Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

“Boys buiten numerieke meerderheid optimaal uit tegen Alverna”

Zondag 14 april speelden de Overasseltse Boys tegen Alverna, met hun prachtige accommodatie gelegen aan het Bospad in Alverna. Het bestuur stond, in de ruim opgezette kantine, al ongeduldig te wachten op scheidsrechter Nino Pen. Deze moest met de trein vanuit Hilversum reizen en zou op station Wijchen worden opgehaald door een delegatie van Alverna. Waarom de KNVB een leidsman helemaal vanuit Noord Holland een wedstrijd in Zuid Gelderland aanstelt zal waarschijnlijk dan toch wel met het belang van deze wedstrijd te maken hebben. Klinkt niet logisch maar de beste man had wat vertraging onderweg ondervonden, ook niet logisch aangezien 91 % van de treinen van NS op tijd rijden. Daarom begon de wedstrijd dik 20 minuten later, maar door het zonnetje was het voor de supporters geen probleem en was het aangenaam langs het kunstgrasveld dat er natuurlijk strak bij lag. Het belang was groot want bij winst van de Boys en bij verlies van zowel Diosa, Aquila en SCP kon vandaag al de kampioensvlag gehesen worden. Het talrijke publiek en het bestuur gingen hier echter niet vanuit want dat scenario leek erg onlogisch.
Wie dacht dat de Boys dat rood-witte varkentje wel even zouden wassen, want Alverna stond onderaan de ranglijst, kwam toch bedrogen uit. De ploeg van trainer Rik Peters was gebrand om een goed resultaat neer te zetten en zij deden de eerste helft niet veel onder voor de kampioenskandidaat uit Overasselt. Met name de aanvoerder van Alverna op het middenveld ( Lars Verheijen ? ) en spits Jesper van Roosmalen ontregelden het spel van de Boys. In de omschakeling kwamen er daarom ook een aantal kansen richting het doel van keeper Bart van Wagenberg. Aan de andere zijde werden de buitenspelers Sem Theunissen en Guus Peeters Weem redelijk aan banden gelegd, en spits Joep van de Groes had het lastig tegenover het centrale duo. Hierdoor was er wel wat ruimte voor Dennis Jetten die zijn actie voorlangs zag gaan en een vrije trap van Tom Derks ging maar net over. Zo was de ruststand 0-0 en hadden trainers Robin Kersten en Pieter van Dam een schone taak om de drie punten naar Overasselt te loodsen, en een eventueel kampioenschap te waarborgen.

Je merkte gelijk al in de tweede helft dat er goed was gesproken in de kleedkamer en er leek een andere instelling in de ploeg geslopen te hebben. Alverna werd vastgezet met verzorgd voetbal en had veel moeite om maar enigszins in de 16 meter van de Boys te komen. Insiders in de kantine voorspelden al dat de ploeg van Alverna de tweede helft in zou storten door conditiegebrek. Zo erg was het nou ook weer niet maar een domme actie van Chiel Jansen ( hij schoot de bal weg na een overtreding met al geel op zak ) werd beloond met een rode kaart. Zo werden de Boys toch wel in het zadel geholpen want niet veel later rondde Joep van de Groes, met het hoofd, een prachtige actie van uitblinker Guus Peeters Weem af. De ban was gebroken en opnieuw Guus liet zich gelden met een onmogelijke actie vanaf rechts. Het was al knap hoe hij zich vrijspeelde op de achterlijn, maar het was ongelooflijk knap hoe hij keeper Kevin Franssen in staat van wanhoop bracht en deze de bal uit het doel mocht rapen. Deze 0-2 werkte bevrijdend voor de Boys en gaf Robin Kersten gelegenheid om te wisselen en hij bracht Harm Arts voor Roel van Eeuwijk. Robin werd daarbij technisch geholpen door een niet nader te noemen Ajax supporter die wat tactische tips doorspeelde. Afgelopen donderdag tegen Unitas`28 viel Harm al heel goed in ( excuus niet genoemd in dat verslag ) en ook nu liet hij zien wat voor toegevoegde waarde Harm als pinchhitter bezit. Keihard werkend en continu naar voren denkend zorgt hij goed voor de concurrentie in het team en zijn positieve houding is een groot compliment waard. De al eerder genoemde Guus Peeters Weem wilde het doelsaldo opvijzelen en door zijn actie kon Dennis Jetten prachtig scoren en was de 0-3 een feit en tevens de eindstand.

De concurrenten verloren niet allemaal, zodat zondag 21 april vanaf 14.00 de Boys zelf alles in de hand hebben. Tegenstander is opnieuw Unitas`28 uit Wamel en het sportpark in Overasselt zal zwart-wit kleuren want nu moet het gaan gebeuren. Bij winst is het kampioenschap zeker en zal promotie naar de 4e Klasse de boeken ingaan.

Het vorige kampioenschap dateert van het seizoen 2010-2011, met de 1-0 winst, in de beslissingswedstrijd tegen Sint Jan op sportpark de Toppenberg in Heumen. Op Youtube staat nog een samenvatting van deze wedstrijd en voor de oplettende kijker zie je nog een piepjonge Bart van Wagenberg in beeld verschijnen.

Komt allen zondag naar het sportpark de Passelegt om de Boys aan te moedigen en hopenlijk zal om 15.45 het feest losbarsten !!!

Uw verslaggever,
John Nicolasen