• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Effectief Overasseltse Boys wint van Nijmegen en stijgt een plek

Overasseltse Boys speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen sv Nijmegen. Beide ploegen hielden elkaar behoorlijk in evenwicht, maar Overasseltse Boys benutte vandaag de kansen en won zodoende met 4-2.

Nijmegen begon beter aan het duel en was het eerste half uur de bovenliggende partij. Het zelf uitspelen van kansen bleek echter lastig voor de gasten, waardoor de boys redelijk eenvoudig op de been bleven. De eerste kans was zelfs voor de boys, toen Milan de vuisten van de doelman vond. In een counter redde Bart op een inzet van Van de Broek. Na een kwartier werd Bram op schandalige wijze aangepakt. De scheidsrechter gaf terecht voordeel en liet zelfs de grensrechter van Nijmegen een keer staan. De kans leverde niks op en de scheidsrechter hield vreemd genoeg de kaarten op zak. Daarna kreeg ook Bas een goede mogelijk na een voorzet van Pieter en was Nijmegen erg gevaarlijk met een scrimmage. Toen de Nijmeegse storm was gaan liggen kwamen de boys wat meer aan voetballen toe en dat leverde prompt twee doelpunten op. Pieter ontsnapte aan de verdediging en zijn inzet ging via de keeper en Nathan Pigot het doel in. Kort daarna was er een mooie aanval over rechts en bereikte een prima voorzet van Sam het hoofd van Pieter die fraai raakt kopte. Nijmegen claimde daarna nog een strafschop, maar kreeg die niet. Daarna was het rust en stond er een eclatante 2-0 op het bord.

Overasselts Boys startte furieus aan de tweede helft en leek binnen een minuut het duel in het slot te gooien. Bram stond echter – volgens de Nijmeegse grensrechter – buitenspel en de scheids floot hier wel af en het doelpunt vond geen doorgang. Kort daarna kreeg Overasseltse Boys nog een grote kans en tien minuten later kon Pieter alleen op de doelman af, maar wist de bal niet in het net te krijgen. Kort daarna werd na vermeend hands wederom een doelpunt afgekeurd van de boys, waarna het niveau van de wedstrijd zakte en beide ploegen niet meer in de buurt van het doel kwamen. De ingevallen Joep bracht echter nieuw elan met zijn acties en versierde een strafschop die Pieter benutte. Daarmee leek de wedstrijd in het slot te zitten. Tien minuten voor tijd kreeg Nijmegen haar eerste kans van de tweede helft, waarna de scheidsrechter een paar duidelijk Nijmeegse overtredingen liet lopen waarna Antoine in Den Bosch alleen voor Bart verscheen en uit het niets 3-1 maakte. Kort daarna blokte Tom een schot met zijn rug en leek de scheidsrechter met zijn gebaren een terechte hoekschop te geven, toen ineens de bal op de stip lag. Hands, zo zou het zijn. Stan van Duuren wist wel raad met deze kans en totaal onverwacht was de wedstrijd weer spannend. Maar Nijmegen wist het niet echt spannend te maken en ruim in de extra tijd maakte Bram met een prima kopbal uit een vrije trap van Milan een einde aan de onzekerheid.

Zo boekt Overasseltse Boys een uiteindelijk verdiende zege en gaat het in de stand over de tegenstander heen. Aangezien de onderste drie ploegen verloren, neemt het ook afstand van de gevarenzone. Volgende week wacht het goed presterende UHC in Hernen. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Overasseltse Boys – sv Nijmegen 4-2

36′ 1-0 Nathan Pigot (e.d.)
40′ 2-0 Pieter van Dam
71′ 3-0 Pieter van Dam (pen.)
81′ 3-1 Antoine in Den Bosch
87′ 3-2 Stan van Duuren (pen.)
90’+ 4-2 Bram Meeuwsen