Hoofdsponsors

  • Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

“Bliksemstart Boys is basis voor overwinning”

Op zondag 20 november speelden de Boys tegen uit UHC uit Hernen en Bergharen op sportpark Schaarweide. De aanwezige supporters, die de kou en regen trotseerden en dank namens het team van Robin Kersten, stonden goed en wel langs de lijn toen de 0-1 al een feit was. Vanaf de aftrap werd er scherp gereageerd en een diepe bal van de goed spelende Gilbert Leenders vanaf links, werd goed opgepikt door de ongrijpbare Sem Theunissen. Zijn voorzet was een kolfje naar de hand van de attente rechtsbuiten Guus Peeters Weem en zijn intikker betekende na 40 seconden al een voorsprong. De ploeg van Kasper Vullings kreeg opnieuw een tik op de kin na de ruime nederlaag van vorige week tegen SVO/VVLK.

Maar de Boys hadden geen medelijden met de staartploeg in de 4e klasse E en zochten keer op keer de aanval. Het middenveld overheerste met “routinier” Tom Derks samen met zijn jonge secondanten Bodhi Jetten en Cas Derks. De laatstgenoemde nam de plek in van Bram van Hulst die geblesseerd moest toekijken. Bram is aan een goede reeks bezig en zal snel weer terugkeren is de verwachting. Maar ook Cas deed het prima en het is goed om een brede selectie te hebben, al is die nog erg jong met veel jongens uit de JO19 van vorig seizoen. 

Sem Theunissen had er vandaag ook weer veel zin in en binnen de 10 minuten stond hij aan de basis van de 0-2.  Vanaf rechts sloeg hij het hele middenveld over en zijn dieptepass bereikte opnieuw Guus Peeters Weem en het gezegde sprak boekdelen. Als twee honden vechten om een been, gaat de derde ermee heen is hier compleet van toepassing. De twee verdedigers van UHC raakten met elkaar in botsing en de bal viel toen zomaar voor Guus die beheerste scoorde en daarmee zijn goede optreden bekroonde. Voor de ene verdediger was dit tevens teveel van het goede en moest geblesseerd het veld verlaten. Hij probeerde het nog wel maar de blessure was te heftig om door te spelen. De ploeg van UHC probeerde om zoveel mogelijk spits Jordy Hachmang in stelling te brengen, maar de combi Bart van de Groes en Roel van Eeuwijk gaf geen krimp. Welgeteld twee kansen had UHC, de eerste helft, na een halve misser van Bart van Wagenberg en een schot vanaf links die hoog over het doel zeilde. 
Hier tegenover stonden toch een aantal hachelijke momenten voor het UHC doel met kansen voor Sem (schot net over) en spits Bram Meeuwsen. Omgevormd van controlerende middenvelder tot scorende spits, staat hij nu zijn mannetje omringd door jonge snelle buitenspelers die steeds beter op elkaar ingespeeld raken. Als Sem Theunissen en Daan Schoonwater (viel de 2e helft in voor Guus) iets meer oog hebben voor de vrijstaande medespelers of juist voor hun eigen moment kiezen, zal het dit seizoen nog veel mooie momenten opleveren.  Uiteindelijk werd er, voor rust, ook nog 0-3 op het scorebord gezet na een subtiel balletje van aanvoerder Thomas Peeters Weem. In een kluwen van spelers had hij de rust om de bal vakkundig in de hoek neer te leggen tot ontsteltenis van de verbouwereerde keeper van UHC. 
 

Na de thee was de verwachting dat de Boys de voorsprong konden uitbreiden maar toch kantelde de wedstrijd in het voordeel van UHC. Het team ging druk zetten op OVB die iets teveel achteruit gingen voetballen. Ook wel logisch met een ruime voorsprong en in de omschakeling snelle spitsen die het verschil kunnen maken. Toch bleef het lastig voetballen want de bal vasthouden is een middel om het spel te vertragen maar dat lukte maar deels. UHC zocht steeds diepte naar de met name de snelle buitenspelers maar ook dat lukte niet overtuigend. Thomas en Gilbert stonden positioneel goed en lieten zich niet verleiden om te “happen” en zo de controle te verliezen. Keeper Bart was heer en meester met de hoge ballen en zijn reikwijdte van een torenkraan kwam hier goed van pas. Hij werd nog gered doordat een medespeler de bal van de lijn trapte, maar kon niet voorkomen dat na een afgeslagen aanval, UHC speler Thijs Sewalt de “anschlusstreffer” scoorde.

In de eerder genoemde omschakelingen lagen er een aantal beste kansen voor Daan Schoonwater en Sem Theunissen maar het vizier stond niet helemaal op scherp en zo bleef het nog lang spannend.

Inmiddels liepen Harm Arts “mister PSV” en Mick Hopman al een tijdje warm en hadden vooruitzicht op nog speelminuten in deze sportieve wedstrijd met een een paar gele kaarten. Deze werden toegekend door scheidsrechter Wim Janssen die zich nooit gek laat maken door wat er om hem heen gebeurt. Toch werd hij onrustig vanwege een sanitaire stop die zich liet aandienen in zijn binnenste. Hij koos eieren voor zijn geld en floot al af voordat de reguliere speeltijd voorbij was. Hij verontschuldigde zich na afloop, maar daar hadden Harm en Mick weinig aan want ze mochten het hesje alsnog aanhouden. De overwinning was uiteindelijk verdiend en zo kruip je in de ranglijst toch langzamerhand richting het linker rijtje. 

Komende zondag om 14.00 tegen Ewijk die slechts 1 punt onder de Boys staan dus dat wordt weer een spannende wedstrijd.

Geniet tevens allen van het WK in Qatar en de wedstrijd komende vrijdag 25 november Oranje tegen Ecuador, om 17.00 uur, in de kantine van de Overasseltse Boys.

Uw verslaggever John Nicolasen