• Vdg 90x Home
  • Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

“Bizarre wedstrijd met twee hele verschillende gezichten; een lach en een traan”

Op zondag 28 januari 2024, onder zonnige omstandigheden, speelde OVB 1 tegen Aquila 1 uit het mooie Dreumel. Inzet was de periodetitel die de Boys deze dag konden binnen halen. Bij winst zouden de Boys niet meer achterhaald kunnen worden door de concurrentie, en deze periode bestaat dit seizoen uit 12 wedstrijden. Kortom er zijn maar 2 periodes te winnen dus vandaag was het alle hens aan dek.

Voorafgaand aan deze wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Roy Kuiper, was er een minuut stilte voor Piet Willems. Deze icoon van het dorp was op donderdag 25 januari overleden na een kortstondig ziekbed. Piet was in het verleden actief als voetballer maar ook als scheidsrechter binnen de vereniging. Samen met zijn vrouw Lenie wist hij menig feestje, in de kantine, met zijn discotheek op te luisteren. Piet en Lenie waren vooral bekend als etherpiraat Radio Wilra, die natuurlijk ook in de kantine te beluisteren was. Op verzoek van de spelers werd er met rouwbanden gespeeld, mede door het feit dat Dennis en Bodhi Jetten familie zijn van deze markante persoonlijkheid. Namens Overasseltse Boys wensen wij Lenie en de rest van de familie Willems en van Raaij veel sterkte met dit grote verlies.

Pupil van de week was deze zondag de 10 jarige Jelte van Munster, speler van de JO 11-2, die de dag van zijn leven beleefde en natuurlijk mocht scoren tijdens de aftrap. Hij was erg onder de indruk van de voorbespreking in de ontmoetingsruimte door trainer Robin Kersten.

Deze wedstrijd deed de verslaggever denken aan een singeltje, zoals Piet Willems die in de jaren 80 met zijn Radio Wilra draaide. Dat is een schijf vinyl die op een platenspeler (pick-up) d.m.v. een naald tot muziek  “omgetoverd ” werd. Deze info even voor de jongeren onder ons. Deze single had een A en een B zijde en op de A zijde stond het goede en juiste muzieknummer en op de B zijde een muzieknummer dat ook soms een heel slecht stukje muziek was. Zo konden we ook de wedstrijd bekijken met een eerste helft die als muziek in de oren klonk, en een tweede helft met heel veel valse noten zodat het soms niet aan te horen was.

De Boys begonnen de wedstrijd met heel veel strijd en Aquila werd zwaar onder druk gezet. Je kon zien dat de jongens heel snel een doelpunt wilden forceren en daar waren ook zeker een aantal mogelijkheden en kansen voor. Aquila wist eigenlijk geen raad met de speelwijze die door trainer Robin Kersten uitgebreid met de spelers besproken was. Balbezit was deze middag heilig en van daaruit proberen via combinaties tot kansen en een doelpunt te komen. De basis lag vooral via de backs Daan Schoonwater en Milan Nicolasen, die veel vrijheid genoten door de 5 – 3 – 2 opstelling van Aquila.

Zij zetten niet alleen zichzelf aan het werk, maar ook juist Guus Peeters Weem en Sem Theunissen die de ene actie na de andere op de mat legden. Vooral Sem was goed op dreef en kwam een aantal keren oog in oog te staan met de keeper van Aquila. Vooral de ene actie, a la Dennis Bergkamp, had veel meer verdiend dan de bal iets te ver vooruit te spelen en zo de keeper hem nog weg kon trappen.

Sem had ook nog zeker een penalty verdiend nadat hij van achteren getoucheerd werd door de verdediger van Aquila. Scheidsrechter Kuiper besliste echter anders en zoiets kun je niet anders dan accepteren.

Schoten van spits Cas Derks gingen richting kleedkamer, maar ook schoten van Milan en Tom Derks hadden een beter lot verdiend. Toch was het uitstel van executie want in de 15e minuut maakte verdediger Bart van de Groes een prachtige treffer. Via een corner van Bodhi Jetten en in de rebound Daan Schoonwater ramde Bart hem in de kruising en zo staat zijn teller al op 2 treffers dit seizoen.

Niet veel later, in de 21e minuut, wist Milan Nicolasen met een schitterende steekpass Guus Peeters Weem te bereiken en deze wist wel raad met deze buitenkans en was de 2-0 een feit.

Juist in deze fase hadden de Boys de wedstrijd moeten beslissen want opgelegde kansen door Daan en Sem werden om zeep geholpen en bleef Aquila op de een of andere manier toch in de wedstrijd.

Keeper Bart van Wagenberg had in de eerste helft eigenlijk maar een paar balcontacten en er was geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Iedereen had  in de rust heel veel vertrouwen in de eerste periodetitel en een mooi feestje na de wedstrijd. Misschien was dit wel de beste eerste helft van dit seizoen.

Toch kwamen er in de tweede helft, symbolisch, donkere wolken op het sportpark boven drijven die steeds dikker werden. Het was alsof de naald van de pick-up helemaal vol stof zat toen de B zijde van de single gedraaid werd.

Aquila kwam als herboren uit de kleedkamer na een geweldige donderspeech van trainer Thomas Tijssen, want hij was zeer ontevreden over de inzet van de spelers. Dat hierbij een pronkzitting cv de Schutlakers in Dreumel, de avond voor de wedstrijd, een rol had gespeeld was hem wel duidelijk.

Er volgde een tweede helft waarbij de rollen totaal waren omgedraaid en de Boys continu achter de tegenstander en de bal aan mochten rennen. De verdediging o.l.v. Roel van Eeuwijk wist niet wat ze overkwam want vanuit alle hoeken kwamen blauwe shirtjes aandraven die tot grote onrust leidde en het publiek keek verbaasd toe. Ook de supporters van Aquila wisten niet wat ze zagen. De Boys hadden de grootste moeite om de bal in de ploeg te houden, laat staan tot een goede aanval te komen en het was eigenlijk hopen deze fase zonder kleerscheuren door te komen. De verwachting was dat Aquila dit niet zou volhouden en de Boys weer het heft in handen zou nemen. Maar de aansluitingstreffer van Moreno de Vree viel al in de 52e minuut en dat was natuurlijk koren op de Aquila molen. Het doelpunt was ook wel van grote schoonheid en keek de verdediging toe hoe Bart onhoudbaar werd geklopt.

De Boys kwamen niet meer in hun spel en Aquila liet zien dat er opeens veel ruimte te maken was door veel te bewegen over het hele veld. Vooral via de zijkanten werd het keer op keer gevaarlijk en zoefden een aantal voorzetten voorbij keeper Bart en werden massaal gemist door de spitsen. Een doorgebroken speler moest ook nog tot halt geroepen worden en dat deed keeper Bart van Wagenberg op professionele wijze. Het bleef bij een vrije trap en een gele kaart onder luid protest van Aquila.

Het was eigenlijk meer een kwestie van tegenhouden, proberen de winst binnen te slepen en alsnog de periodetitel binnen te slepen. Een paar momenten voor het doel van Aquila hadden nog tot een doelpunt kunnen leiden, waaronder opnieuw geen toegekende strafschop, maar echte kansen kwamen er niet meer.

Joep van de Groes mocht Cas Derks nog vervangen en Luca Lindsen kwam in het veld voor Guus Peeters Weem. Het slot van deze gedenkwaardige thriller was eigenlijk niet te beschrijven want er ging veel mis waardoor Aquila bleef geloven in de winst. Een wonderschone lob van Mees van den Heuvel was niet te redden door Bart en zo was het zomaar 2-2. Nog meer zout in de wonden werd gegoten door Wout Elsen die een misrekening van keeper Bart genadeloos afstrafte in de laatste officiële minuut. De tijd was nog te kort om het tij te keren en zo werd een wedstrijd afgesloten met twee gezichten zoals ik ze nog nooit heb beleefd.

De periodetitel is nog steeds in beeld en die zou alsnog op 18 februari behaald kunnen worden bij AVIOS / DBV in Alphen.

Komende zondag is de uitwedstrijd bij UHC in Bergharen om 14.00 en dat gaat natuurlijk ook weer een spannende pot worden.