Jetten is de vaste strafschopnemer en de druk rustte nu op zijn schouder. Het is geen WK kwartfinale waar miljoenen mensen naar kijken maar de druk op de speler zal er niet minder om zijn. Of dit de oorzaak van het missen van de penalty was, werd niet duidelijk maar het rolletje in de hoek was een prooi en een beloning voor de keeper van UHC. Hij heeft UHC een punt bezorgd en restte nog slechts berusting na afloop in de kantine, waar het toch altijd weer gezellig is met een biertje, de disco en de zanger die zelf ook rondjes weggaf.

Komende donderdag de inhaalwedstrijd tegen DIOSA uit Balgoij, aanvang 18.45, en daar zal opnieuw zwaar gestreden moeten worden om de punten binnen te houden.

Overasseltse Boys:
Bart van Wagenberg , Thomas Peeters Weem, Bart van de Groes, Dennis Jetten, Bram van Hulst (Milan Nicolasen), Cas Derks (Sam Derks) , Tom Derks, Bodhi Jetten, Guus Peters Weem (Daan Schoonwater) , Bram Meeuwsen, Sem Theunissen
Trainers: Robin Kersten en Pieter van Dam (assistent)
Staf: Roy Peters en Tom Thelosen (leiders) en Jasper Mulder (grensrechter)
Fysiotherapeut: Brian Gijsbers