Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Heumen duwt Overasseltse Boys naar de staart van de 4e klasse

Zondag 9 oktober 2022 speelde Overasseltse Boys op sportpark “de Toppenberg” tegen de buren uit Heumen en het werd een spectaculair duel met twee gezichten. De eerste helft was duidelijk voor de Boys uit Overasselt, maar in de tweede helft was Heumen krachtiger in de duels en won de drukbezochte derby.

Het najaarszonnetje scheen met volle teugen op deze aangename middag en de blauwe hemel werd versierd door zwart-witte en rood-witte rookpluimen afgevuurd vanuit rookbommen door de jeugdige supporters van beide teams. Zij gaven volop sfeer voorafgaand aan de derby van de Maasdorpen en het was de start van een spannende middag voetbal. Beide teams wisten nog geen punten te scoren, en het was belangrijk om de aansluiting te vinden in de competitie, waar op het eind twee clubs zullen degraderen en tevens drie anderen zullen moeten proberen te overleven in de nacompetitie.
Strakke koppies in de kleedkamer van de Boys gaven aan dat voor een aantal spelers dit de eerste echte derby zou gaan worden. Spelen tegen Heumen geeft een extra dimensie vanwege de entourage, maar mede omdat vele spelers elkaar ook privé goed kennen.  Trainer Rob Ernst van Heumen kent de spelers van de Boys erg goed omdat hij daar in coronatijd drie jaren mocht trainen. Voor trainer Robin Kersten een mooi moment om te zien hoe vooral de jonkies zich zullen houden, want Heumen staat bekend om het fysieke spel. Voor scheidsrechter van de dag, Harry Jung uit Millingen, zijn zoveelste wedstrijd in zijn lange carrière bij de KNVB. Deze 71-jarige senior fluit nog steeds vijf, u leest het goed, wedstrijden in de week waarvan een aantal in de zaalcompetitie.

De Boys en Heumen kenden beide een voorzichtige start en het aftasten kreeg een gezicht door het vele rondspelen van de bal. In het centrum van de verdediging stonden de teruggekeerde Bart van de Groes samen met Dennis Jetten, en de geschorste routinier Roel van Ewijk kon alleen vanaf de zijkant de nodige aanwijzingen geven.  Heumen gaf aan de flanken best veel ruimte weg en daar wist met name Milan Nicolasen goed van te profiteren. Nadat een vlakke voorzet vanaf zijn linkervoet jammerlijk door alle spelers in de 16 meter gemist werd, was zijn tweede een perfecte bal op het hoofd van spits Bram Meeuwsen die beheerst de 0-1 scoorde. De voorsprong was verdiend te noemen en Heumen zocht naar mogelijkheden via de lange bal maar Milan op links en Guus Peeters Weem op rechts hielden de poorten naar het doel van Bart van Wagenberg goed gesloten. De gelijkmaker viel dan ook na een dik half uur als een nagekomen donderslag bij heldere hemel en gaf Heumen weer hoop voor een goed resultaat. De voorzet vanaf links door Daan Poos bereikte zijn broer Luuk, via een ongelukkige actie van Bart van de Groes, en zijn wippertje liet keeper Bart kansloos en zo stond er zomaar de 1-1 op het scorebord.  Nog in dezelfde minuut krulde opnieuw Milan vanaf links een voorzet richting Heumen doel maar de bal schampte de deklat en stuiterde met veel fortuin weer het veld in. Vanaf het middenveld probeerden Tom Derks en Thomas Peetes Weem, geflankeerd door twee youngstars Bram van Hulst en Sem Theunissen, veel diepte in het spel te brengen en zo de snelle Daan Schoonwater te bereiken. Daan kreeg de nodige mogelijkheden zich te excelleren maar de verdediging van Heumen wist natuurlijk wel wat de kleine Daan in zijn mars heeft, en stelden zich positioneel vaak goed op.

Na rust hadden de Boys een bliksemstart en voordat goed en wel de vele supporters zich omgedraaid hadden, van de vele hangtafels met koele biertjes, lag de bal alweer in het netje en was de 1-2 een heuglijk feit.  Een corner vanaf links werd door de verdedigers niet goed beoordeeld en zo was Sem Theunissen er als de kippen bij om te scoren.

Je zou denken een zware domper voor Heumen maar op de een of andere manier putten zij hier energie uit, en was dit de start om de mouwen flink op te stropen. Het middenveld van de Boys werd regelmatig overlopen en voorin wist men de bal ook niet meer goed vast te houden. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Heumen en Daan Poos wist zich in de zestigste minuut goed vrij te spelen en de 2-2 onhoudbaar binnen te schieten. Toen ging het opeens erg snel; na vermeend buitenspel voor Heumen werd de bal vanaf rechts strak voor het doel geplaatst en Harm Franken scoorde 3-2 op fraaie wijze. Niet veel later opnieuw een aanval van de ontketende Heumenaren en de voorzet van Luuk Poos werd door alles en iedereen bekeken zonder wat uit te richten, en rolde deze tergend langzaam voorbij keeper Bart het doel in. Na deze 4-2 leek het onbegonnen werk voor de Boys maar met de allerlaatste krachten werd er toch weer een offensief ingezet en dat resulteerde in de “anschlusstreffer” van Daan Schoonwater. De keeper van Heumen zag er hier niet al te best uit maar het gaf de Boys weer motivatie naar een gelijkmaker. Deze kwam er echter niet en gooide Heumen de deur in het slot door een vrije trap als een streep in de kruising te schieten. Hiervoor was Lars ter Steeghe verantwoordelijk en hij zorgde ervoor dat de wedstrijd gelopen was.

De plaatselijke discotheek draaide de volumeknop richting standje oorverdovend en het bier vloeide rijkelijk rondom de kantine in het heerlijke zonnetje. De Supporters van beide verenigingen vonden elkaar weer vrij makkelijk en werd de wedstrijd nogmaals goed besproken op ieder zijn eigen wijze. Winnen en verliezen hoort bij voetbal en de volgende keer kan het in Overasselt weer heel anders zijn.

De Boys mogen het zondag 16 oktober weer laten zien tegen de fusieclub SVO ’68/VVLK SSA uit de Ooij/Leuth om 14.00.

Na afloop zal ook de jaarlijkse Presentatiegids worden uitgereikt dus komt allen naar sportpark de Passelêgt te Overasselt.