Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

De “5e Klasse E Kerstboom” bezit een piek in de kleuren zwart-wit en 24 ballen aan de takken

Op zondag 17 december 2023 speelden Overasseltse Boys en Alverna sinds jaren weer eens tegen elkaar. Aangezien Alverna vanaf dit seizoen weer een standaard elftal op zondag heeft, moeten ze volgens de regels van de KNVB, starten in de 5e Klasse.

De 9 jarige Guus Hopman (kleinzoon van trotse opa Tinie Renkens ) mocht vandaag de pupil van de week zijn, en prachtig om te zien hoe beiden genoten op deze middag. Onder de klanken van hardrockband Van Halen, met het nummer Jump en goede smaak van Géke, betraden de teams het goed bespeelbare veld. De maandagmorgenploeg had er weer voor gezorgd dat de grasmat van het vele blad was ontdaan. Het oogde wel heel vochtig en hierdoor rolde de bal niet optimaal, maar dat is een kwestie van gewoon wat harder inspelen op je medespeler.

Zoals verwacht namen de Boys gelijk het initiatief, met vanaf de rechterflank Guus Peters Weem, die na zijn blessure de voorkeur kreeg boven Milan Nicolasen. Guus liet gelijk zien dat hij er weer volop zin in had met een paar acties en puike voorzetten. Maar ook Daan Schoonwater had regelmatig een zee van ruimte om zijn snelheid te excelleren. Wat opviel is dat, hoe meer ruimte Daan krijgt, hoe lastiger hij het vindt om een medespeler te vinden die zijn voorzetten weet te waarderen. Dat neemt niet weg dat hij een plaag voor de tegenstanders is die hij op zijn rushes tegenkomt. Vanaf links speelde Sem Theunissen, gebruikelijk man of action, maar die zat niet helemaal lekker in de wedstrijd en oogde ook niet geheel fit. Toch bracht hij op weergaloze wijze Guus Peeters Weem in stelling, die in zijn draai de bal in de kruising jaste, de keeper verbouwereerd de bal nakijkend. Linkerverdediger Bram “Hullie “van Hulst gaf Sem veel steun van achteruit en nam regelmatig zijn plek over. Tot deze goal waren er pogingen van Tom Derks en Bodhi Jetten, die hun vrije trappen respectievelijk langs en over het doel zagen gaan.

De Boys lieten Alverna in eerste instantie rustig opbouwen maar gaven daarna vol gas om het balbezit te veroveren. Volle druk op de verdediging van Alverna had met dit team ook gekund, maar trainers Robin Kersten en Pieter van Dam kozen voor deze variant.

Intimi hadden de trainer van Alverna ingefluisterd dat de nummer 10 van de Boys, dus Tom Derks, veruit de beste middenvelder zou zijn in het team zonder puntverlies. Daarom werd er een speler van Alverna opgeofferd om de gehele wedstrijd Tom voor de voeten te lopen. Dat dit niet geheel uit de verf kwam mocht duidelijk zijn.

Bodhi Jetten liet bij vlagen zien wat een rust, overzicht en technisch vermogen hij bezit en met Tom Derks en buffelaar Dennis Jetten (volle neef) om zich heen kwam Bodhi goed tot zijn recht.

Zwervende spits Cas Derks was voorin overal te vinden en vindt het heerlijk om vanaf de flanken het strafschopgebied in te “duiken”. Dat nam Cas iets te letterlijk en zijn Schwalbe werd toch wel terecht weggewuifd door de goed leidende scheidsrechter. Die hoefde vandaag geen enkele kaart te trekken en dat is ook prima in een sportieve wedstrijd.

Stopper Bart van de Groes had ook steeds meer dadendrang om mee naar voren te gaan vanwege een speciale reden. Het heeft iets met een weddenschap te maken en na een mislukt hakje achter zijn standbeen, op aangeven van Bodhi, wist Bart voor het eerst dit seizoen op schitterend e wijze het net te vinden.

Op slag van rust, assist van Tom Derks, was de 2-0 een feit en de voetbeweging van Bart liet de keeper kansloos.

Dat het 2 minuten later zomaar weer 2-1 stond was een beetje een optelsom van de dadendrang van Alverna in het laatste kwartier. Zij schroomden niet om meer druk te zetten richting Boys doel, en dat resulteerde in eerste instantie in twee corners voor Alverna. Keeper Bart van Wagenberg, onder toeziend oog van hond Willy, hield zijn doel keurig schoon maar moest toch capituleren voor de lob van Niels van Dinteren.

Na rust was Sem Theunissen in de kleedkamer achtergebleven, toch een blessure, en was Milan Nicolasen op links zijn vervanger. Ook Milan genoot van veel speelruimte en dook regelmatig de gaten in, die de verdedigers van Alverna lieten ontstaan. Altijd oog voor de medespeler en dat resulteerde weer in een aantal kansen met Milan als basis.

De weerstand van Alverna nam zienderogen af en zij hadden moeite om de dadendrang van de Boys te volgen. Het 16 meter gebied werd steeds vaker bezocht en dan liggen overtredingen vanuit Alverna ook op de loer. Dat geschiedde ook in de 66e minuut en mocht Bodhi Jetten aanleggen voor een wat makkelijk toegekende strafschop. Vaak een optelsom van vorige niet gegeven overtredinkjes, maar daar maalde Bodhi niet om en hij scoorde beheerst de 3-1.

De koek was nog niet op en op aangeven van Guus Peeters Weem wist Cas Derks zijn wissel nog even uit te stellen met een schitterend afstandsschot. De weer fitte Joep van de Groes mocht even later de moegestreden schutter van de 4-1 komen aflossen, en bekroonde zichzelf met een mooie schuiver in de rechterhoek van het doel.

Harm Arts kreeg ook nog speelminuten en was gelijk nadrukkelijk aanwezig in het spel. “Hammen “opende zijn trukendoos en de schaar die hij tevoorschijn toverde was van grote schoonheid en daarvoor komen de vele supporters naar het sportpark.

Compliment voor de scheidsrechter, die zoals al genoemd de kaarten in zijn zak hield, maar ook wel behoorlijk verbaal aanwezig was. Good-old Roel van Eeuwijk, wist ook zijn mondje te roeren, en dat gaf een paar hilarische conversaties tussen hem en de leidsman. Mannen zoals Roel zijn slim genoeg om de juiste snaar te raken en dat weten vele scheidsrechters goed te waarderen. Michel Schoonwater verving als grensrechter Jasper Mulder en deed dit op voortreffelijke wijze.

Al met al een verdiende 5-1 overwinning en komt de periodetitel (over 12 wedstrijden) heel erg dichtbij en kan op 14 januari 2024 tegen Unitas `28 een feit worden.

Eerst maar genieten van de Kerstdagen en namens vv Overasseltse Boys wensen we eenieder een fijne Jaarwisseling en een voorspoedig 2024!!

Overasseltse Boys: Bart van Wagenberg, Daan Schoonwater, Bart van de Groes, Roel van Eeuwijk, Bram van Hulst, Dennis Jetten, Tom Derks, Bodhi Jetten,  Guus Peeters Weem (Harm Arts) , Cas Derks (Joep van de Groes), Sem Theunissen (Milan Nicolasen)

Trainers: Robin Kersten en Pieter van Dam
Staf: Tom Thelosen en Krijn van Haren (Leiders), Bryan Gijsbers (Fysiotherapeut)
Grensrechter: Michel Schoonwater
Pupil van de week: Guus Hopman