Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

“De eerste drie punten kunnen behouden voor de Boys“

Het seizoen 2023 – 2024 is weer gestart met een drietal bekerwedstrijden en afgelopen zondag 24 september mochten de Boys aantreden tegen UHC (Hernen/ Bergharen) voor de reguliere competitie. Een bekende tegenstander, aangezien zij ook waren gedegradeerd uit de 4e klasse na een verloren nacompetitie.

Na het vertrek van routinier Bram Meeuwsen uit de selectie, werd deze dit komend voetbaljaar aangevuld met Luca Lindsen, Bart Hopman en Jelte van Tongeren uit de JO19. Dus niet veel mutaties, maar het leeftijd gemiddelde daalde behoorlijk en heel veel jeugd naast oudgedienden Roel van Eeuwijk en Thomas Peeters Weem (herstellende van een rugoperatie).

Voor trainer Robin Kersten dus een grote uitdaging om deze jeugd tot een team te smeden die ook echt een doelstelling heeft. Het kampioenschap zou een prachtig doel zijn om terug te keren in de 4e klasse oost. Periodekampioen is ook een mooie gedachte, maar dan kom je in een carrousel van een aantal promotiewedstrijden zoals het voorgaande jaar van toepassing was in de promotie- en degradatieregeling van de KNVB. Leider Roy Peters verschoof naar het tweede elftal en zijn plek werd ingenomen door Krijn van Haren die een nieuwe rol in de selectie heeft. Vandaag was Michel Schoonwater opnieuw de grensrechter (dank namens allen) en als stand-in weer een puike wedstrijd.

Vandaag was de pupil van de week Colin Angenendt uit de JO11-2, en onder de ogen van zijn trotse vader en oma, wist hij op mooie wijze te scoren bij de aftrap o.l.v. scheidsrechter Christos Kousounis uit Arnhem. Hij floot een goede wedstrijd en liet het maximaal aantal blessureminuten doorspelen op deze warme zondag.

Belangrijk is dan ook om de eerste wedstrijd de punten binnenboord te houden en dat lukte met veel kunst- en vliegwerk in de laatste 15 minuten van deze best rommelige wedstrijd. De Boys konden niet helemaal hun draai vinden en het spel was onrustig met veel foutieve passes. Gelukkig werd er met veel strijd en passie gespeeld en was het belang bij eenieder wel duidelijk. Misschien zat er een soort spanning in de jonge koppies en die vertaalde zich in de kunst om de bal lekker rond te laten gaan. Tegenstander UHC had ook veel moeite om een goede aanval te creëren maar hun spitsen Jordi Hachmang en Jorn Tax waren continu dreigend in de omschakeling.  Veel beweging voorin bij UHC hielden verdedigers Milan Nicolasen en Daan Schoonwater op de flanken scherp en aanvoerder Bart van de Groes, naast good-old Roel van Eeuwijk hadden ook hun handen vol aan hun directe opponenten. De eerste kans was dan ook voor spits Hachmang van UHC die de bal voorlangs zag gaan. Keeper Bart van Wagenberg moest daarna ook redding brengen bij een geplaatst schot maar gelukkig bleef een treffer uit. Aan de andere kant had vleugelspits Sem Theunissen een dot van een kans maar zijn kopbal ging rakelings over.

Niet veel later was het Daan Schoonwater die alle ruimte had om doeltreffend te schieten, maar zijn poging belandde in het net, juist achter het doel. Maar de wet geldt nog steeds als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel en dat gebeurde dan ook na een half uurtje. Jorn Tax wist zich knap vrij te spelen en schoof de bal onder Bart van Wagenberg door.

Maar gelukkig was even later onze gelegenheidsspits Cas Derks heel scherp in de rebound, en zijn volley krulde behendig langs de keeper van UHC heen.  Mooi voor Cas die hard werkte op zijn onwennige plek, maar deze eerste treffer van de Boys kan hij op zijn palmares toevoegen.

Hierna werd het spel van de Boys beter en een aantal goede combinaties via Bodhi Jetten, Dennis Jetten en Bram van Hulst gaven gevaar voor het doel van UHC. Een inzet van Guus Peeters Weem werd ternauwernood van de doellijn gehaald maar was slechts uitstel van executie. Zijn vakantie in Bali gaf hem schijnbaar zonnige inspiratie want na een diepe bal was zijn lob van tropische schoonheid. De wedstrijd had beslist kunnen zijn door een intikker van Bart van de Groes, maar zijn doelpunt, werd al of niet terecht, helaas afgekeurd. Zijn drang naar voren werd mede ingegeven door een weddenschap om een aantal doelpunten te gaan scoren komend seizoen. Hoeveel is bij de redactie bekend maar dat geheim laten we maar even niet verklappen.

Na de thee konden de Boys het niveau van de eerste helft niet vasthouden en werd het lastig om UHC vast te zetten op eigen helft. Passing was onzorgvuldig en zorgde voor veel balverlies en nog een paar hachelijke momenten voor het doel van Bart van Wagenberg. De altijd gevaarlijke spits Sem Theunissen werd te weinig in het spel betrokken en kon zijn doelgerichtheid met moeite etaleren. Invaller Luca Lindsen bracht nieuwe energie, en probeerde nog de wedstrijd meer kleur te geven en dat siert zijn inzet op het veld. Had de 3-1 in deze fase gevallen was UHC waarschijnlijk in elkaar gestort maar de stand gaf hun juist moed om de gelijkmaker te scoren. De Boys kregen de bal niet meer over de middellijn en de ene corner na de andere werd door UHC afgedwongen. De blessuretijd was in deze slotfase in het nadeel van de Boys, maar gelukkig konden ze de drie punten naar het eindsignaal slepen.

Al met al geen hele beste wedstrijd maar veel spanning en de drie punten gaven zeker een reden tot een koud biertje op het zonnige terras. Een goede start voor trainer Robin Kersten en volgende week gaan we met een positief gevoel richting de Horst in het mooie Groesbeek.

Zondag 1 oktober om 14.00 te Groesbeek:   DVSG 1 – Overasseltse Boys 1

Uw verslaggever John Nicolasen