Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Grote nederlaag Overasseltse Boys tegen DSZ, maar toch handhaving in 4e klasse E Oost

Op zondag 29 mei speelde OVB 1 tegen DSZ 1 op sportpark de Hoge Berg te Beneden- Leeuwen zijn voorlaatste wedstrijd in de competitie. De 8e plek op de ranglijst met 24 punten gaf nog steeds geen 100 % zekerheid om zeker te zijn dat er ook volgend jaar in dezelfde klasse gespeeld gaat worden. Vooral de clubs OSC, UHC en met name SCP uit Puiflijk waren de grote concurrenten op dat moment en zij speelden op hetzelfde tijdstip hun wedstrijden. Het doelsaldo zou uiteindelijk, bij gelijke stand, beslissend zijn en dat zou de Boys vertrouwen moeten geven aangezien zij veruit het beste doelsaldo hadden.

Maar van veel vertrouwen was deze middag niet zoveel sprake, want bij de 2e aanval van DSZ was het al gelijk 1-0, door een doelpunt van Laurens van Dreumel, die alleen op keeper Michiel Peeters Weem mocht doorgaan en beheerst scoorde. Een lange bal vanuit de verdediging van DSZ werd twijfelachtig beoordeeld door zowel Roel van Eeuwijk als Bart van de Groes, hoopvol kijkend naar grensrechter Jos Peeters Weem, maar deze gaf terecht geen buitenspel aan. Roel speelt altijd met passie,en soms lukt niet alles moet je maar denken, maar hij kon teren op een klasse optreden de week ervoor tegen SCE.

DSZ was de eerste helft de betere, en vooral fellere ploeg, waar de Boys erg veel moeite mee hadden. Met name de omschakeling in het 4-4-2 systeem, bij balverlies DSZ, was ontoereikend om voor gevaar te zorgen richting DSZ doel. Continu liepen de spelers van DSZ de Boys voor de voeten en was goede passing gewoon lastig. Toch kwam op links Milan Nicolasen een paar keer goed door de linies maar zijn voorzet werd dan weer geblokt door de solide verdediging van DSZ. Vooral de geblokte linksback, druk ik me nog mild uit, was een heerser op die positie en daar hadden met name Pieter van Dam en Thomas Peeters Weem erg veel moeite mee. Daar zit een flinke 3.6 diesel motor in om de 100 kilo massa continu in beweging te houden. Wel slecht voor de CO 2 uitstoot maar daar had hij natuurlijk maling aan. 

Scheidsrechter M. Benali had nog rood kunnen geven aan een speler van DSZ na natrappen op Bram Meeuwsen, maar hij hield het bij een gele kaart. Bram had hem net van tevoren ook even aangetikt, maar de reactie was overdreven te noemen. De teruggekeerde en toekijkende Tom Derks hield wijselijk zijn mond en laat zien dat hij een solide middenvelder is die zich niet meer zomaar laat gek maken. 

DSZ bleef gevaarlijk en dat resulteerde in de 40ste minuut in de 2-0 door Maarten van Dreumel en zo was de ruststand een feit. Saillant detail was dat op dat moment SCP- Millingen een ruststand had van 1-2 en op dat moment was OVB virtueel veilig.

Na een bakkie thee kwamen de Boys een stuk effectiever uit de startblokken en dat resulteerde toch in een paar prima aanvallen. Bodhi Jetten had het best moeilijk met de robuuste verdedigers van DSZ die hem weinig ruimte gaven om te excelleren. Hij liet zich dan ook wat zakken, maar dan mis je voorin weer een extra aanspeelpunt en daarom waren kansen deze middag een collectors item. 

Met de gedachte dat DSZ nog voor nacompetitie in de race was en ook zou blijven, werden de mouwen nog eens opgestroopt en vielen er nog 3 doelpunten door Maarten van Dreumel, Bram van Baren en de ingevallen Roy Peters, dus stond er 5-0 op het scorebord. Milan werd vervangen door de herstelde Sam Derks, Pieter door Geert Janssen en Jim Derks door Toby van Eeuwijk die er toch altijd weer staat als het nodig is. Vleugelbacks Jim (het broekkie) en Frank Meeuwsen (de routinier) blijven knokken voor iedere meter en zijn beiden voorzien van dubbele longinhoud. De ingevallen Geert Janssen klapte zijn enkel om en moest het veld weer verlaten voor Bart van Wagenberg die voor de afwisseling eens in de spits mocht vertoeven. De tijd was echter te kort om te laten zien dat hij niet alleen ballen kan tegenhouden, maar ze er ook in kan schieten. 

Zo leken de druiven erg zuur te worden want bij het laatste fluitsignaal stond het inmiddels 3-2 voor SCP en zou de laatste wedstrijd nog een onzeker verloop kunnen krijgen. Het doelgemiddelde was aanzienlijk bijgesteld in het voordeel van SCP. Deze wedstrijd was tijdelijk stilgelegd en had nog 10 minuten nodig voor het eindsignaal. Het duurde erg lang voordat duidelijk werd dat uiteindelijk Millingen alsnog gewonnen had en handhaving een feit was. Opgelucht konden trainer en staf samen met de spelers ademhalen,  en werd onmiddellijk gekeken wat de 14 daagse weersvoorspelling rondom Lloret de Mar is, want de trip naar Spanje is nu definitief. 

Komende maandag, 2e pinksterdag, speelt OVB dus om 14.00 tegen SCP en raadt iedereen aan om op tijd erbij te zijn want het zal een mooie middag worden. De Boys zullen toch wat willen laten zien aan het hondstrouwe publiek, met Willy van Harrie en Esther voorop.  Muziek en afscheid nemen zullen een belangrijke rol gaan spelen en sluit OVB toch een seizoen af met een positief gevoel.
 
Opstelling OVB:
Doel: Michiel Peeters Weem
Verdediging: Good old Frank Meeuwsen, Roel van Eeuwijk, Bart van de Groes, Jim Derks ( Toby van Eeuwijk ) 
Middenveld: Milan Nicolasen ( Sam Derks ) , Bram Meeuwsen, Tom Derks, Thomas Peeters Weem
Aanval: Bodhi Jetten en Pieter van Dam ( Geert Janssen weer door Bart van Wagenberg ) 
Trainer: Rob Ernst
Leiders: Roy Peters en Tom Thelosen
Fysiotherapeut: Bryan Gijsbers
Grensrechter: Jos Peeters Weem
 
Uw verslaggever John Nicolasen