• Multi Logo
  • Banner Bvd
  • TDH Montage & Lastechniek

Aquila 1 – Overasseltse Boys 1

Afgelopen zondag 28 november 2021 speelde de OVB hun uitwedstrijd, op sportpark “Zevenmorgen” te Dreumel, tegen Aquila. De naam Aquila komt in Wikipedia o.a. voor als een aardbeving in 2009 in de regio Abruzzo in centraal Italië. Zo zag het veld er ongeveer ook uit, alsof er die ochtend een kleine aardbeving had plaatsgevonden die allerlei kraters en heuveltjes had gecreëerd. Gelukkig ging de wedstrijd door onder koude mistige omstandigheden. Uw verslaggever moest vanuit Utrecht rechtstreeks over de A2 de weg naar Dreumel vinden maar dat viel nog niet mee.
Als je zo eigenwijs bent om de navigatie niet aan te zetten en denkt dat de van Heemstrabaan geen rotondes heeft dan kun je weleens in de problemen komen. Zo geschiedde en uiteindelijk kwam bestuurder en auto op een veerpont  “Amalia” van Alem naar Maren-Kessel terecht. Het bord  “welkom in Brabant” gaf aan dat dit niet de route naar Dreumel was want die ligt in Gelderland aan de Waal.

Gelukkig mocht uw verslaggever voor hetzelfde tarief 2.40 euro weer met de veerpont terug om zijn route te vervolgen. Klokslag 15.00 aanwezig op het sportpark en toen was net de 2e helft begonnen dus de eerste helft compleet gemist….. en nu ? Het toeval wil dat er op site van Aquila ook een verslag van de wedstrijd geplaatst is en was ik zo vrij om deze te knippen en plakken om zo een objectief (of is deze gekleurd) beeld van de wedstrijd te krijgen.

Onnodige nederlaag voor Aquila

Op deze druilerige zondag staat vandaag de wedstrijd tegen Overasseltse Boys (OVB) op het programma. Waar de meeste wedstrijden in de buurt afgelast worden vanwege een onbespeelbaar veld, ligt het hoofdveld in Dreumel er redelijk bij.

Aquila start goed aan de wedstrijd en is de eerste 25 minuten de betere, ook weet het diverse grote kansen te creëren. Eén daarvan wordt na een schitterende pass van Roy Pruijn knap afgerond door Bram Bouman. Bij de overige kansen staat de doelman (Bart van Wagenberg)  van OVB telkens goed opgesteld en weten Bram 2x en Moreno hem in goede uitgangsposities niet te passeren. Na deze goede openingsfase komt OVB beter in de wedstrijd en valt een schot van de linksback (aanvoerder Thomas Peeters Weem) net over het doel. Vlak hierna komt na een mooie aanval OVB op gelijke hoogte, door een woud van benen schiet de rechtsbuiten (Daan Schoonwater) hard binnen. En zo gaan beide ploegen met een gelijke stand rusten, waarbij Aquila zeker niet tevreden mee is.

De 2e helft was OVB overheersend en dreigend richting Aquila doel maar tot een doelpunt leidde dit in 1e instantie niet. Aquila leed ontzettend veel balverlies en in de omschakeling werd heel vaak terecht de diepte gezocht want daar lag de ruimte. Milan Nicolasen en Daan Schoonwater waren goed aanspeelbaar en probeerden met individuele acties tot een voorzet te komen richting spits Joep van de Groes. Vanuit het middenveld konden Bodhi Jetten en Tom Derks veelal de diepte kiezen en was het behoorlijk druk op de helft van Aquila. Maar als jezelf veel aanvalt kan de omschakeling van de tegenstander makkelijk tot gevaar voor eigen doel leiden aangezien de posities niet meer goed bezet zijn. Een zekere Moreno profiteerde hiervan en verschalkte de verder goed spelende Toby van Eeuwijk en kon alleen op het doel van de Boys afstevenen. Maar daar is nogal altijd onze keeper Bart die zijn lange stelten zo posteerde dat de bal hem niet passeren kon en kwam OVB met de schrik vrij. De wisselwerking tussen Toby en Bart van de Groes in het centrum van de verdediging stond verder naar behoren deze wedstrijd. De winst was vandaag erg belangrijk dus werd er een compleet offensief ingezet richting Aquila doel. Dit leidde onder meer tot 2 geweldige kansen die er zomaar in hadden kunnen gaan. Ik wil het stukje verslag niet onthouden wat mijn collega verslaggever schreef op de site van Aquila over een bewuste kans:

foute aannames over het gehele veld zorgen ervoor dat het de bal weer zeer snel kwijt is en de druk op de goal bij Jason toeneemt. Eerst weet Jason knap een schot van dichtbij te keren van de bonkige, rossige middenvelder….. nou dat kan er maar eentje zijn en dat is natuurlijk Bram Meeuwsen.

Uiteindelijk viel toch de verdiende 1-2 en na een gave voorzet van Milan was het uiteindelijke rechtsback Dennis Jetten, in de 82e minuut,  die zijn eerste competitie doelpunt scoorde. Niet veel later was er een botsing met scheidsrechter R. Broekhuis en deze moest een blessure behandeling ondergaan van 7 minuten. De angst dat de wedstrijd hierdoor gestaakt zou worden werd gelukkig teniet gedaan door een herstart van de goed leidende “scheidsie” zoals veel spelers hem liefkozend noemen. Daarom was er ook een lange blessuretijd en daarin werd het nog een paar keer ongemeen spannend met aan beide zijden nog kansen. De ingevallen Pieter van Dam was nog een paar keer dichtbij een doelpunt en ook Bodhi Jetten zag zijn geplaatste bal ruim voorlangs gaan.

Dit kon weleens de laatste wedstrijd van 2021 zijn want voor komende zondag is de wedstrijd thuis tegen Angeren uit de competitie gehaald i.v.m. corona perikelen.

Laten we hopen dat we binnenkort toch weer de wei in mogen en dan zal er vast weer iets te schrijven zijn over de mooie club OVB.