Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

“Boys trein dendert maar door op volle kracht”

Op zondag 12 november speelden de Boys de zoveelste Maasderby tegen Niftrik op sportpark  “de Waaijershof”. Prima weersomstandigheden en aardig wat publiek, vooral weer uit Overasselt, die een wedstrijd met twee gezichten zagen. 

De eerste helft domineerde de Boys op alle fronten en was de 2-0 ruststand eigenlijk te mager als je alle kansen in ogenschouw zou nemen. Cas Derks en Guus Peters Weem ontbraken ivm blessures en zo ontstonden er basisplaatsen, in de voorhoede, voor Milan Nicolasen en Sem Theunissen, die ook beiden terugkwamen van lichte blessures. Creativiteit op de flanken en in het midden veel kracht en lengte van Joep van de Groes in de spits. Dit leidde tot een aantal kansen voor met name Sem Theunissen en Milan Nicolasen, die de wat onzekere keeper van Niftrik niet konden verschalken. Joep van de Groes kon echter niet lang genieten van zijn spitspositie. Op een diepe bal mocht hij het duel aangaan met de keeper, maar helaas voor Joep trok hij aan het kortste eind. Waar Joep de bal probeerde aan te nemen, raakte de keeper hem ongelukkig vol op knie en scheenbeen en dat betekende einde verhaal voor Joep in deze wedstrijd. Vervanger Gilbert Leenders liet een prima invalbeurt zien en was nadrukkelijk aanwezig in de rest van de partij. Sterker nog, hij mocht de openingstreffer scoren na een prima aanval, en met een geplaatst schot rechtsonder in de hoek was de 0-1 een feit. Geweldige opsteker voor Gilbert en dik verdiend na 38 minuten voetbal. In de gezellige kantine werd de thee al gezet en op dat moment kopte Tom Derks, na een corner van Bodhi Jetten, de 0-2 feilloos binnen. Tom stond vogelvrij en had gerust nog een sjekkie kunnen draaien voordat hij scoorde.

In de tweede helft liet Niftrik opportunistisch voetbal zien, maar dat lag mede aan de speelwijze van de Boys zelf. Middenvelder Tom Derks ging meer met de punt naar achteren voetballen, en zo had Niftrik juist een mannetje meer op het middenveld. Dat leverde een paar kansjes op maar de verdediging, onder aanvoering van ‘good old’ Roel van Eeuwijk en Bart van de Groes, hield vrij eenvoudig stand. Daarachter stond nog altijd Bart van Wagenberg  met een paar goede reddingen. Aan de zijkanten stonden Bram van Hulst en Daan Schoonwater, die regelmatig konden oprukken naar de voorste linie. Die inzet werd niet beloond met doelpunten en toch lagen er diverse mogelijkheden om de defensie van Niftrik open te spelen. Een prachtige combinatie tussen Milan en Tom werd ternauwernood gemist door Bodhi Jetten en hier was een doelpunt een mooie bekroning geweest. Dennis Jetten wilde zijn score van vorige week natuurlijk een vervolg geven, maar ook hier werd zijn werklust niet beloond. 

Moegestreden Sem Theunissen werd vervangen door Rik Burgers en deze populaire speler, hij werd hartstochtelijk toegejuicht, liet zien dat hij terecht speelminuten mocht maken. Sleurend over het veld was hij een plaag voor menig tegenstander en hij had nog zomaar kunnen scoren. Het open doel loenste naar Rik, omdat de keeper die zich op het schot van Rik verkeek, was toch net te smal om de bal in het netje te deponeren. Harm Arts verving de laatste periode Bram van Hulst maar ook deze wissel veranderde niets aan de stand 0-2 die tot het einde op het scorebord bleef. Hierna was het nog lang gezellig in de kantine van Niftrik waar beide ploegen nog een heerlijk biertje dronken.
 
Zondag 19 november om 14.00 is de aftrap tegen Alverna waar de Boys al lang niet meer tegen gespeeld hebben. Na een goede start liet deze ploeg de laatste wedstrijden toch verschillende punten liggen, dus alle reden om te komen kijken op sportpark de Passelegt.
 
Opstelling Overasseltse Boys:
Verdediging:  Bart van Wagenberg, Daan Schoonwater, Roel van Eeuwijk, Bart van de Groes, Bram van Hulst (Harm Arts),  Dennis Jetten, Bodhi Jetten, Tom Derks, Milan Nicolasen, Joep van de Groes (Gilbert Leenders), Sem Theunissen (Rik Burgers) 
Trainers: Robin Kersten en Pieter van Dam
Staf:  Tom Thelosen en Krijn van Haren (leiders), Bryan Gijsbers (fysio), Jasper Mulder (grensrechter)