Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Compleet volksfeest na kampioenschap Boys in 5e klasse E

Zondag 21 april 2024 0m 14.00 was het eindelijk zover: de kampioenswedstrijd van de Boys tegen Unitas’28 uit Wamel op sportpark De Passelêgt stond op het programma. Honderden supporters en belangstellenden stroomden vanaf 13.00 toe om erbij te kunnen zijn. De teams van de JO9, JO10 en JO11 kwamen in tenue, om met de spelers aan de hand het veld op te mogen lopen of licht vuurwerk af te mogen steken. Oud-voorzitter Peter van Eldonk nam het initiatief om enkele coryfeeën uit het Boys verleden thuis op te halen, om ze mee te laten genieten van de entourage. Adri Jacobs en Herman Gerrits namen de uitnodiging gaarne in ontvangst en waren er natuurlijk bij. Anderen kozen ervoor om op eigen vervoer te komen en zo was jong en oud aanwezig op deze historische dag. De sfeer was fantastisch, het zwart en wit als clubkleuren had de overhand en buiten stond een biertappunt al te draaien en de oven van de frietkar kon je al ruiken. Op de achtergrond draaide Gé de Wildt, vanuit de tribune, passende sfeermuziek en dat voegt altijd toe aan de kampioenssfeer of wanneer dan ook.
Op het veld deden de spelers van beide teams de warming-up, en trainer Robin Kersten had zoveel mogelijk spelers en staf erbij betrokken die dit seizoen aan het succes hadden bijgedragen. De dagen ervoor had het nog veel geregend, maar het hoofdveld lag er prima bij en het zonnetje was een welkome gast op deze dag. Kortom iedereen had er veel zin in en het zou op deze dag moeten gebeuren, want good-old Roel van Eeuwijk zou er, na deze wedstrijd, 2 weken niet zijn i.v.m. vakantie, dus er was toch een behoorlijke spanning voelbaar.

De scheidsrechter deze middag was de heer Kousounis uit Arnhem en onder zijn leiding betraden de spelers met de jeugd aan de hand het veld. Voorop mocht Izis van Langen, dochter van Johnny en Daphne, voorop lopen omdat zij verkozen was tot pupil van de week. Deze dag zal ze nooit meer vergeten want hoe uniek is het om dit als pupil mee te mogen maken in deze entourage.

Natuurlijk mocht Izis de aftrap verrichten en scoorde zij natuurlijk bij keeper Jur van Hal van de gastvereniging. Saillant detail is dat 10 dagen eerder de Boys bij Unitas’28 in Wamel al periodekampioen geworden waren. Als je de eerste helft wil samenvatten stond deze in het teken van spanning in de koppies en benen van de Boys en de onbevangenheid van de tegenstander die niets te verliezen had. Het spel wilde niet echt vlotten en men had moeite om elkander te vinden, en het balverlies was behoorlijk. Schoten van Guus Peeters Weem en Sem Theunissen, na een paar individuele acties, waren toch een paar eerste speldenprikken en gingen maar net over. Wanneer zou het eerste doelpunt vallen en zou dan de spanning verdwijnen bij de Boys? Dat eerste doelpunt had ook zomaar aan de andere kant kunnen vallen, want Unitas’28 liet zich niet onbetuigd in doen en laten. Een hoge bal werd niet helemaal lekker beoordeeld door keeper Bart van Wagenberg en de daaruit voortvloeiende kopbal door spits Tom Derks (uut Wamel) werd ternauwernood door Bart van de Groes van de doellijn verwerkt. Bart liet op dat moment zien dat hij aanvoerder is en voorop in de strijd gaat en niets aan het toeval overlaat. Moet zeggen dat bij menigeen het angstzweet uitbrak want er was gelijk een deja vu momentje toen de Boys het lieten liggen tegen Aquila (de enige nederlaag tot nu toe).

Trainer Robin Kersten vloog regelmatig van de bank om bevliegend te coachen, want hij kon niet tevreden zijn over het vertoonde spel. Gelukkig was daar assistent trainer Pieter van Dam die Robin corrigeerde (rustig baas) en dat soms gewoon ff nodig. Maar ook Roel van Eeuwijk coachte dat het een lieve lust was en hij spaarde niemand waar nodig. Met zijn 35 jaar en een verleden bij grote clubs geniet hij wel een passende status binnen de selectie, maar geen vedette neigingen in zijn bolleke. Vanuit zijn positie stuurde hij Thomas Peeters Weem en Daan Schoonwater, die op de flanken speelden, bewust naar voren om nog meer druk te zetten. Unitas`28 houdt van het fysieke spelletje en dat merkten Tom Derks (uut Overaassel) en Bart van Wagenberg met respectievelijk een hoofdwond en een voetblessure. Er was geen opzet in het spel maar de actie van Bart van Wagenberg samen met de spits van Unitas’28 was op zijn zachtst gezegd vrij onrustig. Zo ging de wedstrijd richting rust en telde scheidsrechter Kousounis maar slechts 5 minuten blessuretijd, terwijl het spel zeker 10 minuten stil gelegen had.

Wat zou de tweede helft brengen en kon men de platte kar al richting sportpark sturen? Na een heerlijk bakje koffie of een koud biertje (goed geregeld door kantinebeheer) kwamen de matadoren na 15 minuutjes weer op het hoofdveld en werd de strijd voortgezet. Het spel bleef op en neer gaan en aan beide kanten ontstonden een paar hectische situaties voor het doel, maar gescoord werd er nog niet, al scheelde het soms heel weinig. Beide keepers wisten soms niet waar de bal was, maar op de een of andere manier wist geen speler het verlossende schot te plaatsen.

Maar in de 65e minuut werden de Boys toch een handje geholpen door keeper Jur van Hal, die na een hoge voorzet de bal niet klemvast had. Joep van de Groes was er als de kippen bij maar voordat hij ook maar de gedachte had om te kunnen scoren, werden zijn beide benen door de keeper onderuit getrokken. Scheidsrechter Kousounis was onverbiddelijk en duidelijk legde hij de bal op de stip. Natuurlijk trad Bodhi Jetten naar voren, de specialist, en tijdens zijn aanloop hoorde je het massale publiek steeds rumoeriger worden en feilloos plaatste Bodhi de bal in de rechterhoek. Heel knap om in deze situatie het hoofd koel te houden en toen de bal het net toucheerde was er een orkaan aan gejuich vanuit de supporters en bank van de Boys.

Dit was het sein om alle schroom af te werpen en voluit, om welke manier dan ook, de winst veilig te stellen. Het inbrengen van Bram van Hulst en Cas Derks kwam het spel ook ten goede en er werd meer ruimte gecreëerd.
Misschien wel de mooiste aanval ontstond in 78e minuut toen Sem Theunissen zich knap vrij speelde op de linkerflank, en Guus Peeters Weem ongelooflijk vrij zette voor het Unitas’28 doel en deze de bevrijdende 2-0 scoorde. Sem voelde zich bevrijd van zijn directe tegenstander en 10 minuten later was hij aan de beurt om de 3-0 aan te tekenen. Opnieuw vanuit links was er een briljante pass van Dennis Jetten, in samenwerking met Guus, die Sem in staat stelde om keeper van Hal te omspelen.

Uiteindelijk werd de 4-0 gescoord door Dennis Jetten die de bal plotseling voor zijn voeten gekaatst kreeg, en geen moeite had om deze in de linkerhoek te plaatsen. Tussendoor liet trainer Robin Kersten natuurlijk ook de reservebank zoveel mogelijk invallen en mochten Luca Lindsen, Rick Burgers en Harm Arts ook meeproeven aan deze kampioen maaltijd. Maar ook de reservekeeper Sem van Dijk en de geblesseerden Milan Nicolasen, Gilbert Leenders, Roy Burgers, Stijn Toonen en Sam Derks werden nauw betrokken bij de feestvreugde.

Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was een teken om vol in te zetten op vuurwerk, rookbommen en spelers met staf die elkander bezeten omhelsden. Geweldig om te zien hoe die ontlading uiting kreeg richting supporters die massaal bedankt werden voor het afgelopen seizoen. Weer of geen weer, maar de supporters zijn er altijd en dat in combinatie met het collectief van de spelers, trainers en staf geeft dit kampioenschap veel glans. Na mooie woorden van voorzitter Anne van Eldonk, werd uit handen van de KNVB de kampioensschaal trots getoond aan wie het maar zien wilde, en de medailles gaven het extra cachet en op de achtergrond hoorde je de platte kar al aan komen rijden. Wel iets groter formaat in de vorm van een dieplader maar iedereen paste erin en zelfs Izis, pupil van de week, stond ertussen. De rondrit door Overasselt, met een uitstapje naar Balgoij, was onvergetelijk en na terugkomst barstte het feest in de kantine nog heftiger los onder aanvoering van DJ Daan. Fantastisch om in deze fase van de competitie al kampioen te mogen zijn. Na 13 jaar weer een onvervalst ouderwets kampioenschap.

Vanuit het bestuur feliciteren wij naast spelers, trainers, staf en supporters van het 1e elftal iedereen die de Boys een warm hart toedraagt. Daarnaast bedanken wij alle betrokkenen zoals vrijwilligers, sponsoren, kantinepersoneel en wie ook maar enigszins bij de Boys betrokken is hartelijk voor het afgelopen seizoen en deze geweldige dag.

Maar de competitie is nog niet ten einde, er volgen nog 5 wedstrijden, en komende zondag om 14.00 tegen SCP in Puiflijk.

Uw verslaggever John Nicolasen.